G. Sorosas: Europos Sąjunga gali nueiti Sovietų Sąjungos 1991-ųjų keliu

„Jei Europos žmonės neprabus, Europos Sąjunga nueis Sovietų Sąjungos 1991-ųjų keliu“, – pirmadienį pareiškė skandalingai pagarsėjęs versl...

„Jei Europos žmonės neprabus, Europos Sąjunga nueis Sovietų Sąjungos 1991-ųjų keliu“, – pirmadienį pareiškė skandalingai pagarsėjęs verslo magnatas, finansų rinkų spekuliantas, milijardierius Georgas Sorosas. „Project Syndicate“ tinklalapyje paskelbtame straipsnyje G. Sorosas pabrėžė manantis, kad nei mūsų lyderiai, nei eiliniai piliečiai nesupranta to, kad gyvename revoliucinio momento metu.

G. Soroso teigimu, dabar gyvename „radikaliame pusiausvyros nebuvimo“ periode, kuomet nebeturime galimybės teigti, kad ateitis bus panaši į dabartį. Kitu šiame periode itin reikšmingu įvykiu jis vadina 2019-ųjų gegužę vyksiančius rinkimus į Europos Parlamentą, kuomet, kaip prognuozama, prieš eurofederalistinį ES projektą pasisakančios jėgos ženkliai sustiprins savo pozicijas.

G. Soroso teigimu, pati svarbiausia skirtis Europoje šiandien yra tarp tų, kurie yra „už ir prieš europines jėgas“. Būtent pasikeitęs svarbiausias rinkimų klausimas, kaip aiškina jis, ir lėmė, kad vadinamosioms tradicinėms ES valstybių partijoms nebesugebant atliepti pakitusių rinkėjų poreikių ES iškilo naujos politinės jėgos. Kaip pavyzdį G. Sorosas nurodo Vokietiją, kur iki tol dominavusiam Krikščionių demokratų (CDU) ir Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) aljansui iššūkį meta vis labiau populiarėjanti Alternatyva Vokietijai (AfD).

G. Sorosas taip pat neslėpė kritikos dabartiniams ES „lyderių“ veiksmams: „Dabartinė lyderystė primena Sovietų Sąjungos žlugimo laikotarpio politbiurą, kuris toliau skelbė „ukazus“ (įsakymus – red. past.), tarsi jie vis dar būtų reikšmingi.“

Pirmasis žingsnis ginant Europą nuo jos priešų, tiek vidinių, tiek išorinių, yra pripažinti jų keliamą grėsmę. Antras žingsnis yra pažadinti miegančią proeuropietišką (angl. pro-European) daugumą ir mobilizuoti ją vertybių, kuriomis remiantis buvo įkurta ES, gynimui. Kitaip suvienytos Europos svajonė gali tapti dvidešimt pirmo amžiaus košmaru“, – aiškino globalistinį eurofederalizacijos projektą palaikantis G. Sorosas.

Parengta pagal project-syndicate.org informaciją.

Susiję

Pasaulis 3274968764861846770

Rašyti komentarą

22 komentarai

Anonimiškas rašė...

Žinant kaip populistai nieko nesugeba padaryt apart pagalius į ratus kaišiot ir svajot apie utopijas, tai nebūčiau toks tikras dėl grėsmės ES.

Hm rašė...

Taigi, jūs tik snaudžiat ir guodžiatės.

Anonimiškas rašė...

Tikras parazitas. Pats naikina ES globalistinėmis nesąmonėmis ir pats rėkia apie pavojų.

Sėlis rašė...

Utopijas? Ar ne federacinė valstybė su sostine Briuselyje, su visų pasaulio tautų, rasių, religijų ir seksualinių orientacijų mišraine, taikiai sugyvenančia, nėra utopija?

...mobilizuoti ją vertybių, kuriomis remiantis buvo įkurta ES, gynimui. rašė...

Apie katras vertybes jis čia šneka?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Bijau, kad TIKRAI ne apie tas, kuriomis remiantis IŠ TIKRŲJŲ buvo kuriama ES. :)

Anonimiškas rašė...

ES ir baigs kaip TSRS, bandys reformuotis, bet subyrės.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 16.13, atrodo, esate iš Sūduvos krašto - atmetamos žodžių galūnės - o ten žmonės yra pakankamai nuovokūs. Jau laikas suprasti, kad bet kokia sistema ar santvarka, besiremianti žmonių ydomis, neišvengiamai pralaimės tokiai santvarkai, kuri remiasi žmonių dorybėmis.
Kalbant apie Sorošą, vėlgi verta prisiminti Šv.Jono Krikštytojo žodžius: ,,„Angių išperos, kas jus pamokė bėgti nuo besiartinančios rūstybės? Duokite tikrų atsivertimo vaisių!'' - kai tik artinasi geros peraminos, lyderiaujantys nenaudėliai tai pajunta pirmieji.
Reikia patikslinti: ES kaipo tokia savo juridine formuluote galbūt ir nesikeis, tačiau bus reformuotas ES administravimas, ir tai, ką dabar iš Briuselio ar Strasbūro kai kas viską ima už gryną pinigą ir negi įžūliai bando teigti kaip antikonstitucinę dogmatiką, po reformuotos ES liks viso labo rekomendacija, neturinti juridinės galios prieš suverenių valstybių Konstitucijas bei prezidento, Seimo/Parlamento ir vyriausybių sprendimus.
Tai, kad dabar Lietuvoje ES rekomendacijos pateikiamos hiperbolizuotai, turi paprastą paaiškinimą: Lietuvai reikalinga ES finansinė parama, ir, bijodami jos netekti, dabartiniai Lietuvos politiniai veikėjai traktuoja ES struktūrų pasisakymus kaip įstatymus, nors iš tiesų ES rekomendacijos Lietuvos įstatymų kontekste neturi jokios juridinės galios - jei netikite, paskaitykite Lietuvos stojimo į ES sutartį.

Anonimiškas rašė...

Sorošas apie VERTYBES nešneka. Tai, kad yda yra pavadinta ,,vertybe'', pačios sąvokos ,,vertybė'' turinio nekeičia. Aišku, neoliberalmarksizmas žodžiu ,,vertybė'' pradėjo spekuliuoti į kairę ir į dešinę, bet žmogus visvien skiria tiesą nuo melo.
Juk tai, ką matome Sorošo pasisakyme, iš tiesų yra jo prisipažinimas - vadinasi, ir pats Sorošas ne kartą lygino dabartinę ES su USSR, o tai reiškia, kad net ir jis vis tik supranta, kas yra teisinga, o kas ne.

Patria cituoja sosora rašė...

Leftistai apsimetantys patriotais. Žinau kad ištrinsit,liberalai nekenčia tiesos apie save.

Sėlis rašė...

Prie ko čia konservatnikai? :D

ale, rašė...

Anonimiškas 2019-02-14 16:41: "Tikras parazitas. Pats naikina ES globalistinėmis nesąmonėmis ir pats rėkia apie pavojų"

- Čia jis ne apie pavojų rėkia, o išreiškia viltį, kad jam gali pavykti sugriauti ir ES, kaip kad pavyko nugriauti TSRS.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Etatinis komentatorius/50 per val. rašė...

Pritariu, ištrinkit, niekingi bailiai!

Tik už tautininkų projektą!

Anonimiškas rašė...

Užtenka pasidomėti o kas šiais metais veržiasi nuo Lietuvos į Euro parlamenta kai kyla klausimas ar tas Sorošas nėra teisus ? labai suaktyvėjo euroskeptiku kolonos ir tai ne apie Radžvila . Kol visi kaunasi Savivaldos ir Prezidento rinkimuose yra grėsmė kad visuomenė, paprastai kalbant , pavargs paskutiniam veiksmui ..

Ozas Aris rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Man baisūs A. Merkel atkakliai kartojamas „tai ne politika, tai tik verslas”. Brangioji, o iš kur imami pinigai politikai, Kremliaus karams, jo apmokamiems teroro išpuoliams ne tik kitur, bet ir tavo Vokietijoje? Ar ne tokių Gazpromų ir Nordstrymų pelnais jie finansuojami??? Negi ji žmones begalviais laiko, kad nesigėdija save esant visiška nenuovoka publikai rodyti?

Anonimiškas rašė...

Pakaktų 3-5 me. Kremliaus strateginių prekių boikoto nuo pirmos karo prieš UA dienos (juk ne viskas tik RU rankose - turi ir kitos šalys), ir tą žmogystą rusai jau būtų patys iš Kremliaus lauk išnešę!

Patriotiškas Lietuvis, Lietuva man svarbiausia rašė...

Kam išvis apie tokia Liberal-koministines kiaules, kaip Sorošas rašyti?
Jis juk finansuoja migrantų strautus į Europą, teisiškai juos konsultuoja.
Jis juk finansuoja homoseksualistų iškrypelių projetus.
Jis juk finansuoja prieš Britaniją veikiančias jėgas, kad tik britai neištrūktų iš ES liberal-komunizmo sąjungos.
Jis juk daugelyje valstybių finansuoja genderizmo studijas, kuriomis bandoma vaikams ir jaunuoliams įtegti, kad tu gali iš berniuko tapti mergaite, kad gali keisti savo lyti ir kitokios nesąmonės su lytimi galimos. Kuris dėl tokių iškrypėliškų dalykų finansavimo, bet buvo įtrauktas į savo gimtosios šalies Vengrijos nepageidaujamų žmonių sąrašą! Ir pilietybė berods buvo atimta!!!
Šis žmogysta baisesnis už patį šėtoną.

Anonimiškas rašė...

Jis ir yra šėtonas

item