E. Macrono siūlymas: už „neapykantos nusikaltimą“ – neapribotas draudimas naudotis socialiniais tinklais

almasdarnews.com nuotr Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė svarstantis idėją, kad visiems, kurie įvykdo „neapykantos n...

almasdarnews.com nuotr
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė svarstantis idėją, kad visiems, kurie įvykdo „neapykantos nusikaltimus“, turėtų būti visam laikui uždrausta naudotis socialiniais tinklais.

E. Macronas šią idėją išsakė kasmetinių pietų su Žydų institucijų Prancūzijoje atstovų taryba (angl. Representative Council of Jewish Institutions in France; CRIR) metu. Pristatydamas šią idėją Prancūzijos prezidentas teigė, kad kovai su „neapykantos kalba“ skirtas naujas įstatymas oficialiai bus pristatytas šių metų gegužę.

„Europos kova turi tęstis, bet ji yra per lėta“, – aiškino Macronas, idėją uždrausti prieigą prie socialinių tinklų tiems, kurie laikomi įvykdę „neapykantos nusikaltimus“, palygindamas su futbolo chuliganais, kuriems uždraudžiama lankytis futbolo varžybose.

Kaip tokio tipo įstatymo veikimas galėtų būti užtikrinamas praktikoje lieka neaišku. Vis tik už Prancūzijos skaitmeninį sektorių atsakingo valstybės sekretoriaus Mouniras Mahjoubi teigimu, ši idėja nėra utopiška: „IP adresas yra tai, ką Twitteris turi iš kiekvieno vartotojo, kuris savo platformoje paskelbia žinutę. Jis [Twitteris – red. past.] privalo taip greitai, kaip tik įmanoma, persiųsti jį [IP adresą – red. past.] teisėtvarkos sistemai, kad autorius būtų greitai identifikuojamas ir tuomet „mes galime tęsti“.

„Šiandien nebėra priimtina, kad platformoms, kurios turi priemones pagelbėti teisingumui ir policijai nustatyti tapatybes asmenų, kurie įvykdė nusikaltimą virtualioje erdvėje, prireikia keleto savaičių, net mėnesių, kol informacija pateikiama“, – priekaištaudamas pabrėžė M. Mahjoubi.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.

Susiję

Pažangos ideologija 1861517781369774232

Rašyti komentarą

11 komentarų

Anonimiškas rašė...

Religinė neapykanta, religiniai karai buvo ir prieš interneto išradimą. Nuo pačių seniausių laikų. Todėl prezidento siūloma priemonė problemos neišpręs.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Skaitytojas rašė...

Minčių policija.

Anonimiškas rašė...

,,...alternatyvių soc. tinklų ir VPN/proksi serverių išpopuliarėjimas... - puiki mintis, neabejoju, kad taip ir bus. Tiksliau - tai tik pagreitins ir taip neišvengiamus procesus Europos ir galbūt ne tik visuomenėse iki pat politinių viršūnių.

Anonimiškas rašė...

Macronas į Byvį panašus :) O gal jis ir yra Byvis :)

Vilgirdas rašė...

Aha. Ačiū “mažumos” bankininkų ir palūkininkų vergui Makronui - “Merkozi” realioj erdvėj gal nustos okupuoti ir naikinti Europą, griauti Šiaurės Afriką bei Artimuosius Rytus, sėti įniršį Balkanuose.
GAL?
O GAL tokie draudimai tik dar labiau griaus Europos Tautų ORUMĄ IR ESYBĘ?
Juk CENZŪRA - visų raudonai - rudų pasiekimų pradžia!!!
Sveikinu XXI amžiaus “civilizaciją” !

Anonimiškas rašė...

Labai blogai baigiasi, kada dvikojis padaras ima galvoti, kad jis virsta Dievu.

Anonimiškas rašė...

Ar Makronas priskiria 'neapykantos nusikaltimui' Izraelio URM ministroviešnagės Lenkijoje metu mesteltą frazę, kad "lenkai antisemitizmą gauna jau su motinos pienu"?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Geras retorinis klausimas. :)

Anonimiškas rašė...

Atrodo, Macronas ir Co bando pasitelkti Prancūzijos armiją suvaldyti Les Gilets Jaunes - iš tiesų tai lemiama Macrono klaida, nes jau vien tai, kad XXI a. prancūzai keltų ranką prieš prancūzus - kitaip sakant, pilietinio karo preambulė, kuomet ,,pabėgėliai'' tyliai tūno ir laukia finalo, būtų žingsinis tūkstantmečiu atgal. Nėra abejonės, kad įvykiai Prancūzijoje turės labai daug reikšmės Europarlamento rinkimams, tačiau kol kas neįmanoma prognozuoti, ką į Europarlamentą deleguos Prancūzija. Artimiausias mėnuo ten bus labai permainingas, nes visos partijos, kurias į šalį nustūmė Macrono En Marche, turi persvarą prieš Macrono grupę Prancūzijos Senate. Neseniai Macronas vėl pateikė ilgą peticiją, (kai kur neįmanoma atsiversti puslapio tiesos.lt) savo turiniu artimą vos ne veiklos programai, tačiau Europarlamento rinkimai gali nurašyti ne tik šią programą, bet ir patį Macroną. Dabar viskas priklauso nuo to, kaip atrodys vis intensyvėjanti Senato ir Eliziejaus rūmų konfrontacija.

item