E. Macrono siūlymas: už „neapykantos nusikaltimą“ – neapribotas draudimas naudotis socialiniais tinklais

almasdarnews.com nuotr Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė svarstantis idėją, kad visiems, kurie įvykdo „neapykantos n...

almasdarnews.com nuotr
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė svarstantis idėją, kad visiems, kurie įvykdo „neapykantos nusikaltimus“, turėtų būti visam laikui uždrausta naudotis socialiniais tinklais.

E. Macronas šią idėją išsakė kasmetinių pietų su Žydų institucijų Prancūzijoje atstovų taryba (angl. Representative Council of Jewish Institutions in France; CRIR) metu. Pristatydamas šią idėją Prancūzijos prezidentas teigė, kad kovai su „neapykantos kalba“ skirtas naujas įstatymas oficialiai bus pristatytas šių metų gegužę.

„Europos kova turi tęstis, bet ji yra per lėta“, – aiškino Macronas, idėją uždrausti prieigą prie socialinių tinklų tiems, kurie laikomi įvykdę „neapykantos nusikaltimus“, palygindamas su futbolo chuliganais, kuriems uždraudžiama lankytis futbolo varžybose.

Kaip tokio tipo įstatymo veikimas galėtų būti užtikrinamas praktikoje lieka neaišku. Vis tik už Prancūzijos skaitmeninį sektorių atsakingo valstybės sekretoriaus Mouniras Mahjoubi teigimu, ši idėja nėra utopiška: „IP adresas yra tai, ką Twitteris turi iš kiekvieno vartotojo, kuris savo platformoje paskelbia žinutę. Jis [Twitteris – red. past.] privalo taip greitai, kaip tik įmanoma, persiųsti jį [IP adresą – red. past.] teisėtvarkos sistemai, kad autorius būtų greitai identifikuojamas ir tuomet „mes galime tęsti“.

„Šiandien nebėra priimtina, kad platformoms, kurios turi priemones pagelbėti teisingumui ir policijai nustatyti tapatybes asmenų, kurie įvykdė nusikaltimą virtualioje erdvėje, prireikia keleto savaičių, net mėnesių, kol informacija pateikiama“, – priekaištaudamas pabrėžė M. Mahjoubi.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.

Susiję

Pažangos ideologija 1861517781369774232
item