Austrija: 62 proc. įtariamų moterų žudikų yra „užsienio kilmės“

tiesos.lt Kad atkreiptų dėmesį į plačiai šalyje paplitusią problemą, Austrijos Vyriausybė neseniai paskelbė nusikalstamumo statistik...


Kad atkreiptų dėmesį į plačiai šalyje paplitusią problemą, Austrijos Vyriausybė neseniai paskelbė nusikalstamumo statistiką. Statistiniai duomenys rodo, kad daugiau nei pusė visų įtariamų moterų žudikų yra „užsienio kilmės“.

2017 m. Austrijoje 203 asmenys buvo įtarti nužudę moteris. 126 įtariamieji buvo užsienio kilmės, be to, 62 iš jų buvo prieglobsčio prašytojai.

Šią informaciją paviešino Austrijos šeimos ministrė Juliane-Bogner-Strauss, kuri mano, kad statistika rodo aiškų nusikalstamos veikos modelį, kuris nedelsiant turi būti užkardytas, praneša „Kleine Zeitung“.

Daugiau nei pusė visų nusikaltimų

Imigrantai ryškiai vyrauja net bendrojoje nusikaltimų statistikoje. Dar praėjusiais metais Austrijos laikraštis „Kronen Zeitung“ atkreipė dėmesį į 2018 m. nusikalstamumo statistiką, rodančią, kad kone pusė visų įtariamų nusikaltimais buvo užsienio kilmės. Sostinėje Vienoje – ten užsienio kilmės įtariamųjų būta daugiau nei pusė.

Susiję

Pasaulis 6548886471129679803
item