Susitarta dėl vienų bendrų Vasario 16-osios eitynių Vilniuje

Nors gruodį buvo pasirodžiusi informacija apie šių metų vasario 16 dieną vyksiančias dvi patriotinio jaunimo eitynes Vilniuje, abiejų eit...

Nors gruodį buvo pasirodžiusi informacija apie šių metų vasario 16 dieną vyksiančias dvi patriotinio jaunimo eitynes Vilniuje, abiejų eitynių organizatoriai susitarė dėl bendro renginio ir eitynes minėjimą organizuos kartu. Jaunimo sambūriai „Pro Patria“ ir „Kryptis“, taip pat jiems nepriklausantis, bet prie Nepriklausomybės dienos minėjimo prisidedantis jaunimas susitarė dėl renginio laiko, vietos, eisenos maršruto, kalbėtojų ir visų kitų organizacinių klausimų. 

Abiejų organizacijų vadovai džiaugiasi pasiektu sutarimu ir kviečia visus planavusius dalyvauti atskiruose renginiuose prisijungti prie bendros eisenos su deglais, kuri kaip ir praėjusiais metais prasidės nuo Vilniaus Aušros Vartų.

„Paskelbus apie dvi eitynes pasigirdo daug spekuliacijų ir ginčų tarp artimų pažiūrų ir tėvynę mylinčių žmonių. Norime nuraminti aistras ir pabrėžti, kad eisenos susijungė, o ne prisijungė viena kitą – visi organizatoriai yra lygiaverčiai, o kartu ir vienodai atsakingi už minėjimo sėkmę“, - teigia sambūrio „Pro Patria“ vadovas Vytautas Sinica. 

„Susitarti lengva, nes visi į minėjimą einame su žinia, kad gyvename ir norime gyventi Jono Basanavičiaus sukurtoje nacionalinėje lietuvių tautos valstybėje. Vasario 16-oji buvo lietuvių tautos apsisprendimas pasinaudoti teise turėti ir patiems valdyti savo valstybę. Ši teisė buvo ginčijama ir trypiama, o šiandien neretai ir patys jos atsisakome. Kaip niekada prasminga prisiminti, kiek daug žmonių garbingai padėjo galvas už Lietuvos nepriklausomybę ir tą laisvės idealą bei atiduoti pagarbą šių aukų atminimui“, - eisenos tikslus komentuoja „Krypties“ pirmininkas Tomas Skorupskis. 

Savivaldybės išduotas leidimas renginiui, kuris vasario 16 dieną, 18 valandą startuos nuo Vilniaus Aušros Vartų. Socialiniame tinkle Facebook sukurtas įvykio puslapis, kuriame gali registruoti ir draugus pakviesti planuojantieji dalyvauti šventiniame žygyje.

Eitynėmis siekiama paminėti valstybingumo atkūrimą ir už nepriklausomos Lietuvos valstybės išsaugojimą per šimtą metų sudėtas laisvės kovotojų ir kitų rezistentų aukas.


Susiję

Istorijos politika 475704497031502599
item