STT sulaikė Anykščių merą K. Tubį

Asmeninio archyvo nuotr. stt.lt Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl prek...

Asmeninio archyvo nuotr.
stt.lt

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu Anykščių rajono savivaldybėje. Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Įtariama, kad Anykščių rajono savivaldybėje buvo susitarta priimti bei priimta kyšių iš kai kurių verslo atstovų. Verslininkams, kaip įtariama, buvo pažadėta priimti naudingus sprendimus, paveikiant Anykščių rajono savivaldybės valstybės tarnautojus, kad šie teisėtai arba neteisėtai veiktų ir sudarytų išskirtines sąlygas, naudingas jų verslui.

Atlikdami procesinius veiksmus, STT Panevėžio valdybos pareigūnai iš Anykščių rajono savivaldybės paėmė tyrimui reikšmingų dokumentų. Buvo atliktos kratos kai kurių asmenų darbo vietose bei namuose.

Anykščių rajono meras Kęstutis Tubis laikinai sulaikytas. Sulaikant buvo nutrauktos galimai daromos korupcinės nusikalstamos veikos ir neteisėta įtaka savivaldybės administracijos valstybės tarnautojams. Merui įteiktas panešimas apie įtarimus dėl prekybos poveikiu.

LRSTT

Susiję

Demokratija ir valdymas 6411381900090544873

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

Neįtikėtinas policininkų paplitimas politikoje. Šitas Tubis buvęs komisaru kriminalkeje, baigė specialius mokslus Rusijoje.

Unknown rašė...

Kur Masiulis???.....

Anonimiškas rašė...

Koks tau reikalas? Gal vesti ji nori?

Unknown rašė...

Kur Masiulis???.....Kur Masiulis???.....Kur Masiulis???.....

item