Oksfordo studentai dėl „homofobijos“ reikalauja atleisti pasaulinio lygio profesorių

Oksfordo universiteto studentai iniciavo kampaniją, kurios tikslas – iš universiteto pašalinti vieną žymiausių XX-XXI amžiaus pasaulio te...

Oksfordo universiteto studentai iniciavo kampaniją, kurios tikslas – iš universiteto pašalinti vieną žymiausių XX-XXI amžiaus pasaulio teisės filosofų – Johną Finnisą. Nuo 1989 metų profesoriaus teisėmis Oksforde dirbti pradėjęs ir dabar emerito statusu ten pat vis dar dirbantis J. Finnisas kaltinamas dėl „nepalankioje padėtyje esančias (angl. disadvantaged) grupes itin diskriminuojančių pažiūrų“ ir dėl buvimo „ypač homofobišku ir transfobišku“. Be to, profesorius kaltinamas rasizmu ir ksenofobija.

Studentų sukurtoje peticijoje, kurioje reikalauja J. Finnisą atleisti iš universiteto, cituojamas profesoriaus „diskriminuojantis elgesys“. Joje patalpintas „neapykantos kupinų teiginių“ sąrašas, susijęs su J. Finniso 1992-2011 metais homoseksualumo tematika viešai išsakytais teiginiais.

Studentų peticijoje teigiama, kad Oksfordo universitete J. Finniso dėstomi privalomi bakalauro ir magistro studijų dalykai yra „nepriimtini“, nes „tai itin šališką žmogų pastato į atsakingą ir autoritetingą poziciją“.

„Tai verčia žmones, kurie paliesti jo diskriminacijos, net klausti, ar jie turėtų lankyti tuos seminarus“, – aiškinama peticijoje. – „Universitetas yra vieta, kur galima susitelkti į mokymą, nebūti verčiamam agituoti prieš ar būti mokomam profesorių, kurie skatino neapykantą prieš studentus, kuriuos jie moko.“

J. Finnisas – pasaulio mastu vienas pagrindinių prigimtinės teisės koncepcijos proponentų – remdamasis išsamiais teoriniais tyrimais jis atvirai teigė homoseksualių santykių amoralumą. 

Peticijos autoriai taip pat pabrėžia, kad profesorius J. Finnisas prieštarauja vienalyčių porų įsivaikinimui ir palaiko reparacinę homoseksualių asmenų terapiją.

Pabrėždamas tai, kad „Johnas Finnisas visą savo karjerą išvystė remdamasis demonizacija“, peticijos bendraautorius Alexas Bennas teigė: „Jo pozicija Oksforde ignoruoja jo dešimtmečius trunkantį diskriminacijos rėmimą ir, kalbant konkrečiai, jo aktyvų vaidmenį bloginant LGBTQ+ žmonių gyvenimus.“

Savo ruožtu profesorius J. Finnisas sako, kad peticija iškreipia jo pažiūras: „Peticija parodijuoja mano poziciją ir mano liudijimą Amerikos konstitucinio ginčo metu. Kiekvienas, kuris infomacijos ieško teisės fakulteto tinklalapyje ir seka peticijos nuorodas, gali pamatyti daugelį peticijos klaidų.“

„Aš neatsisakau nė vieno iš savo tekstų“, – tęsė Finnisas. – „Juose nėra nė vieno „fobiško“ sakinio. 1994-ųjų metų esė palaiko klasikinę ir griežtai filosofinę moralinę nesantuokinių seksualinių aktų kritiką ir buvo perspausdinta daugelį kartų, paskutinį kartą Oksfordo universiteto leidyklos, trečiajame mano rinktinių esė tome.“


Susiję

Pažangos ideologija 8107581088089276901

Rašyti komentarą

27 komentarai

Anonimiškas rašė...

Reikia tikėtis, kad tokių idiotų studentų mažuma. Juk ir pas mus tik keliolika studentų prisidėjo prie prof. Radžvilo "išėdimo", kai dešimteriopai daugiau prašė palikti profesorių.

Anonimiškas rašė...

Man, kaip teises studentui, studijuojant teises teorija, visada labiau prie sirdies buvo prigimtines teises mokykla, kurios pagrindine ideja, kad teise turi buti morali ir turi atitikti morale. Labai idomi naujiena, dabar J. Finnis man daug idomesnis pasidare, ir reikes perskaityti jo darbus pilnai.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Jau katastrofa, jauni studentai pradėjo sunkiai sirgt, juos užvaldė pelytės sindromas, o tai mirtina.

Anonimiškas rašė...

Studentai homofobofobai

Unknown rašė...

Ačiū Dievui, studentai Oxforde sveiko proto. Būtent todėl ir mano vaikai studijuoja UK. Nemąstančios visuomenės įsikabinimas į „tradicinę moralę“ sužlugdė tiek gyvenimų, kad tokie profesoriai, prisidėję prie to savo „darbais“, turi būti teisiami. Tikiuosi, kad ir kituose universitetuose bus pasekta šiuo pavyzdžiu. Lietuvoje taip pat.

danaieva rašė...

Jeigu tokių studentų ir mažuma kolkas, jie nesidrovi šūkaut ir agresyviai reikalauti kad niekas nedrįstu pasisakyti kitaip. Gal dar nėra galimybės uždrausti kitaip galvot, bet kitaip pasisakyti jau dauguma bijo.
Man regis kad didžiausias įžeidimas LGBT bendruomenei yra , kad jie išties mažai kam rūpi, apie save praneša tik patys. Jie nori būti pagerbti ant jaustis viršesni. Vien tai rodo psichikos sutrikimą.

Anonimiškas rašė...

Chunveibine, tu adresatus supainiojai. Savo kliedesius rašyk kinų komunistų partijos dienraštyje "Žemin žibao" - ten keik "vakarietiškas tradicijas", šlovink Mao Dzedūną ir sodomitinį "progresą".

tanas rašė...

šiaip tai studentai suauga ir pasikeičia/pakeičia savo suvokimus apie pasaulį. Tas stebima visuose jaunimo judėjimuose. Ir verčia profesorius ne studentai, o tie kam tas paranku, pasinaudodami "visuomenes spaudimu.

Pikc rašė...

"Anonimiškas 2019-01-11 11:41" - Taikliai! :)

Pikc rašė...

Ne - tiesiog liguistos psichikos besmegeniai fanatikai.

Pikc rašė...

Tai kad toje liberastinėje infantilių psichų faunoje suaugimu net iš tolo "nekvepia". ;)

Unknown rašė...

Ditto! Ditto! Vaau!

Anonimiškas rašė...

Tas Unknown yra tikras iškrypėlis, tai matosi iš jo rašinių, ir iš jo iškreipto niko.

Pikc rašė...

Na, ką aš sakiau - štai ir "pavyzdinis egzempliorius" pats atrėpliojo "pailiustruoti" mano teiginio teisingumą. :D

Unknown rašė...

Taip ir galvojau, kad priims už gryną pinigą:))

Pikc rašė...

Paciente, diagnozei suformuluoti duomenų jau turime pakankamai, neverta toliau stengtis. ;)

Anonimiškas rašė...

KGBizmas turi daug veidų. Kuo daugiau Vakarų demokratinės valstybės nusileisdavo jų persisotinusio ir persiuosčiusio jaunimo iš nuobodulio prisigalvotoms „ŽT”, tuo lengviau jų demokratija savo tikslams naudojo „pabėgėliai” iš SSSR :(, tad šiandien jau nebeaišku, kas vadovauja vyksmams jų valstybėse - jų parlamentai, ar komandos iš KGByno.

Anonimiškas rašė...

tikiuosi, tamsta ne aiškiaregis. Ar bent ne itin profesionalus aiškiaregis, gebantis nebent tik su Kremliaus dvasiomis bendrauti, iš jų atsakymus į savo klausimus gauti...

Anonimiškas rašė...

Šiame kontekste reikia prisiminti 5 šaunius Keimbridžo absolventus, baigusius apie 1935-40 m. Jų netradicinę moralę lydėjo netradicinė meilė TSRS ir jos spectarnyboms. Suprantu, kad dėl to buvo kalti Keimbridžo profesoriai.

Anonimiškas rašė...

To Unknown - jei tai provokacija ar epatavimas, tai gan nyki ir neoriginali, taip gali rašyti daug infantilų, hipsterių ir outsideriu. O padorus žmogus kaip aš turiu gaišti laiką, bandydamas koreguoti jų smegenis.

Anonimiškas rašė...

Unknown, tavo vaikai studijuoja Oxforde?

Ultrakrikscionis rašė...

Baik bajerius, profkej geriausiu atveju. Jei isvis ju turi.

Pikc rašė...

Tai kad ten nėra, ką koreguoti. :)

Anonimiškas rašė...

Blogiausia, kad leftistine ideologija studentus indoktrinuoja, o ne edukuoja. Aiskiausias to pavyzdys Pasauliniu mastu visiskas kvailys Kanados premjeras Justin Trudeau.

Anonimiškas rašė...

Bijau, kad kol žmonės savo akimis nepamatys daugelio visuomeninių grupių griūčių, kurias sukels iškrypėlių siautėjimas - turi omenyje ir biologines pasekmes - ir kol tai smarkiai nekirs per privačius pelnus, tol tikro praregėjimo nebus.

Pikc rašė...

Kitaip ir būti negali: edukacija reiškia mąstymo ugdymą - o mastymas leftistiniam marazmui yra visiškas peilis, nes bent minimalios mąstymo pastangos neišvengiamai vestų į natūralų klausimą: "ką, po velniais, aš šitame debilyne veikiu???". Dėl to indoktrinacija yra ne tik tobula, bet tiesiog gyvybiškai būtina priemonė liberazmui: indoktrinuotas individas nekelia jokių klausimų, operuoja paruoštais ir į nagus bei snukį įkištais lozungais ir etiketėmis, murkdosi masinės dezinfomacijos priemonių bei pramogų verslo paslaugiai tiekiamose surogatinių emocijų balose ir apsiseiliojęs laukia "šviesaus homunistinio rytojaus", kuris, be abejo, tuoj-tuoj ateis. Tokie padarai ištreniruoti, kad, išgirdę bet ką "nepolitkorektiško" (t.y. bent minimaliai neatitinkančio liberazmo dogmų), isteriškai paleistų gerklę "heeeit spyyyyč!!!" ir skubėtų į "seif speis" - t.y. tokių pačių bukų marazmatikų prikimštą "burbulą" kuriame choru kudakuos apie išoriniame pasaulyje tūnančius "heiterius-radikalus-istus-fobus". Nes "mintys teršia smegenis". Nors pala - kokius dar smegenis? https://pics.me.me/no-thanks-im-a-liberal-21770845.png

item