Latvijos Saeima patvirtino naują vyriausybę

alkas.lt Sausio 23 d. Latvijos Seimas (Saeima) patvirtino naująją šalies koalicinę vyriausybę vadovaujama centro dešinės partijos „Na...


Sausio 23 d. Latvijos Seimas (Saeima) patvirtino naująją šalies koalicinę vyriausybę vadovaujama centro dešinės partijos „Naujoji vienybė“ nario, premjero Krišjanio Karinio (Arturs Krišjānis Kariņš). Saeimos nariai vyriausybę patvirtino 61 balsu prieš 39. Naująją Latvijos koalicinę vyriausybę sudaro penkių politinių partijų atstovai: „Naujosios vienybės“, Naujosios konservatorių partijos (NKP), Nacionalinio aljanso „Viskas Latvijai!“- „Tėvynei ir Laisvei“, susivienijimo „Už plėtrą/Už!“ ir partijos „Kam priklauso valstybė?“ (KPV LV).

Su paskyrimu eiti Ministro pirmininko pareigas K. Karinį pasveikino Lietuvos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Latvija ir Lietuva jau daugelį metų yra ne tik broliškos valstybės ir artimiausios kaimynės, bet ir vienos stipriausių sąjungininkių ir partnerių regione, bendradarbiaujančios Europos Sąjungoje ir NATO, taip pat plėtojančios bendradarbiavimą kitais regioniniais ir globaliais formatais. Tvirtai tikiu tolesne mūsų vienybe, glaudžiu dialogu ir abipuse parama formuluojant bendras pozicijas ir drauge stengiantis kurti taikią ir saugią mūsų valstybių ateitį“, – sakoma premjero sveikinime.

Premjeras išreiškė viltį artimiausiu metu susitikti ir susipažinti su naujuoju Latvijos vyriausybės vadovu bei palinkėjo visokeriopos sėkmės ateities darbuose.

Susiję

Pasaulis 5102166521015320609

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, jei Visu Latvijai yra, turėtų būti viskas gerai.

item