JAV Valstybės sekretorius: „Pasaulyje pučia nauji vėjai“

JAV valstybės departamento nuotr. Šią savaitę Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume oficialiai pasakytos kalbos metu JAV Valst...

JAV valstybės departamento nuotr.
Šią savaitę Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume oficialiai pasakytos kalbos metu JAV Valstybės sekretorius Michaelas Pompeo pareiškė, kad pasaulio tvarka keičiasi ir mes grįžtame prie laiko patikrintų tiesų, nacionalinės valstybės ir suverenumo svarbos, pripažinimo.

M. Pompeo savo kalbą pradėjo pabrėždamas, kad paskutiniai dveji metai atnešė didelių pokyčių. „Pasaulyje pučia nauji vėjai. Žmonės klausia klausimų, kurie siaubingai ilgai nebuvo klausiami ar traktuojami rimtai“, – sakė JAV Valstybės sekretorius.

Kalbėdamas apie konkrečius pokyčių pavyzdžius, M. Pompeo minėjo ir Brexitą, Italijoje iškilusį Penkių žvaigždžių judėjimą bei Donaldo Trumpo išrinkimą JAV prezidentu. Visi šie įvykiai, kaip teigė jis, pasekmė to, kad žmonės suprato, jog anksčiau valdę politikai neatstovauja savo šalies piliečių interesų. Naujai kylantys politiniai judėjimai rodo, kad grįžtama prie „laiko patikrintų tiesų“, jog nacionalinės ir savo suverenumą ginančios valstybės yra reikalingos.

„Joks tarptautinis kūnas negali atstovauti žmonių taip, kaip gali jų pačių lyderiai. Stiprios sienos yra esminės stiprioms valstybėms“, – sakė JAV Valstybės sekretorius.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.


Susiję

Užsienio politika 3150346494289903467

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

pasaulyje tai pučia nauji vėjai, o pas mus kaip prikvėpuotoj (hm hm pasakyčiau riebiau, bet tiek to) kamaroj.

šiaurės Lietuva rašė...

Taip, pas mus kaip pri,,,,toj pirty. Tikėkimės kad kas nors neužilgo atvers duris. dd

T0mas J. rašė...

"nacionalinės ir savo suverenumą ginančios valstybės yra reikalingos" - sako Pompeo, JAV Valstybės sekretorius.
Tuo metu JAV pažeidžia valstybių suverenumą, jas okupuodama: 2001 m. okupuotas Afganistanas, 2003 m. Irakas. JAV okupacinė kariuomenė tebėra Sirijoje..
Pasmerkime okupantus!

Anonimiškas rašė...

Nauji vėjai tai Prezidentas Trumpas ir jau kelintas , naujas, JAV valstybės sekretorius . Jei jau vertiname pokyčius tai bent įvardinkite teisingai tu pokyčiu priežastys . Taip kaip ‚nauji vėjai‘ nutrynė ir bendrus vakaru saugumo prioritetus , lieka galvoti kad tas M.Pompeo pareiškimas Davose tik žiovaujančio amerikiečio norinčio kažką pasakyti tekstas, kai tylėti paprasčiausiai nėra kaip . Taip dar nėra buve kad lakoniški amerikiečiu atsikalbinėjimai taptų garsiu aplodismentų priežastimi . Kaip tokia politika pavadinti ? pacituosiu putina rus . „ muxy į katliety otdielno „.

stasys rašė...

Tomai pasmerkti lengviausia , o kada baigiasi tie atskaitos metai kai jau smerkti smurtą Amerikiečiu bus nepatogu ? klausimas retorinis .

Anonimiškas rašė...

otkuda pišieš? skolko platiat?

item