JAV Valstybės sekretorius: „Pasaulyje pučia nauji vėjai“

JAV valstybės departamento nuotr. Šią savaitę Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume oficialiai pasakytos kalbos metu JAV Valst...

JAV valstybės departamento nuotr.
Šią savaitę Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume oficialiai pasakytos kalbos metu JAV Valstybės sekretorius Michaelas Pompeo pareiškė, kad pasaulio tvarka keičiasi ir mes grįžtame prie laiko patikrintų tiesų, nacionalinės valstybės ir suverenumo svarbos, pripažinimo.

M. Pompeo savo kalbą pradėjo pabrėždamas, kad paskutiniai dveji metai atnešė didelių pokyčių. „Pasaulyje pučia nauji vėjai. Žmonės klausia klausimų, kurie siaubingai ilgai nebuvo klausiami ar traktuojami rimtai“, – sakė JAV Valstybės sekretorius.

Kalbėdamas apie konkrečius pokyčių pavyzdžius, M. Pompeo minėjo ir Brexitą, Italijoje iškilusį Penkių žvaigždžių judėjimą bei Donaldo Trumpo išrinkimą JAV prezidentu. Visi šie įvykiai, kaip teigė jis, pasekmė to, kad žmonės suprato, jog anksčiau valdę politikai neatstovauja savo šalies piliečių interesų. Naujai kylantys politiniai judėjimai rodo, kad grįžtama prie „laiko patikrintų tiesų“, jog nacionalinės ir savo suverenumą ginančios valstybės yra reikalingos.

„Joks tarptautinis kūnas negali atstovauti žmonių taip, kaip gali jų pačių lyderiai. Stiprios sienos yra esminės stiprioms valstybėms“, – sakė JAV Valstybės sekretorius.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.


Susiję

Užsienio politika 3150346494289903467
item