50 tūkstančių prancūzų žygiavo eisenoje už gyvybę

J. Smits (LifeSiteNews) nuotr. Praėjusį sekmadienį Prancūzijoje įvyko eisena už gyvybę, kurioje dalyvavo apie 50 tūkstančių už dar negi...

J. Smits (LifeSiteNews) nuotr.
Praėjusį sekmadienį Prancūzijoje įvyko eisena už gyvybę, kurioje dalyvavo apie 50 tūkstančių už dar negimusio vaiko teisę į gyvybę pasisakančių prancūzų.

Popiežiaus Pranciškaus atskiro paramos laiško sulaukusios eisenos už gyvybę dalyviai ragino šalies gydytojus, apeliuojant į prieštaravimą sąžinei, pasinaudoti teisėta galimybe neatlikti abortų – tyčinių dar negimusio vaiko nužudymo procedūrų. Atkreiptas dėmesys į tai, kad Prancūzijoje kasmet atliekama apie 200 tūkstančių abortų.

Bioetinių klausimų prasme 2019-ieji metai Prancūzijoje bus itin reikšmingi, nes šių metų pavasarį parlamente įvyks periodiška šalies bioetinių įstatymų peržiūra. Šiame kontekste ši daugiatūkstantinė eisena yra ir išraiška nepritarimo praeitų metų rugsėjį Prancūzijos aukščiausios bioetikos srities institucijos priimtam rekomendaciniam sprendimui, kuriuo teigiama, kad vienišoms mamoms ir lesbiečių poroms turėtų būtų suteikta prieiga prie dirbtinio apvaisinimo procedūrų.

Taip pat protestuotojai pasisakė už tai, kad eutanazija Prancūzijoje ir toliau liktų nelegali.

Paskutiniais metais Paryžiaus eisenos už gyvybę veidas gerokai pasikeitė. Eisena dabar masiškesnė ir – kas pažymima – šiemet apie 90 procentų visų eisenos dalyvių sudaro tie, kurie 35-erių ar jaunesni.

Cécile Edel, Paryžiaus eisenos už gyvybę organizatorė, sakė: „Tikras paskatinimas matyti, kad čia yra tiek daug jaunų žmonių – žmonių, kurie prieš 15 metų buvo praktiškai naujagimiai. Pagarbos gyvybei liepsna sėkmingai perduota ir vis dar stipriai dega.“

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.

Susiję

Pasaulis 5416238303670062831
item