V. Orbanas: Europa eina neteisinga kryptimi

alkas.lt Vengrijos Ministras Pirmininkas Viktoras Orbanas (Viktor Orbán) tvirtina, kad vis labiau juntama žmonių baimė dėl didėjančio...


Vengrijos Ministras Pirmininkas Viktoras Orbanas (Viktor Orbán) tvirtina, kad vis labiau juntama žmonių baimė dėl didėjančio imigracijos masto į Europos sąjungos (ES) šalis leis „tautoms balsuoti kartu“ artėjančiuose 2019 metų Europos Parlamento rinkimuose gegužės mėnesį.

V. Orbanas yra tvirtai įsitikinęs, kad ES migracijos klausimas suvienys visus ES rinkėjus: „Aš 30 metų vis girdėdavau, kad mes visi neturime bendros temos, susijusios su visa Europa. Dabar mes turime vieną temą – migraciją. Nuo Lisabonos iki Vilniaus ir taip pat Budapešte pagrindinis rinkimų klausimas bus migracija.“

V. Orbanas apkaltino Briuselį, kad Europa pasirinko „neteisingą kryptį“, teigdamas, kad „kai mes įstojome į ES, manėme, kad mes vis dar esame laisvi. Tačiau nuo to laiko ES laikėsi kitokios krypties“. V. Orbano teigimu, ES eina „neteisinga kryptimi. Pastarieji penkeri metai buvo išties nuvyliantys.“

V. Orbanas taip pat išdidžiai pakomentavo, kad Vengrija yra tarp vadinamųjų „blogųjų globalinės politikos berniukų“, kurie atsisakė pasirašyti JT migracijos paktą, kaip tai padarė Austrija, Lenkija ir kitos ES šalys narės.

„Kai tik išgirdau, kad JAV atsisakė derybų dėl šio pakto, aš pats jį perskaičiau ir aiškiai suvokiau, kad šis dokumentas gali sukelti didelių problemų nacionalinam saugumui. Taigi pasikonsultavau su mūsų vyriausybe ir mes iš karto nusprendėme atsitraukti iš šio migracijos pakto.“ – sakė Vengrijos Ministras Pirmininkas V. Orbanas.


Susiję

Viktoras Orbanas 5007408184823570679

Rašyti komentarą

5 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Dėmesio, svarbu: štai straipsnis ,,Kauno Dienoje'': ,,VRM skųs teismo sprendimą dėl Migracijos departamento vadovės'' - aišku, Lietuvos išdavikas Misiūnas ir kiti Sorošo papirkti išgamos bando susidoroti su Migracijos Departamento vadove, neleidžiančia į Lietuvą prasmukti teroristams, vagims, prievartautojams - žodžiu, parazitinių banditų gaujoms iš visokių babachstanų ir taip toliau.
KGB'istinis streamas - Delfi ir 15min - apie tai nerašo nei žodžio.
Būtinai reikia apginti Migracijos departamento vadovę ir visaip ją paremti, ir jokiu būdu negalima delsti.

Anonimiškas rašė...

Teisingas pastebėjimas, šis kelias tik į katastrofą.

Anonimiškas rašė...

Apskritai Vengrijos premjerą reikia kiek pakoreguoti: dalis Europos eina neteisingu keliu. Juk Vyšegrado šalys pasuko teisinga linkme, to paties jau galima tikėtis iš Italijos ir Austrijos, neblogai atrodo Danija, po truputį atsigauna Vokietija, yra pagerėjimo ženklų ir Suomijoje. Bet šito negana - visa Europa turi būti konsoliduota nacionalinių valstybių pagrindu. Ir jokių prioritetų Briuselio ir Strasburgo biurokratijai. O euras vėliau bus pavadintas tūkstantmečio afera - Europos ekonominis progresas įmanomas tik valstybėms absoličiai savarankiškai tvarkant savo ekonomiką. Europos šalys ekonominiu požiūriu yra tokios skirtingos, kad bendra valiuta yra neįmanoma - euras tik maskuoja realias problemas, bet jų neišsprendžia.

Anonimiškas rašė...

Emigruosim į Vengriją. Jei priims.

item