Ukraina atmetė Rusijos palaikomą JT migracijos paktą

Ukrainos užsienių reikalų ministerijos atstovai pranešė, jog atsisakė pasirašyti Jungtinių tautų migracijos paktą. Toks sprendimas bu...

Ukrainos užsienių reikalų ministerijos atstovai pranešė, jog atsisakė pasirašyti Jungtinių tautų migracijos paktą.

Toks sprendimas buvo priimtas dėl Rusijos okupuoto Krymo pusiasalio ir vykstančio karo Donbase, kurio pasekmė – 1,5 milijono gyventojų turėjo palikti savo namus ir išvykti.

„Ukraina deda visas pastangas, kad užtikrintų visų žmonių teises ir atsižvelgtų į jų poreikius, tačiau tam reikia nemažai finansinių resursų. Turint tai omenyje, Ukraina ateityje svarstys šio fakto pasirašimą kai bus užtikrintos palankios sąlygos,“ – teigia Ukrainos Užsienio reikalų ministerija.

Tuo pat metu, Ukrainos užsienio reikalų ministerija palaiko raidą ir kooperaciją migracijos srityje bei pabrėžia Tarptautinės Migracijos Organizacijos (IOM) veiklos svarbą.

Teigiama, kad JT pakte yra keletas direktyvų ir konkrečiai 20 punktų, kurie nedera su Ukrainos nacionaliniais teisės aktais. Šie punktai įpareigoja išduoti migrantams dokumentus net jiems nebūnant vietoje,  suteikti prieiga prie socialinių paslaugų. 

Remiantis JT duomenimis 2017 m. tarptautinių migrantų skaičius išaugo iki 258 milijonų ir tai yra 14 milijonų daugiau nei 2015 metais.


Susiję

Pasaulis 3173130709876741134

Rašyti komentarą

53 komentarai

Anonimiškas rašė...

Nepykite, bet kvailų minčių kratalynė, pradedant pavadinimu. Ir nereikia būti kremliniu, kad tą patebėtum.

Kaip taip? rašė...

Tai gaunas , kad mūsų "Grybauskaitė ir Co" pasirašė RUSIJOS palaikomą paktą?

Audrius rašė...

Lietuva, deja, taip pat palaiko. Nereikia pabrėžti, kad Rusija palaiko, o Ukraina, ne. Nes atrodo, tik Rusija ir Ukriana tarpusavyje sprendžia, o ne daugiau šalių.

Sėlis rašė...

Reikia pabrėžti, nes visokie neoliberalūs stipenos vis mėgsta bauginti rasiejos slapta ranka už visų nepatenkintų ir protestuojančių prieš šį nelemtą paktą žmonių. Pasirodo, kad ir ruskiai palaiko paktą. Ką stipenos dabar sugalvos durneliams gąsdinti?

Anonimiškas rašė...

Taip.

Unknown rašė...

Ekumenistai ir žydberniai suskaldė Ukrainos ortodoksus, sušaukę Kijeve nekanoninį suvažiavimą, kurį inicijavo prezidentas P. Porošenka, o atidarė Konstantinopolio patriarchato atstovas metropolitas Emanuelis (Adamakis), aršus kovotojas už homoseksualų teises, žr. http://blagogon.ru/news/613/

Pikc rašė...

Negi iki šiol nesupratote, kaip kvailai atrodote su pasiūlymais "šviestis" apie Ukrainą iš puslapių su "ru" adrese? ;)

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc rašė...

Nupušusių koloradų žiniai:
1. Straipsnis NE apie tai;
2. Bandyti savo "teisibe" įrodinėti remiantis propagandiniu mėšlu iš rasiejos, kur bažnyčia su kremline valdžia tiesiog stuburais suaugę - čia jau net ne kvailystė, čia GEROKAI stipresnio epiteto reikia. ;)

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc rašė...

O, koks įsiūčio priepuolis koloradui (tiksliau, ko gero, koloradei) parėjo! Sakyčiau, nemenka rizika nuosavomis putomis paspringti. :D

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc rašė...

Et, tos koloradinės lervos... Ropoja, sunkiai svyruodamos, kaip votys pūlių tiek pertvinkusios kremlinių vėmalų, kad net nekliuksi - ir kai tik kur nors pamato Ukrainos pavadinimą, iškart suveikia programa: lygieji raumenys spazmiškai susitraukia, sfinkteriai atsipalaiduoja - ir žiū komentarų skiltyje jau dvokdama garuoja šviežia koloradinių išskyrų porcija. Tema čia visai nesvarbi (pvz. šiame straipsnyje apie jokius religinius dalykus apskritai nekalbama) - svarbu, kad yra stimulas, sužadinantis užprogramuotą reakciją. Kaip skambutis Pavlovo šuniui. ;)

Anonimiškas rašė...

Unknown 13:05, ten pas tave komentare šis tas gali ir užkliūti. Žiūrėk su išsireiškimais.

supratingas ne rašė...

Ponia Unknown, labai sunu patikėti jūsų nuosūirdžiu noru saugoti bažnyčią nuo politizavimo, nes tamsta nedemonstruojate tokio paties uolumo Rusistano pravoslavinio KGB skyriaus atžvilgiu. Jums ką savaime įsijungia autoblokavimo sistema girdint bet kokią kritinę mintį apie tą ašarų pakalnę?

Anonimiškas rašė...

Pikc, cia yra dvejų tipų nevykėliai: liberastai ir vatiniai.
Realiame gyvenime jie atrodo šitaip.
Kai pradedi diskutuoti su liberastu, jis kurį laiką šneka lyg ir objektyviai, lyg ir pėtoja temą, argumentai kurį laiką būna kaip ir racionalaus pavidalo - ir tuomet reikia turėti kantrybės ir kantriai, neliečiant asmeniškumų, diskutuoti toliau. Po kurio laiko liberasto kalbos greitis tampa vis greitesnis ir greitesnis, akys pradeda žibėti fanatišku įkarščiu, jis įrausta, ir tada jau pasipila bet kokie žodžiai ir bet kokie išsireiškimai. Taip yra todėl, kad absoliučiai visi liberastai atstovauja niekur nevvedančiai pseudoideologijai. Savo elgsena, kalbos maniera ir fanatišku tikėjimu savo teisumu liberastai labai panašūs į sektantus.
Koloradiniai - jau kas kita. Koloradinis iš pradžių žiūri į materialių jėgų santykį, t.y. - kas esamu momentu yra fiziškai stipresnis. Pradėjus šnekėti, kurį laiką irgi viskas klostosi objektyvia linkme, o tada po nedidelės pauzės pradeda šmėkščioti užuominos apie Maskvos galią, paskui paberiama žiupsnis pagytų, kokia gera rusų ginkluotė - ir tuomet vėl seka pauzė: koloradinis laukia oponento reakcijos. Jeigu pritariama vatinei propagandai, koloradinis lieka patenkintas, bet jeigu pateikiami objektyvūs vatinę propagandą paneigiantys argumentai, vatinis debatus pakreipia asmeniškumų link, ir pradedamas klauinėti ir kaltinti oponentas: ,,tu šioks, toks ir anoks''. Jeigu tvirtai laikaisi savo, tada vatinis jau praranda pusiasvyra ir pradeda gąsdinti, o retkarčiais ir puola.
O po visko, jei dar pajėgia atsikelti, vatinis nusidažo šleikščia pataikaujančia šypsena ir pradeda gerintis, nes jėgos argumentas visada akimirksniu ištrina visas vatinių pažiūras ir įsitikinimus. Tada jau geri ir Vakarai, ir lietuviai, ir ukrainiečiai.
Per tiek metų abejų veislių prisižiūrėjau tiek ir tiek - ir kol kas nesutikau nei vienos išimties.
Be to, abeji visada provokuoja subjektyvias oponento reakcijas. Pabrėžiu - SUBJEKTYVIAS, o ne OBJEKTYVIAS. Yra gera patarlė - ,,Tyla neturi aido'', ir ji puikiai veikia liberastų, o ypač vatinių adresu. Mat tuomet jie pasilieka vieni su savo pasakytais žodžiais - ir nei vieni, nei kiti juk negali nematyti ir nesuprasti, ką pasakė. Kaip tik savųjų išsireiškimų suvokimas vėliau juose pačiuose ir sukuria įvairias reakcijas, bet čia jau kita tema.

Pikc rašė...

Gana įdomi ir nemaža dalimi teisinga analizė. Mano akimis žiūrint, abi grupės turi daugiau panašumų, negu skirtumų, todėl aš "koloradizmą/vatnykiškumą" ir "liberastizmą" būčiau linkęs laikyti dviem tos pačios psichikos patologijos formomis, o ne atskiromis patologijomis - bet aptarimas jau visiškai išeitų už straipsnio temos ribų.
Dėl tylos nebūčiau toks tikras, nes ne vieną kartą teko matyti reakcijas "jei niekas nieko nesako - reiškia, pritaria" arba "tyli, nes neturi ką pasakyti prieš mano "geležinius argumentus" beigi super intelektualias įžvalgas".

Unknown rašė...

Ponai, visa ši jūsų fantastika, manau, man nelabai artima. Tiesiog norėjau pasakyti, kad Ukrainos valdžia su savo klapčiukais suktais keliais sukūrė nekanoninę bažnyčią, ji negalioja, nes jos nepripažins kitos 14 ortodoksų bažnyčių. Apie visas povandenines politines sroves dabar nekalbėsiu. Ketinau parašyti straipsnį apie tai, bet jį vargu ar kas iš Lietuvos pataikūniškos žiniasklaidos spausdins. Taigi pasitenkinau kuklia vieta po šituo straipsniu.
Atsiprašau, jei įžeidžiau Pikcą, bet iš jo irgi tikiuosi daugiau neišgirsti koloradinių epitetų. Aš gerbiu tiek Rusijos, tiek Ukrainos vėliavas, nors šiuo atveju jos man visiškai nerūpėjo. Ir juo labiau nerūpėjo jokia "koloradinė" politika. Man ji banali, liguista, atgrasi.
Tai tiek, gerbiamieji. Tikiuosi, kitąkart būsime santūresni.

supratingas rašė...

Ponia Unknown, sukat uodegą. Siūlyčiau įdėmiai perskaityti ką parašė "fantastas" Anonimiškas 2018-12-18 18:58 :)

Pikc rašė...

Ditto. ;)

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc rašė...

Sakiau, kad koloradai su liberastais iš esmės vienodi - žiū, net suvokimo problemos tos pačios: mato akivaizdžią pačių sukeltą paniekos ir pasišlykštėjimo reakciją, bet vapalioja apie "neapykantą". O juk priaugti iki lygio, kad sukeltų neapykantą, jiems apskritai be šansų. :)

Anonimiškas rašė...

Ir liberastai, ir koloradai nepasižymi kantrtbe ir analitinias sugebėjimais: kad ir kiek juos moko,dresiruoja ir muštruoja - kaip nieko, taip nieko, nors tu jiems kuolą ant galvos tašyk. Aišku, kada yra proto, tada netrūksta ir kantrybės. Tiesa, jeigu koloradiniui užriksi: ,,Dzie, prie darbo! Greitai man!'' - kaip bebūtų keista, koloradinis griežtai komandai dažniausiai paklūsta, o štai liberastas pradeda gintis visokiausia demagogija, o prie darbo greitas kaip apatinė girnapusė.
Be to, koloradai yra imlesni techninei informacijai, o liberastams su tiksliaisiais mokslais ne kas. Koloradai bemat reaguoja į materialius dalykus, sakykime, jiems visada imponuoja geras automobilis, naujas galingas kompiuteris ir panašiai. Kurį laiką žiūri akis išpūtęs, o pskui vėl savo: ,,Vienas mano pažįstamas Rusijoje tai turi bent aparatą...'' - ir panašiai. Tada atsakoma nepaneigiamu argumentu: ,,O koks kompiuteris (ar automobilis) pas tave?'' - ar panašiai, ir tuomet koloradas pradeda mikčioti nei šį, nei tą, nusuka žvilgsnį į šoną ir sliūkina į šalį. Apskritai jų retorika tokia šabloniška, kad besiklausant ima juokas - vieno konvejerio ir vienos pamainos gaminiai.
O liberastai ceitnote griebiasi citatų - pačių įvairiausių, neretai prieštaraujančių viena kitai - bet liberastui atrodo, kad viskas logiška. Tuomet pravartu įsiminti, ką citavo liberastas, ir po kurio laiko jam primenama jo paties pasakytos viena kitai savo turiniu prieštaraujančios citatos. Ooo, tada tai jau būna reginys!! - štai tada ir pratrūksta visas fanatiškas liberasto įniršis. Geriausia - kantriai palaukti, kol išsišnekės ir verčiau kurį laiką nieko nesakyti, nes po iškrovos liberastas paprastai užsispyrusiai nutyla ir gali tylėti keletą dienų. O kas būna po to - žiūrėti komentarus aukščiau.
Tarp koloradų ir liberastų yra vienas esminis skirtumas: koloradai dar moka juoktis, kai kada ir patys turi humoro jausmą, o štai liberastams humoras ir juokas - absoliučiai svetimi dalykai. Štai į liberastų negebėjimą (o gal negalėjimą?) juoktis verta atkreipti ypatingą dėmesį - tai išties yra jų ypatingas skiriamasis bruožas.

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Henrikas Miuleris rašė...

--> Anonimiškas
2018-12-20 01:09

Du nykščiai į viršų :)

Pikc rašė...

Pritariu. :)

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc rašė...

Iiiir neišturėjo koloradikai, neiškentė niežulio... :D

Anonimiškas rašė...

Net nesitikėjau, kad taip suveiks. Bet, kaip sakiau, per tuos daugelį metų nemačiu nei vienos išimties.
Kuomet kalbama apie psichologiją, liberastai būna panašūs į dreifuojantį laivą - jokių atraminių nejudamųjų samonės taškų.
O štai koloradiniai/vatiniai į visus pastebėjimus apie jų pačių psichologiją sureaguoja bematant, nes dėl kažkių nežinomų priežasčių negali susivaldyti.
Greičiausiai taip yra todėl, kad visa jų ruošimo mokykla ir dėl to visa jų tolesnė veikla yra pgrįstos nekintamomis prigimtinėmis žmogaus savybėmis, kurios išlieka tokios pačios bet kokiomis sąlygomis.
Vėliau tokiu pačiu metodu koloradinai pasirenka sau tinkamus žmones arba stengiasi manipuliuoti tais, kurių įgimtų savybių derinys jiems atrodo tinkamas jų tikslams.

Unknown rašė...

Gerai, Kalėdų metas, man nedera su jumis kivirčytis. Ištrinsiu visus savo komentarus, o jūs ką nors bandykit suregzti apie krikščionio psichologiją, tai jums bus kur kas naudingiau.
Pikc įgijo šiokį tokį pagrindą gebėjimui tvardytis, - žinok, priimti pažeminimą yra vienas iš sunkiausių dalykų. Taip ir toliau ta kryptimi varyk.
Tačiau dėl jūsų kalbų dabar man paskutinis apsisnarglėjęs vatnikėlis yra mielesnis ir moraliniu atžvilgiu stovi gerokai aukščiau už jūsų pseudopatriotizmą.

Anonimiškas rašė...

Tau vatinkėlis mielesnis ne nuo dabar, o visą laiką.

Unknown rašė...

Tiksliai! Tremtyje ne tik mano tėvams, bet ir visai mano giminei jų teko prisižiūrėti va tiek.

Pikc rašė...

Oi, tik jau apie gimines tremty pasakų nereikia, nes tuoj kils natūralus klausimas, ar ten jie sargybiniais, ar "danosčikais" dirbo. ;)

Henrikas Miuleris rašė...

Pikčiau, siaubingai taikliai. Žiū dar prasidės ''visi į Sibirą savo noru važiavo''. Girdėjęs net ir tokių diskursų rakursų.
Ir nereikia nei Šv Kalėdų čia minėti nei komentarų trinti, ir prieš bandant sudaryti giliai tikinčio erudito regimybę gerai pagalvoti reikėtų, ar pats šventvagiškai netampote likimo liūto už ūsų.

Unknown rašė...

Ketinau jau nutraukti "diskusiją" su jumis, bet va grįžus ir atsivertus šį nelemtąjį puslapį, net kvapą užgniaužė nuo superpatriotizmo. Žinot, aš irgi, kai tik išgirstu ką besipasakojant apie tremtį, bemat pagalvoju: o gal nevidonai ten danosčikais dirbo?! Gal mano dėdė, 25 metus atpylęs lagery, ten stukačium darbavosi, slapta lietuvius įdavinėjo ir skerdė kur nors kokiam rūsy? O gal mano tetos šeimos, irgi atpylusios "sroką" Sibire, į Lietuvą neįleido be reikalo ir liepė apsistoti Latvijoj? Ir kai pasižiūriu į tremtinių literatūrą savo lentynoj, tai irgi sukirba "siaubingai taikli" mintis: tikrai ten koks 90 procentų danosčikų, parsidavėlių ir išdavikų, šaudžiusių lietuvius Sibire! Ir jie, niekšai, dar pasakojasi apie savo nebūtus "vargus", badą, ligas ir Tėvynės ilgesį!

Klausykite, "patriotai"! Jūs rizikuojate juodai sugadinti propatrijos autoritetą.

O komentarų trynimo tikslų nesuprasite, aš jų jums net neaiškinu. Ir apie Kalėdas užsiminiau ne jums.

Henrikas Miuleris rašė...

Atkreiptinas dėmesys į permanentinį baksnojimą pirštu vadinant patriotais kabutėse, suprask, lengvai ironizuojant. Aš niekada marškinių nesiplėšiau taip save įvardindamas, tarp Pikčiaus formuluočių irgi niekur nemačiau bandant save taip tiesiogiai įvardinti. Nemačiau to ir tarp absoliučios daugumos protingų komentarų autorių čia. Vienok, išlenda visoks kritikuojantis gaivalas manąs turintis tą teisingą patriotiškumo suvokimą ir pagal jį kritikuoti vieną ar kitą, jų manymu, ''neteisingą'' pasaulėžiūrą. O tada dar ištraukiami vienybės ir ''valdžios perėmimo'' scenarijai. Su kažkieno pagalba, žinoma, nes gente polonus, natione lituanus be pono egzistuoti negali.

Dar imponuoja apeliacijos į neva, galimą PP autoriteto griovimą. Įsisamoninkime : yra PP, ir yra komentatoriai. Mes, komentatoriai, neatstovaujame PP, o komentuojame ką matome parašyta tikslinei auditorijai. Jeigu savo komentarais aš sukeliu kažkam alerginę reakciją čia negrįžti - užsidedu sau varnelę.

Ir ''ketinimas'' ir ''veiksmas'' yra priešinguose poliuose.

Unknown rašė...

"išlenda visoks kritikuojantis gaivalas..." O kas jums suteikė teisę užsiimti provokacijomis ir psichologiniu teroru?

Neturiu aš su jumis daugiau kalbos.

Henrikas Miuleris rašė...

Unknown
2018-12-21 20:52 :
''O kas jums suteikė teisę užsiimti provokacijomis ir psichologiniu teroru?''

Su ta teise aš gimiau, nieks man jos nesuteikė.

Anonimiškas rašė...

Henrikai, su šia paderme kalbamasi tik liepiamąja nuosaka. Į jų klausimą - kontrklausimu. Panašiai galima ir su liberastais, bet šitas yra ne liberastas.
,,Neturiu aš su jumis daugiau kalbos'' - versta iš rusų k. Google žodynu, nei viename Lietuvos dialekte tokios vartosenos nėra.
Kartais čia kaišioja nosį dar du vatiniai - vėliau bus galima įvardinti.
O kad šis čia daugiau nesirodys, tai būtų gerai, bet jis taip nedarys, kaip sako, nes ,,zadanija'' yra ,,zadanija''.

Pikc rašė...

Kad rodysis, tai garantuotai - bet dėl "zadanijos" nebūčiau toks tikras. Aš, žinote, esu gana piktybiškas tipas ir gana nesunkiai galiu save įsivaizduoti kokio archi-kolorado kailyje. Taigi, aš visokioms "jotoms/unknown" etc. jokių "zadanijų" neduočiau - ne tas lygis. Ta fauna tvarkingai sau neršia dezos kloakoj ir ją retransliuoja, net nebandydami sau apkrauti smegenų - kam jiems trukdyti? Jie - idealus rėksmingas brudas dėmesiui atitraukti. O TIKRAS "zadanijas" duočiau tiems, kas REALIAI gali turėti įtakos visuomenei (politikams, purvasklaidai, "influenceriams", "ekgzpertams" ir pan.). Tos "zadanijos" būtų paprastos: įtikinti visus, kad jų tauta yra nevykėliai, jų didvyriai - nusikaltėliai, intelektualai - psichai, jų istorija - svetimų nuopelnai jų pačių atsilikimo fone, jų kultūra - atsilikusi ir nieko verta, jų valstybė - nepavykęs eksperimentas, o jie patys - istorijos šiukšlės. Ant viršaus dar uždėčiau aiškinimą, kad vienintelis išsigelbėjimas - išnykti kaip tautai ir atsiduoti iškrypimams, kurie yra tik Vakaruose (kam, be abejo, visi priešinsis), o tam besipriešinantys yra parsidavę Rusijai (t.y. jei norite išlikti - žinote, kur eiti).
Galiausiai, sudaryčiau iliuziją, kad Rusija iš tikrųjų viską valdo - stato partijas į valdžią, renka prezidentus (net JAV) - ir jau tikrai reguliuoja vietinę opoziciją (kuriai visi normalūs žmonės simpatizuoja). Suprantama, tie visagaliai rusų blogiečiai jokios įtakos patiems didžiausiems rusų blogiečių priešams (manau, supratote, apie ką kalba) iš principo turėti negali - nes taigi anys TOKIĄ "antiblogietišką" politiką (žr. komentaro pradžią) varo, kad daugiau jau nebūna. :)

Unknown rašė...

Na, išties, maniau, kad jau aptils, ir še tau - naktinė karštinė ištiko! Nejau propatrija tokių ligonių prigimdė?
Vargšai šizofrenikai! Vienas pavojingai įsijautė į fašisto vaidmenį ("su ta teise aš gimiau!"), antram mania grandiosa ("su šia paderme kalbamasi tik liepiamąja nuosaka"), trečiam rodosi haliucinacijos, ir labai išradingos, pvz., "jie - idealus rėksmingas brudas dėmesiui atitraukti". Ryškesnio grupinės šizofrenijos vaizdo internete lig šiol nesu aptikusi.
Kai ateis prablaivėjimo būsena, priimkite mano atsiprašymą, kad išprovokavau priepuolį:(.

Unknown rašė...

Nepraeina? Galbūt pernelyg tiesmukai parašiau diagnozę. Atsiprašau, ne "šizofrenikai", bet, tarkim, "asmenys su ryškiai išreikštu kūrybiniu polinkiu gintis". Na kaip?

Pikc rašė...

Pastebėjau dar vieną bendrą koloradų ir liberastų bruožą - mazochizmą. Gi supranta tie padarėliai, kad nieko, išskyrus panieką ir pajuoką, negaus (nes nenusipelno) - o vis tiek lenda. Mėgaujasi, ne kitaip. :D

supratingas rašė...

Dėl tėvų tremtinių stebėtis labai nevertėtų, nes pvz., rašoma P. Subačiaus tėvus esant ofocialiais disidentais. Tačiau jei ponia Unknown yra piktybinė vatinkinė, o ne naudinga idiotė, tiuomet jai nuo to tik daug blogiau. Nes idiotams atleidžiama lengviau nei sąmoningiems piktavaliams.
Nežinia, ar Unknown atveju kalta išbalansuota psichika ar kažkoks tėvams nesuveikęs ir dukrą užvaldęs Stokholmo sindromas, ar dar koks nors iškrypimas, tačiau moteris akivaizdžiai pasiklydusi savo jausmuose ir mintyse. Ir išeities nesimato, nes norint įveikti trūkumą pirmiausiai reikia jį pripažinti, o po to dar ir norėti jį nugalėti.
Gi, matant ponios Uknown sklaidymąsi (užuot paprasčiausiai pripažinus savo klaidą) nepanašu, kad kažkas vystysis panašia linkme. Šiek tiek gailą, nes mane jos aistringas būdas ganėtinai žavi.

Pikc rašė...

Na, nežinau - mano akimis žiūrint, kur kas didesnė tikimybė, kad ta "jota/unknown" apie tuos gimines tremtinius paprasčiausiai meluoja. Na, nebent pati juos ir būtų įskundusi - kas objektyviai nelabai įmanoma, ne ta amžiaus grupė. :)

Unknown rašė...

Na va, nepraėjo... Ir negalėjo praeiti.

Aš nelabai lig šiolei susigaudau, kuo jūs mane kaltinate, ir bandymai pavaizduoti mane kaip "vatinkinę", "koloradinę", vykdančią kokias nors "zadanijas" tiesiog neatlaiko sveiko proto kritikos. Politikoj aš nelabai nusimanau, meluoti (dėl tėvų!! Kokia niekšybė ar neviltis turi gyventi sieloje žmogaus, kuri kitus taip įtarinėja?!) - meluoti tikinčiam žmogui maža prasmės, nes tuo išduodamas Dievas, pats svarbiausias gyvenimo tikslas. Piktam ir netikinčiam to neįmanoma suprasti.

Religinį klausimą jūs apeinat, nes paprasčiausiai nenusituokiat toje srityje. Tiek to. Padėtis paaiškėtų, jei į viską bandytume pažvelgti iš dvasinių pozicijų, nors ir šiuo atveju rizikuoju būti nesuprasta.

Šiandien pažvelgiau, kurią valandą jūs rašėte vakarykščius komentarus, kuriuose liejote pyktį, tūžmingą kritiką, jautėtės teisūs, protingi... ir nustėrau - kaip tik tomis valandomis, kai už jus buvo meldžiamasi! Turiu patirties ir žinau, kad "kandidatai į ožius", t.y. esantys piktojo įtakoje, į kieno nors maldą už juos reaguoja piktai, nepalankiai, su neapykanta, panieka. Jie jaučia nepaaiškinamą įniršį. Aš ir vakar stebėjausi - ką tokio padariau, kad taip neadekvačiai piktai reaguojate į mane? Na, tiesa, mane irgi buvo paėmęs siutas, dėl to teko savikritiškai ištrinti kai kuriuos komentarus. Raguotiesiems ir aš atidaviau savo dalį.

O šit geriečiai, "avelės", kai maldos dvasinės vibracijos paliečia jų sielą, dažniausiai reaguoja itin palankiai. Arba nuoširdžiai pripažįsta savo kaltę, jei jaučiasi kalti, arba stengiasi kokiu nors būdu parodyti dėkingumą ir draugiškumą.
Taigi, Supratingas, su jausmais čia viskas gerai. Tačiau ne jausmai viską lemia, o dvasia, mūsų dvasinis pasirinkimas, - su kuo mes - su demonais ar su Dievu?

Šiandien dar kartą įsitikinau, kokia vis dėlto reikšminga yra malda.

Taigi rinkitės, vaikinai, kur eiti - į palatą;), grįžti namo (vaizdingai kalbant, nebūti tremtiniu savo paties sieloje) ar nueiti kur nors daug blogiau...

Tai nėra kokios nors pasakos, o dvasinis dėsnis.

O iš jūsų įsivaizduojamos politikos ar Lietuvos šmeižimo man maža naudos. Nes manyje irgi teka lietuviško kraujo.

Pikc rašė...

Na, va - ir vėl suvokimo problemos: šįsyk diagnozės nuo kaltinimo neatskiria. :)
P.S. Toliau koloradinių kliedesių nebeskaičiau - atsibodo. Būčiau psichiatras, dar būtų įdomu kaip klinikinis atvejis, bet dabar... ;)

supratingas rašė...

Tiek to, Uknown, brūkštelėsiu paskutinį kartą, nes ir man jau laiko pagailo. Sakote teigiate nenusimananti politikoje, tuomet kam apskritai kišate į ją nosį? Ir jei neklystu net ketinote rašyti politinį straipsnį? Ar jums tai netrodo juokingai?

Jūsų kvietimą pažvelgti į viską iš dvasinių pozicijų vertinčiau NERIMTAI, nes nesuteikėte tam jokio pagrindo.
Ar tai, kad jaučiate įsiūti ir niekaip neperlipate per savo ego prisipažindama klydusį, siūlote laikyti "su jausmais viskas tvarkoje"? O dėl tamstos pamokslų apie "dvasingumą", nesant kompetencijos primygtinai siūlyčiau susilaikyti, verčiau susilaupkite ties savimi, nes esu tikras ten yra tikrai nemažai ką kuopti ;) Tą, beje, kartoju visiems šiuolaikiniams "evangelistams". Sėkmės jums.

Unknown rašė...

Tikėjausi didesnio sąmoningumo, bet ką gi. Dėl prisipažinimo klydus taigi ištryniau komentarus ir parašiau atsiprašymą, o jūs bent vienas (keliese jūs čia man vienai oponuojat?) ar atsiprašėte? Ant kelių šliaužioti ir pataikauti tikrai nesiruošiu. Ketinau rašyti ne politinį straipsnį, bet religinį. Nelendu ten, kur neišmanau.
O kokio dvasinio pagrindo jūs norėtumėt? Kodėl patys jo nesuteikiate?
Visą šitą situaciją galima pagrįsti Laiško efeziečiams 6,12: „Mes grumiamės ne su krauju ir kūnu, bet su kunigaikštystėmis, valdžiomis, šių tamsybių pasaulio valdovais ir dvasinėmis blogio jėgomis dangaus aukštumose.“ Tačiau nebeaiškinu. Neįmanoma dvasinių dalykų išaiškinti tiems, kurie jų nenori suprasti.
Beje, aš jau seniai stebiuosi: kodėl Pikc visur mato "koloradines" spalvas? Netgi čia, kur jų NIEKAIP neįžvelgsi? Kas jam uždėjo tokius nenuimamus akinius?

supratingas rašė...

Ponia Unknown, man iš jūsų nereikia jokio dvasinio pagrindo, tiesiog laikau jus esant religinga, bet jokiu būdu ne dvasinga, todėl ir laikau jūsų apeliacijas į dvasingumą nevykusiomis. Nieko asmeniško, tiesiog toks mano požiūris. Visiškai neturėjau tikslo tamstos kuo nors įžeisti ir jeigu jums mano pastabos vienu ar kitu būdu pasirodė įžeidžios prašau nuoširdžiai man atleisti.
Visgi prašau ir tamstos supratimo, nes šitas portalas rašo politinėmis temomis neramiais ir jautriias laikais, todėl reikėtų stengtis elgtis brandžiau ir neerzinti žmonių ideologiškai klaidingomis ir kenksmingomis pastabomis. Ir jei turėsime omenyje, kad tos jūsų klaidingos pastabos nuolat kartojasi, nesunku suprasti žmonių manančių, kad tai darote tyčia, priešišką nusistatymą tamstos atžvilgiu.
Mano subjektyvia nuomone per kelis metus jūsų prorusiškų pasisakymų gerokai apmažėjo ( dėl kokios priežasties - atskiras klausimas :) ) visd4lto karts nuo karto iššaunate.

Man atrodo ponas Pikc šią erdvę laiko tam tikra politinės kovos arena, ir jei aš neklystu tuomet jo bekompromisiškumąs būtų visiškai suprantamas. Visgi turėtume klausti jo paties :) Mano nuomone jums daug svarbiau užduoti klausimą sau pačiai, t.y. kas jums uždėjo tokius rožinius, nenuimamus akinius pro kuriuos jums tolimosios stepės atrodo tokios žalios?

P.S. Džiaugsminų Šv. Kalėdų!

item