Ukraina atmetė Rusijos palaikomą JT migracijos paktą

Ukrainos užsienių reikalų ministerijos atstovai pranešė, jog atsisakė pasirašyti Jungtinių tautų migracijos paktą. Toks sprendimas bu...

Ukrainos užsienių reikalų ministerijos atstovai pranešė, jog atsisakė pasirašyti Jungtinių tautų migracijos paktą.

Toks sprendimas buvo priimtas dėl Rusijos okupuoto Krymo pusiasalio ir vykstančio karo Donbase, kurio pasekmė – 1,5 milijono gyventojų turėjo palikti savo namus ir išvykti.

„Ukraina deda visas pastangas, kad užtikrintų visų žmonių teises ir atsižvelgtų į jų poreikius, tačiau tam reikia nemažai finansinių resursų. Turint tai omenyje, Ukraina ateityje svarstys šio fakto pasirašimą kai bus užtikrintos palankios sąlygos,“ – teigia Ukrainos Užsienio reikalų ministerija.

Tuo pat metu, Ukrainos užsienio reikalų ministerija palaiko raidą ir kooperaciją migracijos srityje bei pabrėžia Tarptautinės Migracijos Organizacijos (IOM) veiklos svarbą.

Teigiama, kad JT pakte yra keletas direktyvų ir konkrečiai 20 punktų, kurie nedera su Ukrainos nacionaliniais teisės aktais. Šie punktai įpareigoja išduoti migrantams dokumentus net jiems nebūnant vietoje,  suteikti prieiga prie socialinių paslaugų. 

Remiantis JT duomenimis 2017 m. tarptautinių migrantų skaičius išaugo iki 258 milijonų ir tai yra 14 milijonų daugiau nei 2015 metais.


Susiję

Pasaulis 3173130709876741134
item