Škotijos valstybinėse mokyklose įvestas privalomas švietimas LGBT klausimais

Škotijos vyriausybė nusprendė, kad visos valstybės finansuojamos mokyklos, įskaitant ir katalikiškąsias, privalo į mokymo programas įtrau...

Škotijos vyriausybė nusprendė, kad visos valstybės finansuojamos mokyklos, įskaitant ir katalikiškąsias, privalo į mokymo programas įtraukti genderistine ideologija grindžiamą švietimą LGBT klausimais.

Škotijos Švietimo sekretorius Johnas Swinney'us, komentuodamas šį sprendimą, iškilmingai pranešė, kad Škotija taps „pirmąja šalimi pasaulyje, turinti LGBTI į mokymo programas integruojantį švietimą“.

Visos valstybinės mokyklos, pradinės ir vidurinės, visų amžių vaikus mokys LGBT politinio judėjimo atstovaujamos ideologijos. Bus mokoma tinkamai pažinti „LGBTI terminologiją ir tapatybes“. Numatomas ir taip vadinamų „homofobijos“, „bifobijos“ ir „transfobijos“ aptarimas ir tinkamo supratimo išaiškinimas. Be to, privalomai bus mokoma ir „LGBTI lygybių ir judėjimų“ istorijos.

Tokios mokymo programos parengtos po to, kai Škotijos valdžios „LGBTI integruojančio švietimo darbo grupė“ pateikė 33 rekomendacijas, o valdžia jas visas patvirtino.

Remiantis valdžios pranešimu spaudai, „rekomendacijų įgyvendinimo darbas prasidės tučtuojau.“

Absoliuti dauguma Škotijos katalikiškų mokyklų yra finansuojamos valstybės lėšomis, taigi, jos, remiantis bendrąja privaloma tvarka, taip pat turės užtikrinti visų amžiaus vaikų indoktrinacinį ir genderistine ideologiją grindžiamą švietimą LGBT klausimais.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.


Susiję

Ugdymo politika 8055268590323282282
item