Popiežius Pranciškus pasveikino JT Migracijos pakto priėmimą

Sekmadienį Šv. Petro aikštėje vykusios kassavaitinės Viešpaties angelo maldos metu popiežius Pranciškus pareiškė besitikintis, kad JT Mi...

Sekmadienį Šv. Petro aikštėje vykusios kassavaitinės Viešpaties angelo maldos metu popiežius Pranciškus pareiškė besitikintis, kad JT Migracijos paktas padės gailestingai priimti „dėl įvairių priežasčių“ savo valstybes palikusius emigrantus.

Popiežiaus teigimu, priimtas Migracijos paktas pasitarnaus tarptautinei bendruomenei, kuri, kaip pabrėžta, tikimąsi veiks remdamasi „atsakomybe, solidarumu ir gailestingumu atžvilgiu tų, kurie dėl įvairių priežasčių paliko savo šalis“.

Jungtinių Tautų organizacijos narėms pritarti pasiūlytas ir gruodžio 10-11 dienomis Maroke patvirtintas Migracijos paktas skelbia, kad migracija, nepriklausomai nuo priežasties ir tikslo, turi būti įgalinama, saugoma ir skatinama. Paktas faktiškai paskelbia migraciją esant žmogaus teise, o tuo pačiu visus jai trukdančius valstybių įstatymus – žmogaus teisių pažeidimais. Šiuo paktu siekiama iš pagrindų perrašyti tautų apsisprendimo teise ir nacionalinių valstybių suverenumu paremtą tarptautinę pasaulio tvarką. Jungtinės Tautos ir pačios sutarties teksto autoriai neigia, jog paktu siekiama paskelbti migraciją žmogaus teise, tačiau būtent tokia yra pamatinė pakto prielaida.

Paktas numato 23 tikslus, kurių dauguma įpareigoja šalis sudaryti kuo patogesnes sąlygas tarptautinei migracijai, o migrantams jų atvykimo šalyse užtikrinti tas pačias teises ir viešąsias paslaugas, kaip ir jų piliečiams. Paktas taip pat įtvirtina multikultūralizmo principus, pagal kuriuos priimančios šalys turi vienodai gerbti savo ir migrantų kultūrines ir socialines normas, papročius, nepriklausomai nuo jų skirtumų ir nesuderinamumo su šalyje galiojančia tvarka.

Parengta remiantis The Associated Press informacija.

Susiję

Popiežius Pranciškus 2434545860903827533

Rašyti komentarą

37 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Koks netikėtumas! :D

Anonimiškas rašė...

Evangelijoje yra pasakojimas apie elgetą Lozorių, mitusį atliekomis prie turtuolio namų vartų.
Turtuolio tarnai jo pro vartus neįleido ir išmaldos ten jis negavo. Būtų keista, jei Romos popiežius
neskaitytų evangelijos...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Labiau tikėtina, kad jis komunistų manifestą skaito. ;)
Na, o agresyvių (ir, beje, antikrikščioniškų) moslių nelegalų importą grįsti visokiomis evangelijomis nebent nupušusiems "liberal-krikščionims" gali makaulėn šauti. Antra vertus, Bergoglio - kaip sykis toks atvejis. :)

Hm rašė...

Hm, gal yra koks skirtumas tarp išmaldos davimo ir leidimo apsigyventi turtuolio namuose, prievartauti jo žmoną ir dukteris, o kartais pramogos dėlei namuose pašaudyti ar susprogdinti kokį kambarį?

glorija rašė...

Anonimiškas 2018-12-16 22:07,tie "pabėgėliai", kurie veržiasi pas "mumi" yra pakankamai turtingi - jie už kelionę į Europą susimoka. Tuo tarpu tie, kas pinigų neturi - lieka mirti iš bado (šimtus kartų rodė vaizdus mirštančių vaikų iš bado), nuo kulkų. Taigi, apie kokį Lozorių čia pragydai? Kokią "evangeliją" skaito šis parsidavėlis baltu chalatu? Evangeliją pagal liuciferį? Kodėl šis pūkuotas besmegenis neragina šelpti būtent tų, kuriems tikrai pagalbos reikia? A?

glorija rašė...

Tfu! Nu šitas holera triperinis suskis apsireiškė pačiu laiku - Prancūzijos ir es haoso fone. Nieko nepadarysi, - mafijos statytinis, jam už lojimą moka ;)

Anonimiškas rašė...

Noriu priminti - Lietuvos vardu JT migracijos paktą pasirašė ne Popiežius. LIETUVOS VALDŽIA IR SEIMAS JAM PRITARĖ. Tautiečiai sėdėjo tyliai po šluota ir nesukėlė tokios protesto bangos kaip pvz. šveicarai! O dabar kaltas Popiežius. JŪS PATYS KALTI, nes nieko dėl to nepadarėte...reikiamo pasipriešinimo nebuvo.

Unknown rašė...

Cha, puikus stilius;)

Anonimiškas rašė...

Beje,Briuselyje vakar įvyko didžiulis protestas prieš JT migracijos paktą. Sėdint ant kėdutės prieš kompą paspjaudyti ant Popiežiaus nesunku. O jūs komentatoriai, nuėjot prie URM ministerijos, parodėt savo nepasitenkinimą L. Linkevičiui, kuris išsigandusiom bėgiojančiom akytėm tvirtino, kad šis parašas nieko neįpareigos, o Prezidentei ir seimui išreiškėt savo nuomonę? O gal nors dabar susiorganizuosite į masinį protestą prieš paktą. Galiu lažintis:sėdėsit namuose ir losit ant popiežiaus nors atsakomybė pirmiausia krinta ant mūsų ir dar labiau ant jūsų, nes kaltinate ne save, o kitą. Gudručiai

Anonimiškas rašė...

Kad aš sėdžiu ant sofos, popiežiaus teisesnio nepadaro.

glorija rašė...

Va va, dar viena davatka atsirado...

glorija rašė...

Ačiū už komplimentą ;) Matote, aš tikėjausi, kad papa palinkės gražaus adventinio laikotarpio, ramių Kūčių ir t.t...

glorija rašė...

JŪSŲ JŪSŲ JŪSŲ! O pats(i) ką nors nuveikei (iš isteriškos retorikos, greičiausiai "pati")? Ale matai, pupulį kažkas užgavo... klykt pradėjo :D

Anonimiškas rašė...

Jis nelabai orientuojasi situacijoj. Aklai kartoja užsimerkęs, nesuvokdamas, kad viena taisydamas (visų vis tiek Europa neišmaitins), kita griauna. Čia nėra geras darbas. Tai tik kvailio manymas, kad daro gerą darbą.

Anonimiškas rašė...

Jis negali kitaip kalbėti, ,,Alkaną papenėk, trokštantį pagirdyk'', toks yra krikščionių šūkis, gera krikščionių idėja, tik kaip ją įgyvendint?.

o jam kas rašė...

Šitas keistas krikščionis, viskuo aprūpintas, saugus, stogas virš galvos, nepagalvoja, kad šitą duoklę ir jam, ir visai Vatikano komandai suneša ne patys turtingiausi pasaulio ir Europos krikščionys, išlaikantys dar ir savas bažnyčias. Tad ant jų galvų dar siųsti musulmonų ordas gali tik piktavalis.

Hm rašė...

Aha, o nėra šūkio „lytiškai susijaudinusiam pasiūlyk savo dukterį“ arba „jei šaudamas į tave nepataikė, šok po sunkvežimiu“?

Anonimiškas rašė...

Jeigu sėdi ant sofos ir nieko nedarai tai reiškia, kad kuo nors geresnis nei Popiežius, L. Linkevičius ar kiti valdžiažmogiai sutikę su Migracijos paktu. "Juokiasi puodas, kad katilas juodas". Ir neapsimeskit, kad nesuprantate komentaro esmės. Gal, nesuprantate, tada - pardon.

Gluosnis rašė...

Lietuva tuoj uzpuls migrantu ordos:), seubas!

1 rašė...

Bandote sarkastiškai ironizuoti. Po vokietijos, prancūzijos, jungtinės karalystės, švedijos migrantų pamokų autochtonams jūsų bandymas atrodo apgailėtinas.

Unknown rašė...

Kad ir kaip man patiktų toks popiežiaus apibūdinimas (sumažina silpnapročių fanatikų skaičių), bet ar pačiai neatrodo, Glorija, kad tai nuodėmė ir kad aš prisidėjau prie jos?.. Hmm. Nors man jis joks popiežius, o tik šiaip Kalėdų senelis. Ir net ne Kalėdų, o veikiau Senis Šaltis, besinešiojąs kryžių su prikaltu kūju ir pjautuvu. Norėjau paminėti Kristų, net išsigandau, - neduok Dieve šalia šito popiežiaus minėti Kristų. Tinka taip pat kaip prie raguotojo.

Pikc rašė...

Liberastų negebėjimas matyti toliau savo nosies yra tiesiog fenomenalus. Rimtai, jeigu jau ta fauna vadovaujasi principu "šiuo momentu viskas gerai - o ateitimi nebent retrogradai gali rūpintis!", tai kodėl nešoka nuo kokio daugiaaukščio stogo? Ir jiems patiems "tuo momentu bus viskas gerai", ir visuomenei visapusiška nauda. ;)
Beje, gerai pagalvojus, kalbėdamas apie liberastų trumparegystę, juos GEROKAI pervertinau - juk jie ne tik ateitį, bet ir dabartinę tikrovę ignoruoja: liberastas net kokio kebabo pjaunamas nepripažins, kad multi-kulti nėra absoliutus gėris (pvz. http://www.financetwitter.com/2016/12/wtf-parents-whose-girl-raped-murdered-by-migrant-ask-donation-to-help-more-migrants.html).
P.S. Prisiminiau žymiąją E. Pauelo (Enoch Powell) kalbą (https://www.telegraph.co.uk/comment/3643823/Enoch-Powells-Rivers-of-Blood-speech.html) ir tuometinių liberastų reakciją į ją - ir juk net dabar, kai jo žodžiai pasitvirtino, liberastams vis tiek ta kalba isteriją kelia. Nes jei tikrovė prieštarauja ideologiniams kliedesiams - tuo blogiau tikrovei! :)

Pikc rašė...

Taikliai čia! :D

glorija rašė...

Sakote, nuodėmė... Taip, dergtis ant žmogaus nevalia, bet norisi jau pradėti daiktus vadinti tikrais vardais. Kiek gali mulkinti žmones savo išgalvotais tikėjimais, gailestingumais, prisidengiant Dievu, menkint savo pirmtakus, šnekėt ir nusišnekėt, išduot savo tikėjimą. Bet... ir jam tenka nuodėmės našta už visus papiktinimus. Geriausia tokių straipsnių neskaityti - rasti jėgų atsispirti, jau manau, sąmoningiems jo išpuoliams ;) Šalia šito popiežiaus labai tinka minėti Liuciferį, masonų patroną ir įkvėpėją, drąsiai kabint aukštyn kojom verstą kryžių ;) Reikia nepamiršti to, kad Vatikane veikia, berods, aštuonios okultizmo garbinimo vietos (!).

glorija rašė...

Būtent, klausimas ir man kyla - jis kvailys iš tikro, ar kvailiu apsimetanti klastinga, sąmoningai veikianti, himera? Man labiausiai piešiasi paskutinis variantas.

Gluosnis rašė...

Mielasis Pikc, pasaulis keiciasi, tik aklas ir bukas gali manyti, kad viskas bus po senovei. Cia ne liberalizmo problema. Deja bijau, kad as arba mano vaikai isgyvensim masines migracijos laikus, kai begs ne tiek nuo karo, o nuo vandenyno lygio kilimo, sausru ir gaisru. Kaip manot, kokia dalis is afrikos bega siaip sau, pasipinigaut? Sitas JT paktas padetu geriau suvaldyt migracijos srautus...o sitas sisas yra del mieluju reitingu pseudopatrijotams (nemanau, kad ekstremaliai desinei isties rupi tevyne, o ne ju perauges ego).

Anonimiškas rašė...

Evangelijoje pagal Matą (tas pal;yginimas yra ir Evangelijoje pagal Luką ir Evangelijoje pagal Morkų) yra palyginimas apie tris minas, kuomet šeiminikas išvykdamas trims tarnams davė po miną ir pasakė: ,,Verskitės, kol sugrįšiu!''
Kai šeiminikas sugrįžo, pirmas tarnas buvo pelnęs dešimt minų, antrasis - penkias, o trečiasis, tinginys - nieko ir atidavė miną savo šeiminkui: ,,Še, imkis, kas tavo.'' Įširdęs dėl tokios tinginystės, šeiminkas įsakė tarnams: ,,Šitą netikusį tarną suriškite ir išmeskite į tamsybes. Ten bus verksmas ir dantų griežimas''.
Tie Bergoglio, tiek ir JT niekada nesakė ir niekada nesistengė, kad europietiškas visuomenės modelis būtų pritaikytas tuose kraštuose, iš kurių plūsta ,,pabėgėliai'' - sveiki, kovingi vyrai, visai neketinantys dirbti, bet turintys pakankamai jėgų pagaliais ir akkmenimis daužyti juos sulaikančių valstybių užtvaras, o kai kada ir rimtai susiremiantys su savo gimtajį kraštą ginančiais valstybių kariais. O prasiveržus - tik sėsti ant mokesčių mokėtojų sprando ir parazituoti ničnieko nedirbant.
Kaip manote, kodėl JT šiandien ničnieko nesako, kad reikia dirbti savo gimtajame krašte, kad didžiosios pasaulio galios turi a panaudoti visą savo jėgą ir resursus, kad pasibaigtų karai ir sugaudyti po pasaulė klajojančias organizuotų nusikaltėlių gaujas?
Kodėl piktavaliai veltėdžiai turi sėsti ant mokesčių moketojų sprando?
Kodėl didžiosios pasaulio galios - Izraelis, JAV, Europa, Australija ir kitos - nedaro nieko, kad Maroko sutartis būtų anuliuota?

Anonimiškas rašė...

Mielasis Gluosni, teko skaityti komentaruose, kad vienas žymus Lietuvos politikas -dabar jau garbingo amžiaus - dar 1992 m. sudarė nuo Lietuvos visuomenės iki šiol slepiamą sutartį su Sorošu. Pabrėžiu - tai skaičiau komentaruose, bet tiesa anksčiau ar vėliau vistiek išaiškės. Nes jei paaiškės, kad anoniminis komentatorius rašė tiesą, tolesnės išvados aiškios - argi ne taip?
Kadangi Maroko ,,sutartį'' kategoriškai amtetė mūsų sąjunginnkai ir kaimynai, o tie, kurie pasirašė už Maroko ,,sutartį'', šitai pasirašydami žinojo, belieka viena išvada: jie tai padarė ne atsitiktinai, o specialiai, siekdami Lietuvą supjudyti su mūsų sąjųnginnkais ir kaimynais. Tuomet velgi logiškas klausimas: o kokia jiems iš to nauda?
Turbūt jums nereikia priminti, kokios valstybės Maroko ,,sutartį'' atmetė ir nereikia įrodinėti jų autoriteto pasaulyje.
Grįžtant prie istorinės perspektyvos, visose valstybėse visą laiką buvo ir dabar yra statomi paminklai ne nuolankiems mėmliotojams, zaunijantiems apie įvairiausias okupacijas demagogijas, o tikriesiems kovotojams už savo gimtojo krašto laisvę.
Ir grįžtant prie visiškai žemškų reikalų - praeitos savaitės pirmadienį Misiūnas pasirašė Maroke ,,sutartį'', kuri faktiškai yra karo paskelbimas suverenioms valstybėms, o jau savaitės viduryje Lietuvai nurėžta 24% ES finasinės paramos.
Tie, kurie remia sutartį, negalėjo nematyti, kas yra prieš šią sutartį, kas už ir kad akcijos, priešiškos mūsų sąjungininkams ir kaimynams, gali padaryti Lietuvai daug žalos - ir vis dėlto Maroko ,,sutarties'' šalininkai ir toliau atkakliai laikosi savo. Vadinasi, jie turi kažkokias Lietuvos visuomenei nežinomas garantijas. Jei taip - kas tas garantijas jiems suteikė ir kokios jos?
Tie, kurie palaiko mūsų sąjungininkų ir kaimynų poziciją, kraštutiniu atveju gali tikėtis jų paramos dėl visiškai suprantamų motyvų - o ko tikisi tie, kurie bando Lietuvą supjudyti su mūsų sąjungininkais ir kaimynais?

Pikc rašė...

Bijau, nieko "Gluosniui" neišaiškinsite - ko norėti, jei žmogelis šventai įsitikinęs, kad BET KOKIOS migracijos įteisinimas ir pavertimas "žmogaus teise" bei bandymas Vakarų valstybes paversti negrų ir arabų kolonijomis reiškia "migracijos srautų suvaldymą", kad nelegalai Vakaruosna masiškai lenda ne parazituoti ir savo anklavų kurti, o dėl to, kad yra "varkšaj pabegelei", kad savo tautų ir valstybių naikinimui prieštaraujantys yra "eksteremalei dešinieji", kuriems, be abejo, jų Tėvynė nerūpi (suprask, priešingai, negu internacionalistams "multi-kulti" apologetams) - ir apskritai, "ura, dajoš riavaliūcijū i internacionalyzm!"? ;)

Anonimiškas rašė...

Aišku tai buvo prieš tūkstančius metų, tada buvo vietos, žmonių mažai, viskas vystėsi, dabar jau kita, žmonių masė, vietos mažiau, pasiekėm labai daug, kur toliau, tik į Visatą, ten vietos be galo, jei ten nepramušim, padėtis be išeities, kažkur šventame rašte parašyta:,, Gyvieji pavydės mirusiems'', buvo mąstytojų seniau.

Anonimiškas rašė...

Nebijau - senokai pastebėjau, kad jam nelabai ką įmanoma išaiškinti. Arba žmogus turi įžvalgumo, arba ne. Paminėjau vieną vienintelį skaičių - jei neįtikinsiu aš, įtikins besikeičiantys skaičiai, nes Lietuvos valdžios avantiūristai užsimojo prieš savo pačių gerą. Tik kvailas gali nesuprasti, kad toks STAIGUS ES paramos sumažinimas - tikrai ne atsitiktinis.
Greičiausiai šitame JT projekte taip pat dalyvauja Sorošas, ir, galimas dalykas, Maroko ,,sutarties'' rėmėjai įsidėjo sau asmeniškai nemažas sumas už šito pakto rėmimą, visai negalvodami į prekį.
Tik keista, kad jie pamiršo kelis gyvybiškai svarbius dalykus (juos galima pvadinti ir politiniais įvykiais) - kol kas jų vardinti nematau reikalo, tegul patys suka galvas. O pasielgti priešingai nei pasielgė mūsų sąjungininkai ir kaimynai, gali tik visiški mulkiai, nes pyktis su tokiomis galybėmis - ne juokai, ir, esu tikras, Maroko ,,sutarties'' rėmėjai dar kabins košę.
Labai gali būti, kad vėliau Maroko ,,sutartis'' bus anuliuota. Ją atmetė pačios rimčiausios pasaulio valstybės, ir jų teisininkai tikra ras būdų tokią sutartį neutralizuoti.

Anonimiškas rašė...

ir dar: anksčiau TS-LKD visad apalaikydavo tiek JAV, tiek Izraelio sprendimus. Bet kai JT ba;savimas dėl Jeruzalės patvirtinimo Izraelio sostine, TS-LKD viską nuleido negirdomis, o kai Lietuvos įgaliotiniai JT balsavo prieš - KO JOKIU BŪDU NEREIKĖJO DARYTI!!- TS-LKD viską nuleido negirdomis.
Kai anksčiau TS-LKD pritardavo JAV ir Izraelio kursui, visi nusiraminome: Lietuva- NATO narė, visi saugūs ir patenkinti, dirbame toliau.
Dabar vėl: dauguma TS-LKD Seime pritarė JT brukamai Maroko ,,sutarčiai'', nors ją atmetė tiek Izraelis, tiek JAV.
Čia jau galima tvirtai pasakyti, kad TS-LKD atsisakė provakarietiško kurso - o tuomet kokį kursą pasirinko TS-LKD, kad akivaizdžiai konfrontuoja su mūsų sąjungininkais? - apie kaimynus jau nei nekalbu.
Ar TS-LKD pagalvoja, kokių nepataisomų pasekmių Lietuvai gali turėti tai, kad dabar realiai Lietuvoje neliko nei vienos provakarietiškos partijos?

Gluosnis rašė...

Atkreipkit denesi i antra paveiksla:https://www.worldfinance.com/special-reports/refugees-are-an-economic-benefit-not-burden-to-europe.

Gimstamymo padidinti net vengrams nesiseka, o pensijas moket reik.

Anonimiškas rašė...

Būtent todėl ir negalima vežti tokių, kurie parazituos iš valstybės biudžeto pinigų. Reikia taupyti moksčių mokėtojų pinigus.

Pikc rašė...

"Gluosnio" "nuoseklumas" - tiesiog stebinantis:
1. "Lietuva tuoj uzpuls migrantu ordos:), seubas!" (="če nesamone!")
2. "Deja bijau, kad as arba mano vaikai isgyvensim masines migracijos laikus" - (tai vis dėlto "uzpuls", ne? ;)).
Kaip sako, nei pridėsi, nei atimsi. :)
O šiaip, matant liberastus, berėkaujančius apie tai, kad valdžioje sėdinčių neomarksistinių atmatų dedamos pastangos naikinti tautas ir valstybes yra "neišvengiami pasaulio pokyčiai", kuriems tik "akli ir buki" bando priešintis, prieš akis stoja koks nors Paleckis, 1940-aisiais iš tribūnos rėkiantis apie neišvengiamą "naujosios tvarkos" triumfą, kuriam tik visokie "tamsuoliai-reakcionieriai" priešinasi. ;)

Anonimiškas rašė...

ir vis dėlto Gluosnis pasakė ,,net vengrams'', šitaip pripažindamas dabartinės Vengrijos valdžios pranašumus prieš kitus. Įdomu, ar Gluosnis priklauso kokiai nors partijai?

Pikc rašė...

Dėl partijos nesiimčiau spėti (vis dėlto, praktiškai visos savo esme vienodos, nors daugiausia šansų duočiau Anūko Konpartijos chunveibynui) - užtat dėl ideologijos jokių abejonių nėra. :)

item