Migracijos pakto patvirtinimo kaina: Belgijos premjeras atsistatydina

alkas.lt Kaip praneša Reuters , gruodžio 18 d., antradienį, Belgijos ministras pirmininkas Čarlis Mišelis (Charles Michel) pareiškė a...


Kaip praneša Reuters, gruodžio 18 d., antradienį, Belgijos ministras pirmininkas Čarlis Mišelis (Charles Michel) pareiškė atsistatydinąs po to, kai jo oponentai išreiškė nepasitikėjimą dėl esamos politinės krizės, sukeltos jam Belgijos vardu patvirtinus Jungtinių tautų (JT) Migracijos paktą.

Č. Mišelis premjero pareigas ėjo nuo 2014 metų. Vis tik dėl savo pritarimo JT migracijos paktui, kuriuo bus skatinamas bendradarbiavimas, siekiant 21 milijono pabėgėlių integracijos, Č. Mišelis prarado premjero postui išlaikyti reikalingą paramą iš Flamandų Naujojo Alijanso N-VA partijos.

Nors dar antradienį Č. Mišelis, siekdamas išlaikyti valdžią bent iki ateinančių parlamentinių rinkimų gegužę, bandė užsitikrinti kairiųjų opozicijos partijų palaikymą, tačiau Socialistai ir Žalieji išreiškė nepasitikėjimą parlamentu. Tai lėmė, jog Č. Mišelis nusprendė atsistatydinti.

„Aš privalau gerbti situaciją, todėl priimu sprendimą siūlyti savo atsistatydinimą ir teikti jį svarstyti Karaliui“, – parlamente savo poziciją išsakė Belgijos ministras pirmininkas Č. Mišelis, kuris politikoje dalyvauja nuo 18 metų.

Susiję

Pasaulis 1595231450823931318
item