Latvijos Saeima nepritarė Globalios migracijos paktui

lrp.lt nuotr. alkas.lt Šiandien, gruodžio 6 d., Latvijos Saeimoje buvo priimta rezoliucija, kurioje išreiškiamas nepritarimas tam, ...

lrp.lt nuotr.

Šiandien, gruodžio 6 d., Latvijos Saeimoje buvo priimta rezoliucija, kurioje išreiškiamas nepritarimas tam, kad Latvija dalyvautų Globalios migracijos pakto (Global Compact for Migration, toliau – Paktas) sudaryme. Paktui pritarė ir prieš rezoliuciją balsavo prokremlinės Santarvės partiją atstovaujantys parlamentarai ir liberalai.  Primename, kad Lietuvos Respublikos Seimo dauguma, priešingai nei latviai, gruodžio 4 d. priėmė rezoliuciją, kuria pritariama Lietuvos dalyvavimui Pakto sudaryme. Šis Paktas bus sudarytas gruodžio 10-11 d. Maroke, Marakešo mieste.

Jungtinių Tautų organizacijos narėms pasirašyti pasiūlyta „Pasaulinė saugios, tvarios ir reguliarios migracijos“ sutartis skelbia, kad migracija, nepriklausomai nuo priežasties ir tikslo, turi būti įgalinama, saugoma ir skatinama. Sutartis faktiškai paskelbia migraciją esant žmogaus teise, o tuo pačiu visus jai trukdančius valstybių įstatymus – žmogaus teisių pažeidimais. Šia konvencija siekiama iš pagrindų perrašyti tautų apsisprendimo teise ir nacionalinių valstybių suverenumu paremtą tarptautinę pasaulio tvarką. Jungtinės Tautos ir pačios sutarties teksto autoriai neigia, jog sutartimi siekiama paskelbti migraciją žmogaus teise, tačiau būtent tokia yra pamatinė sutarties prielaida.

Sutartis numato 23 tikslus, kurių dauguma įpareigoja šalis sudaryti kuo patogesnes sąlygas tarptautinei migracijai, o migrantams jų atvykimo šalyse užtikrinti tas pačias teises ir viešąsias paslaugas, kaip ir jų piliečiams. Sutartis taip pat įtvirtina multikultūralizmo principus, pagal kuriuos priimančios šalys turi vienodai gerbti savo ir migrantų kultūrines ir socialines normas, papročius, nepriklausomai nuo jų skirtumų ir nesuderinamumo su šalyje galiojančia tvarka.

Primename, kad savo ruožtu Lietuvos Vyriausybė paskelbė, kad žada šiai sutarčiai pritarti ir ją pasirašyti šių metų gruodžio 10 dieną. Tai ji paskelbė be jokių viešų konsultacijų su visuomene, nuomonės apklausų ar konsultacinio referendumo. 

Tiek LR užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, tiek prezidentė Dalia Grybauskaitė viešai paskelbė, kad remia JTO pakto dėl migracijos pasirašymą ir tikino, kad ši sutartis jokios realios grėsmės potencialo Lietuvos suverenumui neturi.

Susiję

Pasaulis 7507739301127497236

Rašyti komentarą

7 komentarai

glorija rašė...

Ar mes leisime PARDUOTI Lietuvą!?

Pikc rašė...

Kam įdomu - dar 2000 m. JT planų dėl "pakaitinės imigracijos" (t.y. kai imigrantai pakeičia vietinius gyventojus) apžvalga: https://www.un.org/press/en/2000/20000317.dev2234.doc.html
"Tvarkingai" biurokratiškai paskaičiuota, kad apie 2050 m. imigrantai turėtų sudaryti 30-39 proc. "nusenusių" šalių populiacijos, kad "atsistatytų darbo jėga". Rimtai - kam vargti ir kurti geresnes sąlygas šeimoms, skatinti gimstamumą (seubas, kaip neprogresyvu!)? Geriau pederastija+genderizmas+abortai ir "akivaizdus" demografinių pasekmių "sprendimas" - masinė imigracija! :)

glorija rašė...

Pikts, jūs labai protingas žmogus, bet ar tuom tikit, kad pas mumi taip bus? Naivus klausimas. Bet kiek čia seniai visi šlovinom knygnešius, visokius "tautos šauklius" ir t.t., smerkėm parsidavėlius. Statom ir šiandien monumentus basanavičiams. O čia sau... Šimtmečio haosas, nerandu nei logikos nei ryšio. Jaučiuosi iškritus iš medžio - aš nebesuprantu, kur randuosi, čia ta pati vieta žemėj, ar kita planeta? :) Nors, kiek iš vaikystės prisimenu, sovietmetis buvo toks pats veidmainiškas ir nieko čia stebėtino ;) Bet vis gi,... ar taip visi ir toliau tylės?

Anonimiškas rašė...

JT ,,pakaitinės imigracijos'' kliedesiai - tik pridengiamoji šiandienos biznio forma. T.y. - parazituojantys valdininkai ir toliau tikisi sunkti valstybių biuždetus ir plėšti sąžiningai dirbančius mokesčių mokėtojus tvarkant,,migrantų'' dokumentaciją, ieškant jiems namų, ginant jų teises ir t.t.
Tikuosi, visi suprantate, ką noriu pasakyti.
T.y. - ,,migracijos'' banga - tiesiog jokiais įstatymais nereguliuojamas valdininkų, kurie nemoka jokio padoraus darbo, biznis.
Pavyzdžiui: ką mes iš tikrųjų žinome apie tai, kaip tvarkomi ,,pabėgėlių'' dokumentai Lietuvoje ir kokius priedus, priedelius ir papildomas išmokas valdininkai už vis tai gauna? Ar matėte bent vieną valstybės ataskaitą piliečiams, kurioje nurodomas ,,pabėgėlių'' finansavimo mechanizmas, deklaruojantis lėšų šaltinius?
Ir kuo dangstosi valdininkai? - ta pačia nuvalkiota ir standartine frazeologija: ,,žmogaus teisės'', ,,farkšai babėgėliai'' ir taip toliau, ir taip toliau.
Kas pasakys, kiek Europos (ir ne tik) mokesčių mokėtojų pinigų krito į šią biurokratinę bedugnę?
Dabar įsivaizduokite, kad visuomenėje - 70% socialines išmokas gaunančių ,,babėgėlių'' ir 30% - dirbančiųjų. Aišku, čia neturiu omenyje pensijinio amžiaus žmonių, vaikų, studijuojančio jaunimo, garbaus amžiaus žmonių, negalinčių pasigirti puikia sveikata ir taip toliau.
Iš kur rasis pinigų, kokia bus jų vertė (jeigu valstybių BVP kurs tik 30% darbingo mažiaus piliečių), kas dirbs ir svarbiausia - KAIP dirbs? Ir kas ką uždirbs? Kol šiandienis ekonomikos modelis, šiapjau braškantis per visas siūles dėl investicijų perkeldinėjimo ir jokio materialinio ekvivalento neturinčių pinigų cirkuliavimo iš inercijos dar šiaip taip važiuoja, valdininkai, kuriems arti pensinis amžius, prisigalvoja visokių visokiausių SmartPrograme, kad tik kaip nors laimėti dar daugiau pinigų. Tiesą xakant tai dar ne viskas, tačiau neįmanoma suprasti, kaip ti 73 Lietuvos Seimo nariai, ne visi vedrti šito vardo, taip nemoka arba nenori skaičiuoti, jau nekalbant apie nacionalinę savigarbą, lojalumą ir ištikimybę Lietuvai ir jų jau visiškai pamirštus žodžius - sąžinę ir garbę.

Anonimiškas rašė...

Tikrai taip Glorija, tavo vardas šlovė, tik šlovės matyt niekada nebus, visi niekada nerėks, net ir ištikus chaosui, ir visi niekada netylės, todėl taip ir banguosim, gali pakilt ir cunamis, kuris prašluos, paskui vėl nurims.

Pikc rašė...

Už komplimentą ačiū, nors ir GEROKAI pervertinote - aš paprastas žmogelis iš gatvės, mąstau paprastai ir mėgstu paprastumą (bet ne prastumą ;)).
O dėl "ar tuom tikit, kad pas mumi taip bus" - na, eurosajūzo šulai tikti, tad ir mūsų valdžiagyviai beigi šiaip "elytas" tiki ŠVENTAI, ir todėl per galvą versis, kad taip ir būtų.

Anonimiškas rašė...

Kaip ir bet kurioje idėjinėje kovoje, taip ir pas mus labai svarbu laiku pastebėti štai tokius zaunijančius ir visa niekinančius kiršintojus ir provokatorius. Taip tik atrodo, kad jie pesimistiškai nusiteikę - iš tikrųjų, ištempę ausytes ir gudriai nudelbę kiaulės akytes, jie nuolat šniukštinėja ir nenuleidžia akių nuo pačių talentingiausių ir charizmatiškiausių asmenybių, kad vėliau, sutelkę visą avo niekšiškumo arsenalą, galėtų šiuos žmones visaip juodinti iš šmeižti, o pačią kovą dėl laisvės ir kilnių idėjų griauti iš visų savo niekšiškų jėgų.
ir nemanykite, kad tokie niekšeliai ko nors nesupranta - priešingai, jie puikiai supranta, ką daro ir ko siekia.

item