Kručinskų šeimos pareiškimas

Asmeninio archyvo nuotr. Mes, Gintaras ir Eglė Kručinskai, būdami atsakingi už savo šeimos gerovę (emocinę, psichologinę ir dvasinę sve...

Asmeninio archyvo nuotr.
Mes, Gintaras ir Eglė Kručinskai, būdami atsakingi už savo šeimos gerovę (emocinę, psichologinę ir dvasinę sveikatą) atsisakome priimti socialinius darbuotojus, o taip pat kitus Valstybines vaiko teisių tarnybos darbuotojus savo namuose – gyvenamojoje aplinkoje, kadangi šių asmenų nuolatiniais tapę apsilankymai kelią grėsmę mūsų vaikų gerovei, o ypač jų emocinei raidai. Dėl tokių apsilankymų atsirado vaikų baimė, nesaugumo jausmas, agresija.

Todėl pranešame, kad nuo šiol su asmenimis atvykstančiais ir norinčiais pabendrauti su musų šeima ar mūsų šeimos nariais, bendrausime lauke.

Taip pat tiek aš, tiek ir mano sutuoktinė Eglė Kručinskienė atsisakome mums prievarta primestų pozityvios tėvystės kursų, kurie prieštarauja mūsų religiniams įsitikinimams.

Bažnyčia ir Šv. Raštas moko, kad vaikai turi gerbti tėvą ir motiną, kad jiems gyvenime gerai sektųsi ir kad jie ilgai gyventų žemėje. Mums teikiamuose mokymuose perteikiamą pozityvios tėvystės esmę sudaro tam tikras nepagarbos tėvams propagavimas bei jų reikšmingumo vaikų gyvenime sumenkinimas skleidžiant žinią, jog vaikai tarsi nepriklauso savo tėvams, o priklauso pasauliui, teigiama, kad vaikai neprivalo padėti tėvams senatvėje.

Tuo tarpu mes manome, kad būtent perdėtas vaiko teisių bei vaikų nepriklausomybės akcentavimas šeimos santykiuose, kurie paremti meile, sukuria nepagarbą tėvams, kadangi ne tik tėvai turi tiek teisę tiek pareigą auklėti savo vaikus dorais žmonėmis, tačiau ir vaikai turi pareigą globoti savo tėvus senatvėje Mes manome, kad siekdami išauklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais turime teisę patys pasirinkti jų ugdymo formas pagal savo Įsitikinimus. Todėl toks mokymas mums yra amoralus ir nepriimtinas neoliberalistinės ideologijos skleidimas per prievartinj pozityvios tėvystės kursų primetimą.

Toks mokymas prieštarauja tek mūsų pažiūroms, tiek mūsų šeimos bei vaikų interesams ir yra neleistinas kišimasis j mūsų šeimos privatumą.


*

Politologo Vytauto Sinicos komentaras:

Didi diena išaušo. Kručinskų šeima atsisako ideologinio teroro.

Skelbia nebeįsileisiantys vaiko teisių ir nebelankysiantys absurdiškų pozityvios tėvystės kursų (kuriuose mokoma ne šiaip nepleškėti, o radikaliai atmetamas hierarchinos tėvų-vaikų santykis).

Galima tik spėti, kad pagal biurokratinį protokolą, šeimą vėl bandys išardyti.

Man asmeniškai čia visų pirma visuomenės testas. Akivaizdžiai esame kviečiami pilietiniam nepaklusnumui. Kaip per JAV pilietinių teisių judėjimą, kai juodaodžiai pradėjo ignoruoti neteisingus, protui ir prigimčiai prieštaraujančius, įstatymus ir pradėjo lankytis baltųjų kavinėse, sėstis autobuse baltųjų vietose ir t.t. jeigu visuomenė būtų pasyviai stebėjusi, tuos drąsiuosius būtų tiesiog suėmę ir nubaudę.

Bet visuomenė pakilo palaikyti jų teisingą kovą, prisiėmė visi po dalį nepaklusnumo rizikos ir laimėjo – neteisingi įstatymai galiausiai buvo pakeisti.

Kručinskai stato Lietuvą į labai panašią situaciją.


Susiję

Šeimos politika 5920836567534356797

Rašyti komentarą

22 komentarai

Anonimiškas rašė...

Galiausiai supratau, kodėl ta šeima buvo užpulta: taigi jie katalikai...Nuojauta man seniai kužda, kad šis šeimų puolimas per nedorą įstatymą-tai pačios krikščionybės puolimas. Tik tiesiogiai dar( sakau dar-įsidėmėkite) negali užpulti krikščionybės- tai puola jos pamatą-šeimą. Nebūkime naivūs- jei bus įveikta šeima-antras etapas bus krikščionys...O aukščiausias tos "muzikos užsakytojas" nematomas ir labai klastingas...

Anonimiškas rašė...

Neoliberalizmo hidra persmelkusi visus mūsų gyvenimo sluoksnius įšliaužė į mūsų šeimą grąsindama: jei nepriimsite neoliberalios ideologijos ir neleisite savo vaikų auklėti šioje velniškoje dvasioje - atimsime jūsų vaikus. JEI nesugebėsime pasipriešinti, prarasime ne tik tautą, bet ir vaikus. Ir patys būsime kalti.

Anonimiškas rašė...

Stiprybės Jums, Kručinskai! Nenusileiskite ir eikite iki galo. Žmonės, tradicija, ir sveikas protas Jūsų pusėje!

Unknown rašė...

laikykitės, nes tai yra jūsų Konstitucinė teisė, kuri užtikrina asmens neliečiamumą, asmens ir šeimos privatumą. Tos asmenybės teisės numatytos ir tarptautiniuose teisės aktuose.

Anonimiškas rašė...

Jau jie dabar katalikais patapo, cha cha. Tie, kurie šita šeima žaidžia, rašo jiems tuos pareiškimus, darosi ant vargšų kvailų ir nelaimingų žmonių sau kapitalą - yra niekšai.

Pikc rašė...

Hmmm... Ir lyg ne pilnatis dar... Nors šitiems, greičiausiai, visada "fazė". :D

Paprastas Žmogus rašė...

Šaunuoliai, palaikau. Priverstinei liberastijai reikia priešintis.

Ir tas, kas jiems padėjo tą raštą surašyti, irgi šaunuolis. Man patiko tas žodis „neoliberalistinės“. Teisingai, nėra čia ko vynioti į vatą.

Anonimiškas rašė...

Taip baisiai suklydus, prieš Kučinskų šeimą, visaip bus bandoma ieškoti pateisinimo, baisi sistema niekada nenori pralaimėt, todėl bus bandoma plauti savo juodas plunksnas, kaip panašu į seną pasaką;,, Kaip velnias apsirengė baltais rūbais, bet šast ir juoda uodega išlindo''.

Anonimiškas rašė...

Manau po tokio pareiškimo reiktų ruoštis naujiems išpuoliams - juk tėvai nebendradarbiauja!

Unknown rašė...

Šeima yra pamatinė valstybės vertybė ir ja privalome ginti remiantis Mūsų Konstitucija.Lobistų pastangomis prastumpti istatymai niekinantys ir ardantys mūsų šeimas yra nusikalstami.

Unknown rašė...

Čga jau krikščionybės reklama

Unknown rašė...

Čga jau krikščionybės reklama

Unknown rašė...

Teisingai!!!! Palaikau Gintarą ir Eglę. Nereikalingi mums svetimos valstybės įstatymai, griaunantys vaikų psichinę pusiausvyrą, pasitikęjimo tėvais ir aplamai pasauliu jausmą...

Sėlis rašė...

Aš įsitikinęs, kad tuoj grobuonys veršis į namus su policijos pagalba. O tada pažiūrėsim, ar tai išprovokuos ką nors mūsų nuolankių avelių visuomenėje, ar ne.

Gintarė rašė...

Valstybės vaiko teisių tarnybos darbuotojai, jei norit pagelbėti mūsų Lietuvos šeimoms ir vaikams, tai nuslopinkit savo perdėtas atsakomybes už juos ir leiskit normalioms šeimoms spręsti kaip jie augins vaikus. Jūs jau nebeskiriat socialinių, iš tikrųjų blogai besielgiančių tėvų, nuo dvasiškai ir psichologiškai stabilių ir stiprių.

Unknown rašė...

Pritariu šimtu procentų,siaubas ką daro su žmonėmis,siaubas.Streikuoti reikia be sustojimo

Unknown rašė...

Palaikau ir džiaugiuosi. Geras manifestas! Tai padės suvienyti žmonės dar labiau!

šiaurės Lietuva rašė...

palaikau ir linkiu sveikatos ir Dievo malonės. o šiaip žmonės būkime budrūs nes kol tas įstatymas nepanaikintas dar visko bus.Norvegiškais pinigais prišerti lietuvos išdavikai taip lengvai nepasiduos.

Pikc rašė...

Na, šiaip jau, verslo tikslas niekad nebuvo kam nors gelbėti. ;)
P.S. Jei jau prakalbome apie verslą: https://www.facebook.com/inittv/videos/vb.1426874620892036/1086120581560206/?type=2&theater
P.P.S. Panašu, kad anoniminių skundų taktika nepakankamai veiksminga, todėl nuspręsta optimizuoti vaikų "ėmimui" tinkamų šeimų atranką: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=489722804767454&set=a.114148828991522&type=3&theater

glorija rašė...

Kai mano aa tėvelis mirė, aš persikrausčiau pas mamą, į apleistą tėvų namą, kad jai būtų saugiau, jaukiau. Pas mudvi, po kokių poros mėnesių, pradėjo lankytis socialinės darbuotojos. Buvau nustebus, šokiruota, pasijutau įžeista, mamai apie tai nesakiau. Bet, jos į mūsų namus taip ir nepateko :) Ėjo kokius penkis kartus ar daugiau (durys pas "mumi" rakinamos:)). Sekančią vasarą sudėjom naujus langus, duris, atnaujinom stogą - baigėsi visi "vizitai". Jau buvau prie durų šakę ir kirvį be koto pasidėjus, taip laukiau - būčiau su trenksmu išvijus, bet neteko :D Vieną rytą, pas kaimynus pamačiau besiblaškantį kunigėlį, nutraukus šuns "šikotkę", nėriau trobon - duris "ant rakto". Tokie laikai, reikia saugoti savo teises, nepasiduoti manipuliacijoms ir saviveiklai visokių "pypt".

Pikc Kažinkavičius rašė...

O seube! :D

Skaitytojas rašė...

Šiaip šaunu viskas, tik nesupratau, kas yra „šikotkė“ ir kas tiksliai nutiko kunigėliui. Jei galite, paaiškinkite. Ačiū :)

item