Klaipėdos pilietinės organizacijos reikalauja nepritarti Migracijos paktui

lrp.lt nuotr. Klaipėdos regiono pilietinės organizacijos – Lietuvos Piliečių Sąjunga, Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos krašt...

lrp.lt nuotr.
Klaipėdos regiono pilietinės organizacijos – Lietuvos Piliečių Sąjunga, Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos krašto skyrius, Asociacija „Jūros veteranai“, NVO Asociacija „Klaipėdos Piliečiai“, Klaipėdos miesto ir apskrities profesinė sąjunga, Žemaitijos Baldininkų Darbininkų Sąjunga, Klaipėdos forumas – kreipėsi į LR Prezidentę, Seimą, užsienio ir vidaus reikalų ministrus, reikalaudami nepritarti Jungtinių Tautų Migracijos paktui. Žemiau skelbiame šių organizacijų pareiškimą.

Pareiškimas

Mes, žemiau pasirašiusių visuomeninių organizacijų nariai, kreipiamės į Lietuvos Respublikos Prezidentę reikalaudami nepritarti JT Migracijos paktui. Esame įsitikinę, kad Lietuvos atstovams pritarus šiam paktui, mūsų valstybė ateityje bus spaudžiama priimti teisės aktus, įtvirtinančius migraciją kaip vieną iš žmogaus teisių. Priėmus tokius įstatymus ir Lietuvai praradus savo sienų ir migracijos kontrolę, tolesnis ekonominės, socialinės ir nacionalinio saugumo politikos vykdymas taptų neįmanomas. 

Reikalaujame, kad prezidentė, kaip Lietuvos Respublikos Konstitucijos garantas, užtikrintų Lietuvos sienų apsaugą, nepritartų šiam JTO migracijos paktui, bei prisijungtų prie JAV, Austrijos, Kroatijos, Lenkijos Estijos, Čekijos, Australijos, Bulgarijos ir kitų šalių, atsisakančių pritarti šiam paktui. 

Susiję

Demokratija ir valdymas 6216825420850285196
item