JAV griežtai sukritikavo JT Migracijos paktą

alkas.lt Gruodžio 19 d. Jungtinių Tautų oficialiame pranešime įvardyta oficiali JAV pozicija dėl JT Migracijos pakto (angl. Global Co...


Gruodžio 19 d. Jungtinių Tautų oficialiame pranešime įvardyta oficiali JAV pozicija dėl JT Migracijos pakto (angl. Global Compact for Migration).

Pranešime nurodoma, kad „JAV vyriausybė negali palaikyti Pasaulinio susitarimo migracijai ir jį lydinčios rezoliucijos. JAV neprisiima jokių įsipareigojimų ar padarinių, kylančių iš šio Pasaulinio susitarimo migracijai ir jo pagrindu parengtų dokumentų.“

Tiek Migracijos paktas, tiek Niujorko deklaracija dėl pabėgėlių ir migrantų yra įvardijusi tokius tikslus, kurie yra nesuderinami su JAV įstatymais ir politika. JAV aiškiai pabrėžia savo įsitikinimą, kad visi sprendimai, susiję su sienų saugumu, įskaitant ką priimti legaliai gyventi ar kam suteikti pilietybę, yra vienas svarbiausių suverenios valstybės sprendimų, ir todėl negali būti net jokių derybų ar peržiūros atitinkamų tarptautinių instrumentų ar forumų atžvilgiu.

JAV taip pat išreiškė savo susirūpinimą, kad šio Pasaulinio susitarimo migracijai šalininkai, puikiai suvokdami, kad neturi pasaulyje visapusiškos paramos įtvirtinti šią tarptautinį sutarimą dėl migracijos kaip teisiškai įpareigojantį, atitinkamai siekia tikslingai panaudoti šį paktą ir iš jo kylančias išdavas ir tikslus kaip ilgalaikę priemonę kurti paprotinę tarptautinę teisę ar taip vadinamą „minkštąją teisę“ migracijos srityje.

JAV taip pat yra susirūpinusi, kad šis Migracijos paktas nedaro takoskyros tarp užsieniečių, kurie turi teisinį statusą priimančiosiose šalyse, ir tų, kurie yra nelegalūs atvykėliai.

Pasaulinis susitarimas migracijai visas su migracija susijusias išlaidas tikslingai adresuoja atvykimo šalims, neatsižvelgdamas į pagrįstus nuogąstavimus, susijusius su nacionaliniu saugumu, tokius kaip mažėjantis darbo vietų skaičius esamiems piliečiams, kurie yra mažiau kvalifikuoti ir daugiau pažeidžiami, socialinio pasitikėjimo sumažėjimas bei padidėjusi apkrova viešoms paslaugoms.

JAV Prezidentas Trumpas dar 2017 m. rugsėjį vykusioje JT Generalinėje Asamblėjoje yra pareiškęs, kad: „priimančiosiose šalyse nekontroliuojama imigracijos našta pirmiausia užkraunama mažai uždirbantiems piliečiams, kurių interesų nepaiso nei žiniasklaida, nei vyriausybė.“ Apibendrinant – Pasaulinis susitarimas migracijai yra nesubalansuotas. Jo promigracinė kryptis nepripažįsta to fakto, kad gerai valdoma, legali migracija prasideda ir baigiasi efektyvia nacionalinių sienų kontrole.“

Štai dėl to JAV ir balsavo prieš Pasaulinį susitarimą migracijai, t.y. prieš JT migracijos paktą.


Susiję

Šiaurės Amerika 3247794046326766151

Rašyti komentarą

23 komentarai

Audrius rašė...

O mes plojame atsistoję ir susirietę ir vėl atsistoję. :((

Pikc rašė...

Na, pirmiausia, tai ne "mes" - "mūsų" niekas neklausia. O kam valdžia ir jos aptarnaujanti purvasklaida plos arba ką keiks, visiškai priklauso nuo Briuselio instrukcijų.

Unknown rašė...

Po Ukraina teisuoliams ir patriotams parašiau atsakymą;).

Pikc rašė...

Neįdomu. ;)

Audrius rašė...

P. Pikc, norėčiau pasakyti, kad ne mes, bet kol gyvename čia, renkame tuos, kurie ploja, nesipriešiname taip, kad anie neplotų, todėl manau tai ir Mes :(

Anonimiškas rašė...

Ir vėl jis čia.
Pikc, jiems svarbu isprovokuoti bet kokią reakciją ž teigiamą, neigiamą - svarbu, kad būtų apskritai bet kokia reakcija. Todėl geriausiai į jų amsėjimus visiškai nereaguoti.

Pikc rašė...

Oi, p. Audriau, diskusija apie tai, ar mes TIKRAI renkame tuos valdžiagyvius ir ar TIKRAI galime juos kontroliuoti, yra visai atskira tema. Pvz.: jei nebalsavote už "valstiečius" - ir juo labiau už "sąrašinę" Šakalienę (kuri jau ne vieną partiją pakeitė), tai ar esate atsakingas už jos šutvės vykdomą vaikų grobimo biznį? Pagal Tamstos logiką - taip, nes gi "mes". Bet ar TIKRAI? ;)
Tai va - LYGIAI tas pats ir su visokiomis grybauskaitėmis bei linksevičiais, misiūnais ir pan. fauna. Jeigu tie padarai spjauna į veidą savo tautai ir atvirai pareiškia norį sunaikinti savo valstybę, tai JŲ, o ne tautos kaltė ir atsakomybė - ir JIE turi už tai atsakyti.

Anonimiškas rašė...

Amerika keliasi, bet sunkiai, demokratija patiria sukrėtimus, tokio chaoso ten dar nebuvo, todėl Pasaulis noksta, kokius vaisius prinokins nuspėti sunku, tik jie saldus tikrai nebus.

Henrikas Miuleris rašė...

Daugiau optimizmo. Tokie dalykai nevyksta greitai. Vaisiai kaip tik bus saldūs, bet virsmas link tų vaisių gali būti kartus. Todėl mano apgailestavimas vienas - suirutę matysime, bet vaisius raškys jau karta po mūsų.

Anonimiškas rašė...

Pirmoji 2019-ųjų pusė Europoje bus ir nerami, ir labai reikšminga. Jeigu tikėti vieno tarptautinio instituto š.m. lapkričio 20-os dienos ataskaita, tai joje sakoma, kad ISIS yra pajėgi mobilizuoti kovai apie 230 000 fanatikų. Todėl JT portugalui ir arabams buvo liepta kuo skubiau paskelbti Maroko ,,sutartį'' - tik aklas gali nematyti, o kvailas nesuprasti, kas iš tiesų siekia išnaikinti Europos tautas, keršydami už savo žmonių nuostolius per Antrąjį pasaulinį karą.
Nėra abejonių, kad prieš rinkimus į Europaralmentą pamatysime visko - Maskvai labai svarbu postuose išlaikyti tokius Junckerius ir Merkeles, nes kitaip KGB dujų ir naftos bizniui galas. Apie panslavistines ekspansijas neverta ir kalbėti, nes pastarosios yra tiesioginės fašizmo apraiškos.
Dabartinė ES valdžia - aišku, ne savo galva, o įsakyti - dirbtinai komplikuoja Europos santykius su JAV, visoje Europoje plinta išpuoliai prieš izraeliečius. Tokie niekšai kaip Merkel ir Macronas Europą pavertė mūšio lauku, ir visai nedaug betrūko, kad - jeigu Macrono ir Merkel vizija dėl atskiros ES armijos būtų išsipildžiusi - vis vėl būtume atsidūrę ant pasaulinio karo slenksčio.
Dabartinei Europos kartai, kuriems dabar 20-40 metų, galimi sunkūs išbandymai.

supratingas rašė...

Cit.: "Vaisiai kaip tik bus saldūs, bet virsmas link tų vaisių gali būti kartus"

Žvelgiant iš žmogaus egoistinių pozicijų virsmas tikrai bus kartus, nes tai ką išgyvename ne politinė ar civilazacinė, bet tikrų tikriausia rūšies krizė. Žmogus, kaip žinia, permainų nemėgsta, o ypač tokių didingų. Visgi pagrindiniai virsmo smūgiai manyčiau teko pirmojo ir antrojo pasaulinių karų kartoms. Iš kitos pusės dabar gal netgi sunkiau, nes priešas sunkiau pastebimas ir apčiuopiamas, todėl nelengva suvokti, jog dabar labiau nei bet kada esmingai svarbi kiekvieno mūsų asmeninė auka. Kaip greitai sunokinsime vaisius priklausys nuo žmonių suprantančių akimirkos svarbą skaičiaus ir ryžto kibti į talką vardan miglotos ateities.

Henrikas Miuleris rašė...

Reikia tik nebijoti ir atsipalaiduoti. Nes pasakyta buvo, kad atėjus laikui bus duota kas pasakyt. Kiekvienas žinos ką daryt, kas tam ruošėsi ir išlaikė budrumą.

Unknown rašė...

Ajajai... Tai bent išmintis. "Reikia atsipalaiduoti", "atėjus laikui bus duota kas pasakyt." "kas išlaikė budrumą"...
Tikri "dvasingieji" vargdieniai. Kad jums būtų bent kiek lengviau susigaudyti: viskas pirmiau įvyksta dvasiniame lygmeny. Kiek supratau ("diskusijoje" po straipsniu apie Ukrainą), jūs savo materialiais čiuptuvais visiškai nepasiekiate dvasinio lygmens ir varganai kapstotės po regimus įvykius, menkai tesuvokdami jų prasmę, o tikrosios prasmės ir visai neužčiuopiate.
Kitus varote iš portalo, tačiau patys bent jau rašyti taisyklingiau išmokite. Bandžiau suskaičiuoti "supratingo" (19.09) klaidas, bet nusibodo. Vien skyrybos klaidų koks dešimt. Jei žmogus logiškai, nuosekliai mąsto, jis ir savo mintis geba nuosekliai išdėstyti.
O pulti kitą žvėriškais metodais ("aš gimiau su teise užsiimti provokacijomis ir psichologiniu teroru") (!!) - jokių stabdžių. Jums ne gėda?

supratingas rašė...

Ech, ta puikybė....

supratingas ne rašė...

Cit.: "Reikia tik nebijoti ir atsipalaiduoti."

Nebijom, pone šefe. Visgi nederėtų pervertinti minios. Kaip pasakyta pjūtis didelė, o darbininkų maža
Grįžtant prie kriminalinio migracijos pakto ar nebus taip, kad dirbtinės migracijos sukėlėjai padarė mums dvigubą meškos paslaugą - sukėlė ekonominę bei socialinę sumaištįs ir tam tikrą visuomenės dalį ilgam priešiškai nuteikė visų migrantų atžvilgiu. Dabar turime "uelkam refjūdžyz" nuopušas ir tuos kurie nori grūsti juos lauk bet kokia kaina. Dabar įsivaizduokime kas būtų (turint omeny visuomenės poliarizaciją migrantų atžvilgiu) jei Europą užplūstų priverstinės migracijos banga, sakykime dėl sausros Afrikoje ir Viduržemio srityje? Pavyzdžių toli ieškoti nereikia - sausra Sirijos katalizavo pilietinį karą, kuris vėliau peraugo į netiesioginį ilgalaikį tarptautinį konfliktą. Nesinorėtų, kad senutėje Europoje vėl atgimtų neapykantos monstras.

Džiaugsmingų ir prasmingų Šv. Kalėdų!

Pikc rašė...

Ne tik puikybė, bet dar ir gerokai "stogas pavažiavęs" dėl nuolatinio "dūchovnū skriepū" sėmimosi iš visokių koloradnyjmarazm.ru ar shyzadliavatnikov.ru "išminties ėdžių". ;)

Henrikas Miuleris rašė...

Tikrai nesinorėtų. Ypač, neturint kokio Jono III Sobieski kalibro lyderio regione, kaip kokiam XVIIa. Osmanams plūstant link Vienos.

Henrikas Miuleris rašė...

:))))))) su Šv Kalėdom, Pikčiau.

Anonimiškas rašė...

Su Šv Kalėdomis Henriką, Pikcių ir kitus mųsų bendraminčius.

Pikc rašė...

Su! :)

Pikc rašė...

Ačiū! Ir Jus su! :)

Pikc rašė...

Kažkur ne ten komentaras nukeliavo - šitas buvo skirtas "Anonimiškas 2018-12-24 17:28".

Anonimiškas rašė...

Ačiū, Pikc ir Henrikai, gražių ir giedrų Šv.Kalėdų Jums!

item