Atviras Prancūzijos generolų laiškas prezidentui E. Macronui dėl Migracijos pakto

Laiškas, išsiųstas 2018 m. gruodžio 10 d. Pone Prezidente, Gruodžio 19 d. Jūs ketinate patvirtinti „Pasaulinį saugios, tvarkingos...

Laiškas, išsiųstas 2018 m. gruodžio 10 d.

Pone Prezidente,

Gruodžio 19 d. Jūs ketinate patvirtinti „Pasaulinį saugios, tvarkingos ir reguliarios migracijos susitarimą“, kuriuo nustatoma esminė teisė migruoti. Remiantis jau galiojančiomis sutartimis arba šiame pakte nustatytu bendrosios atsakomybės principu, jis gali būti primesta mūsų nacionalinei teisei.

Mums atrodo, kad vienintelis suverenumas, kuris liks Prancūzijai, bus laisvai nustatyti, kokiu būdu turi būti įgyvendinti pakto tikslai. Jūs negalite atsisakyti šios naujos nacionalinio suvereniteto dalies be viešų diskusijų, o 80 proc. Prancūzijos gyventojų mano, kad imigraciją būtina stabdyti arba smarkiai riboti. Vienas pats nusprendęs pasirašyti šį paktą, Jūs suteiktumėte ir taip įžeistų žmonių pykčiui papildomą priežastį sukilti. Jūs būtumėte kaltas dėl demokratijos atsisakymo, o iš tiesų – dėl tautos išdavystės.

Be to, mūsų šalies finansai išeikvoti, o skola auga. Jūs negalite rizikuoti kviesti brangios oro migracijos, prieš tai neparodęs, kad pakto tikslams pasiekti Jums nereikės didinti mokesčių. Kita vertus, Jūs privalote būti pajėgūs saugumo požiūriu pažaboti pasekmes, susijusias su ne Europos gyventojų atvykimu. Galiausiai, Jūs negalite išleisti iš akių, kad pati politikos esmė yra užtikrinti išorės saugumą ir vidaus darną. Tačiau šios darnos galima pasiekti tik tuo atveju, jeigu ji palaiko tam tikrą vidinį visuomenės susiklausymą, leidžiantį norėti veikti kartu, o tai šiandien tampa vis sunkiau.

Iš tiesų, Prancūzijos valstybė šiek tiek per vėlai supranta, kad neįmanoma integruoti pernelyg didelio skaičiaus žmonių, be to, visiškai skirtingų kultūrų; per pastaruosius keturis dešimtmečius jie susitelkė zonose, kurios nebepaklūsta Respublikos įstatymams.

Jūs negalite pats vienas nuspręsti ištrinti mūsų civilizacinius orientyrus ir atimti iš mūsų kraujo tėvynę.

Todėl prašome atidėti šio pakto pasirašymą ir kreiptis į prancūzus išreikšti savo nuomonę dėl šio dokumento referendumu. Už savo veiksmus Jūs esate atskaitingas prancūzams. Jūsų išrinkimas nesuteikia Jums visos veikimo laisvės.

Generolas Antoine Martinez
Asociacijos „Savanoriai – Prancūzijai“ prezidentas

Mes palaikome generolo Martinez’o iniciatyvą prieš šio pakto, kurį JT valstybės narės turi patvirtinti gruodžio 19 d., priėmimą:

M. Charles Millon – buvęs gynybos ministras

Generolas Philippe Chatenoud

Generolas André Coustou

Generolas Roland Dubois

Generolas François Gaubert

Generolas Daniel Grosmaire

Generolas Christian Houdet

Generolas Michel Issaverdens

Admirolas Patrick Martin

Generolas Christian Piquemal

Generolas Daniel Schaeffer

Generolas Didier Tauzin

Pulkininkas Jean Louis Chanas

Vertė Artūras Judžentis.

Susiję

Įžvalgos 6693009065402872329

Rašyti komentarą

19 komentarų

Pikc rašė...

Rusū agentaj - ne kitajp!

Anonimiškas rašė...

oui mais c'est trop tard, gerbiamieji

Henrikas Miuleris rašė...

Ilgai lauktas kariškių balsas. Lietuvos kariuomenės vadams irgi laikas būtų išreikšti poziciją Lietuvos suvereno klausimu. Nes eilę metų per savišlovos propagandą tik pagyros muškietomis ir verktiniais dar kartais prasiskverbia. Apie panosėje šmėžuojančius iskanderius, migrantų kvotas ir paktus tik patrankų mėsai virtuvėse dūmoti tepalikta.

Pikc rašė...

BEAUCOUP trop tard. Hélas...

Sėlis rašė...

Breakfast is served! https://www.youtube.com/watch?v=i4gannf9ufw

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 15.22 ir Pikc, toli gražu neesu tuo tikras. Kaip tik Prancūzijoje įmanoma tai, kas atrodo neįmanoma.
Juk kai Makronas buvo išrinktas ir kai jis įsivažiavo su savo patvarkymais, argi kas galėjo pagalvoti, kad vos po pusantrų metų kils vos ne tikra revoliucija, Paryžiuje vyks gatvės mūšiai, riaušių malšinimo pajėgos pereidinės į sukilusių žmonių pusę, o jo reformas užprotestuos netgi generolai?

Anonimiškas rašė...

Štai taip ir prasideda revoliucijos. Tokios akcijos visada turi didelį psichologinį poveikį - ne vien tuo, kad iškart mobilizuoja visuomenę prieš blogį, nes humoras yra labai galingas ginklas, bet veikia ir patį objektą: šiuo atveju Makroną, o samprotavimai tikrai neabejotinai pasikeitė, tik nežinia į kurią pusę.
Įdomu, ar nuolaidžiaujantys sprendimai buvo priimti dar prieš šį įvykį, ar jau paskui? Dabar Prancūzijai nėra kitos išeities, kaip tik perrinkti prezidentą. Koks gi čia valstybės - ir dar Prancūzijos!! - vadovas, gavęs kiaušiniu į kaktą? Nesolidu ir negarbinga prieš tarptautinę bendruomenę: vos tik kur pasirodys, visi iškart ims juoktis. Mažai tikėtina, kad kiaušinis buvo paleistas A.Merkel nurodymu.

Anonimiškas rašė...

Ruošėsi Naujiesiems Metams: ,,Un gendarme arrêté à Paris alors qu'il transportait des explosifs sans autorisation'' (Le Figaro)

supratingas rašė...

Po Miuncheno išdavystės 1938 m. du šauktukai prie Prancūzijos visai nesižiūri.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Prie Prancūzijos jau LABAI seniai "žiūrisi" nebent tik klaustukai. ;)

Anonimiškas rašė...

Kaip tik dėl Miuncheno ir panašiai būtent šauktukai ir ,,žiūrisi''.
Kitamęt bus 230 metų sukaktis po Prancūzijos revoliucijos. O jeigu....

Unknown rašė...

Vėl tie patys...

Anonimiškas rašė...

to 2018-12-28 21:43
p. Pikc jau is esmes atsake apie "revoliucija" ir geltonasias liemenes Prancuzijoje. Stebuklai gali ivykti, bet ju reikia tiketis is kazkur kitur. Beje, Belgijoje- kai viena is Flamandu partiju organizavo protesto zygi pries migracijos pakta, butent liemenuotieji dare kontr-protesta ir visaip provokavo. Liemeniu tikslai, jeigi jie juos is viso zino, yra kiti

Anonimiškas rašė...

Jei liemenuotieji protestavo prieš migracijos paktą Belgijoje, tai dar nereiškia, kad taip pat yra ir Prancūzijoje. Kad tarp GJ (Gilets Jaunes) yra visokio plauko publikos - dėl to nėra abejonių. Tikrųjų GJ tikslai ir protestai kartu su bendru politiniu fonu - Macronas pabandė eliminuoti tradicines Prancūzijos partijas - kuria Macronui nepalankią atmosferą, tai akivaizdus išankstinių rinkimų siekis.
Visiškai galimas dalykas, kad už kai kurių GJ grupuočių gali būti ir į šalį nustumtųjų politinių jegų atstovai arba ir lyderiai, pamatę revanšo galimybę ir siekiantys atgauti prarastas pozicijas.
Atkreipkite dėmesį į formuluotes: sakoma ,,negalite'', ,,nesuteikia Jums'', netgi aiškiai įspėjama, kad Macronas gali būti apkaltintas Valstybės išdavimu. Tokia kategoriška dialektika aukščiausiame Prancūzijos vidaus politikos lygyje visada yra permainų ženklas.
Toks armijos generolų kreipimasis į valstybės prezidentą, ar tiksliau - atviras protestas, žinant aukštų armijos vadų galimybes - šiame tūkstantmetyje analogų neturintis atvejis ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje.
Ir tai yra rimtas signalas, ypač Briuselye ir Strasbūre susispietusiems eurokomunistams. Negalima atmesti galimybes, kad gali atsirasti tokio protesto pasekėjų ir kitur.

Anonimiškas rašė...

to 2018-12-29 12:02
as manau kitaip, t.y., kad Prancuzijoje, Belgijoje, Nyderlanduose ir Vokietijoje jau niekas nebepasikeis. nesakau, kad tuo dziaugiuosi, bet procesai jau negriztami.

del generolo Antoine Martinez, jis atstovauja nauja kuriama judejima "volontaires pour la France", jam reikia demesio, ji ji jau gavo, nes pries visus pasirasiusius generolus jau pradetos disciplinarines proceduros. bet kas bus toliau? naujas judejimas konkuruos su Front National ir tiek ziniu.

beje Prancuzijos mediose sitas atvejis praktiskai neminimas del visiems suprantamu priezasciu. taigi masiskumo nesitikekite.

tiek ziniu. aisku, butu smagu jeigu Jus butumete teisus, o as - ne

supratingas rašė...

Jeigu neklystu, klausimas ar tamstos minėti smurtautojai prisišliejo prie liemenių tyčia, norėdami jį diskredituoti, lieka atviras nors neatmestina ir "anonimiško" 12:02 versija. Mačiau nemažai pasisakiusiųjų geltonųjų liemenių ir jie man paliko visiškai normalių, turinčių aiškias pažiūras ir suprantančių kas vyksta politinėse viršūnėse žmonių įspūdį. Kaip ten bebūtų, visiškai akivaizdu, jog jėga slypinti šiame judėjime, bet kuriuo atveju ruošia dirvą dideliems pokyčiams ne tik Prancūzijoje.

O dėl jūsų minėtų ekskursijų reikėtų pasakyti, kad ką patys pasėjo tą ir pjauna. Patys norėjo pigios darbo jėgos ir patys nenorėjo gilintis į kultūrinius skirtumus. Mažai kam kilo abejonėskai statant daugiaaukščius getus, priešingai - didžiuotasi geru sumanymu, nors kiekvienas bent kiek žinantis musulmonus supranta, kad jie yra uma ir norint juos kažkiek integruoti getas sutelkiantis juos į minią yra pats blogiausias sprendimas.
O raudonoji tolerastinė žiniasklaida ir elitai žaidžia dvigubą žaidimą - iš vienos pusės demoralizuoja visuomenę terorizuodami ją atvykėlių teisėmis ir pačiais grubiausiais būdais pamindami vietinių teises, o iš kitos pusės patys yra tikrų tikriausi islamofobai. Argi paryžiečiai nerodo į tą pusę tarsi į raupsų apsėstą zoną? Tuose getuose tikrai ne pačios geriausios mokyklos, ne patys geriausi mokytojai, didelis nedarbas, milžiniškas nusikalstamumas etc., prasimušti į normalų gyvenimą nelengva. Žodžiu, deklaracijos ir veiskmai sikriasi kaip diena ir naktis. Ir po to stebisi po eilinio teroristinio išpuolio kokias nuoskaudas gali turėti eilinis muslimas, kodėl čia jis taip būdamas trečios kartos "prancūzu" radikalizavosi. Nebūkime naivūs, argi per 60 metų muslimai (atsižvelgiant į jų skaičių) būtų iškovoję tik keletą reikšmingesnių politinių postų jei vietinis elitas būtų jiems suteikęs vienodas sąlygas? Ir ačiū Dievui, kad nesuteikė, nes musulmonams įgijus didesnę politinę įtaką situacija taptų dar blogesnė nei yra ir elitai manau tą puikiai supranta kaip ir tai,kad susimovė, tačiau iš tribūnų nepalaiujamai kartoja tuos pačius multikultūrinius melus. Įdomi detalė, kad islamistai linkę sumesti skudurus su libtardmarksistais šalyse kuriose musulmonai nėra dauguma, bet ten kur muslimai sudaro daugumą yra nesutaikomi priešai. Tai akivaizdus įrodymas kokį nešvarų ir gyvybiškai pavojingą žaidimą žaidžia Europos raudonai tolerastiškas politinis sbrodas.

Anonimiškas rašė...

Generolas A.Martinez buvo pakankamai populiarus dar gerokai anksčiau iki GJ judėjimo, jam papildoma reklama nereikalinga. ,,Volontaires pour la France'' kuriamas ne vien A.Martinez; vienas žmogus, net ir generolas, tokį judėjimą taip greitai nesukurtų.

O tokio laipsnio kariškiai - t.y. generolai - prieš parašydami laišką, puikiausiai žinojo, kad bus ir disciplinarinės procedūros - jei šito nežinotų, niekas jų nebūtų skyrę generolais. Pretenduojant į tokį laipsnį, tarnybos lapas turi būti be priekaištų.

Ir, nepaisant disciplinarinių procedūrų galimybės, jie visvien laišką parašė ir paskelbė. Vadinasi, generolai žino kur kas daugiau nei pasako, galimai turi tik jiems vieniems žinomas tvirtas asmenines garantijas, ir greičiausiai jau yra pasiruošta žymiai didesnio masto veiksmams - gali būti, kad GJ išnaudojama kaip laikina priedanga.

Generolai tikrai nebūų paskelbę tokio laiško be tvirto pagrindo, ir dar artėjant Prancūzijai labai svarbiems Europarlamento rinkimams, nes daugelis Macrono veiksmų gali kelti grėsmę ne tik Prancūzijai ir Europai, bet ir visam pasauliui, nes Prancūzija - trečias branduolinio ginklo arsenalas po JAV ir Rusijos.

item