Atviras Prancūzijos generolų laiškas prezidentui E. Macronui dėl Migracijos pakto

Laiškas, išsiųstas 2018 m. gruodžio 10 d. Pone Prezidente, Gruodžio 19 d. Jūs ketinate patvirtinti „Pasaulinį saugios, tvarkingos...

Laiškas, išsiųstas 2018 m. gruodžio 10 d.

Pone Prezidente,

Gruodžio 19 d. Jūs ketinate patvirtinti „Pasaulinį saugios, tvarkingos ir reguliarios migracijos susitarimą“, kuriuo nustatoma esminė teisė migruoti. Remiantis jau galiojančiomis sutartimis arba šiame pakte nustatytu bendrosios atsakomybės principu, jis gali būti primesta mūsų nacionalinei teisei.

Mums atrodo, kad vienintelis suverenumas, kuris liks Prancūzijai, bus laisvai nustatyti, kokiu būdu turi būti įgyvendinti pakto tikslai. Jūs negalite atsisakyti šios naujos nacionalinio suvereniteto dalies be viešų diskusijų, o 80 proc. Prancūzijos gyventojų mano, kad imigraciją būtina stabdyti arba smarkiai riboti. Vienas pats nusprendęs pasirašyti šį paktą, Jūs suteiktumėte ir taip įžeistų žmonių pykčiui papildomą priežastį sukilti. Jūs būtumėte kaltas dėl demokratijos atsisakymo, o iš tiesų – dėl tautos išdavystės.

Be to, mūsų šalies finansai išeikvoti, o skola auga. Jūs negalite rizikuoti kviesti brangios oro migracijos, prieš tai neparodęs, kad pakto tikslams pasiekti Jums nereikės didinti mokesčių. Kita vertus, Jūs privalote būti pajėgūs saugumo požiūriu pažaboti pasekmes, susijusias su ne Europos gyventojų atvykimu. Galiausiai, Jūs negalite išleisti iš akių, kad pati politikos esmė yra užtikrinti išorės saugumą ir vidaus darną. Tačiau šios darnos galima pasiekti tik tuo atveju, jeigu ji palaiko tam tikrą vidinį visuomenės susiklausymą, leidžiantį norėti veikti kartu, o tai šiandien tampa vis sunkiau.

Iš tiesų, Prancūzijos valstybė šiek tiek per vėlai supranta, kad neįmanoma integruoti pernelyg didelio skaičiaus žmonių, be to, visiškai skirtingų kultūrų; per pastaruosius keturis dešimtmečius jie susitelkė zonose, kurios nebepaklūsta Respublikos įstatymams.

Jūs negalite pats vienas nuspręsti ištrinti mūsų civilizacinius orientyrus ir atimti iš mūsų kraujo tėvynę.

Todėl prašome atidėti šio pakto pasirašymą ir kreiptis į prancūzus išreikšti savo nuomonę dėl šio dokumento referendumu. Už savo veiksmus Jūs esate atskaitingas prancūzams. Jūsų išrinkimas nesuteikia Jums visos veikimo laisvės.

Generolas Antoine Martinez
Asociacijos „Savanoriai – Prancūzijai“ prezidentas

Mes palaikome generolo Martinez’o iniciatyvą prieš šio pakto, kurį JT valstybės narės turi patvirtinti gruodžio 19 d., priėmimą:

M. Charles Millon – buvęs gynybos ministras

Generolas Philippe Chatenoud

Generolas André Coustou

Generolas Roland Dubois

Generolas François Gaubert

Generolas Daniel Grosmaire

Generolas Christian Houdet

Generolas Michel Issaverdens

Admirolas Patrick Martin

Generolas Christian Piquemal

Generolas Daniel Schaeffer

Generolas Didier Tauzin

Pulkininkas Jean Louis Chanas

Vertė Artūras Judžentis.

Susiję

Įžvalgos 6693009065402872329
item