Trumpas griežtai sukritikavo Macrono siūlymą sukurti „tikrą Europos armiją“ apsaugai nuo JAV

JAV prezidentas Donaldas Trumpas griežtai sukritikavo Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną po to, kai pastarasis paskelbė, kad Europa...

JAV prezidentas Donaldas Trumpas griežtai sukritikavo Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną po to, kai pastarasis paskelbė, kad Europai reikia sukurti „tikrą Europos armiją“ tam, kad ši apsisaugotų nuo Rusijos, Kinijos ir JAV.

„Prancūzijos prezidentas Macronas ką tik pasiūlė, kad Europa sukurtų savo kariuomenę tam, kad apsisaugotų nuo JAV, Kinijos ir Rusijos“, – pažymėjo D. Trumpas tik po to, kai jo lėktuvas nusileido Paryžiuje, kur JAV prezidentas dalyvaus 100 metų jubiliejaus nuo Pirmojo pasaulinio karo pabaigos paminėjimo ceremonijoje.

„Labai įžeidžiantis pareiškimas, bet galbūt Europa pirma turėtų sumokėti savo teisingą dalį NATO, kurią JAV gausiai subsidijuoja!“ – tęsė Trumpas.

Tai ne pirmas kartas, kai D. Trumpas viešai pažymi, kad JAV NATO apsaugos finansavimui išleidžia neproporcingai daug, o kitos organizacijos valstybės narės turėtų ženkliai padidinti savo įnašą.

D. Trumpo komentaras pasirodė praėjus kelioms dienoms po to, kai E. Macronas antradienį, po to, kai buvo paskelbta, kad JAV pasitraukė iš susitarimo dėl branduolinio ginklo su Rusija, radijo laidoje, pareiškė, jog reikėtų sukurti „tikrą Europos armiją“.

„Kuomet matau, kad prezidentas Trumpas skelbia, jog jis pasitraukia iš pagrindinės nusiginklavimo sutarties, kuri buvo suformuota po 9-ojo dešimtmečio Europą ištikusios raketų krizės, kas bus pagrindinė auka? Europa ir jos saugumas“, – aiškino E. Macronas.

„Mes turime apsaugoti save nuo Kinijos, Rusijos ir netgi Jungtinių Amerikos Valstijų“, – dėstė Prancūzijos prezidentas.

Parengta pagal politico.eu informaciją.

Susiję

Užsienio politika 1817207748935634324

Rašyti komentarą

5 komentarai

Audrius rašė...

Tai jei dabar nebegali sumokėti NATO, tai kaip kurs savo kariuomenę? Makaronas nesuvokia kas priešas, o kas draugas :( Jei vyktų karas tarp Rusijos ir Europos, net klausimų nėra, kas laimėtų :( Užsuks rusai kranelius, kaip Europos gamyklos dirbs?

Anonimiškas rašė...

Ko čia kritikuoji, bernužėli? Ar ne paties neprognozuojamas elgesys tai išprovokavo? Ar neturėjai būti įžvalgesnis, juolab, kad žinojai kremlinių įtaką Prancūzijai, jos partijoms (finansuojamoms ir Kremliaus!), ne tik poniai Liapeninai, bet ir dabartiniam tautos vadui? Gal prikąsk liežuvį, berneli, ir dažniau pasitark su protu bei partneriais? Gal elkis taip, kad partneriai galėtų pačiu pasitikėti?

Sėlis rašė...

Mergužėle, visi tolerastiniai leftardai kaip makaronas ant Doncės triedžia vien dėl to, kad anas konservatyvių pažiūrių ir nelenda į subinę, rėžia tiesiai šviesiai ką galvoja. Viso pasaulio stipenos liberastai (ar tai Amerikos, ar Prancūzijos, ar Kamerūno) nekenčia Trampo vien ir dėl to, kad “ne tą išrinko”. Jie nori matyti killarę prezidente. Todėl ką Doncė bedarytų, visvien ant jo dergia ir dergs.

Anonimiškas rašė...

ES armija apsaugai nuo JAV. Išties, tik trintukas Makronas ir štazi Merkel ir gali taip sugalvoti. Kad šitie du stumia Europą pražūtin, tai gal tik nedaugelis ir supranta. Makronui reikia ES armijos ginti savo kolonijas Afrikoje. Būtent didžiosios Europos valstybės savo bėdas užkorė mažosioms. O tie numesti milijardai to blogio joms neatperka.

Pikc rašė...

"Makronui reikia ES armijos ginti savo kolonijas" - nebūtinai: sajūzo šulai jau senokai šneka apie tai, kad "neklusnias sajūzines respublikas" reikia sutramdyti ir "jėga įvesti sajūzinę dvasią". MVD kariuomenė tam tikslui būtų pats tas.

item