Prieš JT migracijos sutartį protestuojama net ir Švedijoje

lrp.lt nuotr. tiesos.lt Sekmadienio popietę Stokholme, Mynttorjet aikštėje, organizuojama su politinėmis partijomis nesiejama demon...

lrp.lt nuotr.

Sekmadienio popietę Stokholme, Mynttorjet aikštėje, organizuojama su politinėmis partijomis nesiejama demonstracija prieš JT migracijos paktą, rašo portalas friatider.se.

Kaip pakomentavo Hokanas Bergmarkas (Håkan Bergmark), vienas iš organizatorių, „Šis paktas yra globalistinio mąstymo išraiška, juo norima kėsintis į nacionalinių valstybių apsisprendimo teisę.

Už šios demonstracijos, kuriai jau duotas leidimas ir kuri vyks sekmadienį nuo 14 iki 17 val., stovi žmonių grupė, save vadinanti „Stokholmo gyventojai už suverenią Švediją“.

„Fria Tider“ portalas kalbėjosi su vienu iš organizatorių, Hokanu Bergmarku, kuris tiki, kad susirinks bent pora šimtų žmonių vien tam, kad gautų daugiau informacijos apie šį JT paktą.

„Mes esame gana laisvai suburta grupė. Aš pats esu Liaudies partijos narys (Populisterna), bet šis klausimas nėra politinės partijos klausimas. Čia nebus jokios atskirų politinių partijų reklamos“, – sakė jis.

Hokanas Bergmarkas pastebėjo porą punktų migracijos pakte, kuriuos jis apibūdino kaip keliančius ypač didelį nerimą.

„Tai, kas man labiausiai įstrigo iš pat pradžių, buvo tai, kad žiniasklaida yra raginama elgtis nuosaikiai pranešdama apie migrantus, kurie įvykdo rimtus nusikaltimus. Valstybės turės, pagal paktą, rekomenduoti „nepriklausomą“ ir „objektyvų“ informavimą, o visa parama vadinamosioms svetimiems priešiškoms medijoms bus nutraukta.

JT migracijos paktas apibūdinamas kaip patariamasis, bet jo tekste nuolat kartojamos tokios sąvokos kaip „pažadai“ ir „įsipareigojimai“, sakė Bergmarkas.

„Galima lengvai atpažinti, kad paktas yra globalistinio mąstymo išraiška ir tai, kas kėsinsis į nacionalinių valstybių apsisprendimo teisę.

Šio įvykio facebook puslapyje iki šiol užsiregistravo apie pora šimtų žmonių, išreiškusių norą dalyvauti savaitgalio demonstracijoje. Savo kreipimesi organizatoriai rašo, kad visi yra kviečiami į Mynttorjet aikštę dalyvauti „manifestacijoje prieš šį begalvį migracijos paktą“.

Galutinė JT migracijos pakto versija bus priimta JT šalių narių konferencijoje Marakeše, Maroke, gruodžio 10–11 dienomis. Paskutiniosiomis savaitėmis eilė šalių pranešė, kad pasitraukia iš šio pakto, kuris kaltinamas kėsinimusi į nacionalinių valstybių suverenitetą.

Švedijoje susidomėjimas šiuo paktu iš tikro buvo labai drungnas – tiek medijose, tiek iš politikų pusės. Švedijos vyriausybė – tokia, kokia ji atrodo dabar – numato paktui pritarti. Pereinamojo laikotarpio vyriausybė teigia, kad ši iniciatyva yra svarbi ir padarys migraciją „saugią, tvarkingą ir reguliarią“.

„Tėra labai nedaug švedų, kurie nors ką žino apie šį paktą. Mane labai stebina tai, kad Švedijos demokratai neiškėlė šio klausimo arba padarė tai tik po to, kai jį iškėlė Moderatai. Tai parlamente juk buvo žinoma jau nuo gegužės mėnesio“, – sakė Hokanas Bergmarkas.

Pagal 'Demonstration vid riksdagen mot FN:s migrationsavtal' parengė Daiva Jakubonienė.

Susiję

Pasaulis 294293235111733389
item