Merkel jungiasi prie Macrono – ragina sukurti „tikrą“ Europos armiją

Vokietijos kanclerė Angela Merkel Europos parlamente sakytoje kalboje išreiškė palaikymą idėjai sukurti „tikrą“ Europos armiją.  Prit...

Vokietijos kanclerė Angela Merkel Europos parlamente sakytoje kalboje išreiškė palaikymą idėjai sukurti „tikrą“ Europos armiją. 

Pritarimą šiai idėjai A. Merkel išreiškė praėjus kiek daugiau nei savaitei po to, kai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas viešai paskelbė, kad Europai reikėtų sukurti „tikrą Europos armiją“ tam, kad ši apsisaugotų nuo Rusijos, Kinijos ir JAV.

„Jeanas-Claude' as Junckeris jau pasakė, kad bendra Europos armija parodytų pasauliui, kad Europoje karo nebebus niekada“, – parlamento salėje aidint plojimams aiškino Merkel, nurodydama į čia pat sėdėjusi Europos Komisijos prezidentą.

„Tai nėra prieš NATO nukreipta armija, ji gali būti geru NATO papildiniu“, – tvirtino Vokietijos kanclerė.

Vis tik, panašiai kaip E. Macronas, Merkel pabrėžė, kad karinio pobūdžio integracija Europos Sąjungai yra neišvengiamai būtina. „Laikai, kai galėjome vieni kitais pasitikėti, pasibaigė“, – konkrečiai neminėdama tų, kuriais pasitikėti nebegalima, dėstė Merkel. – „Tai mums, europiečiams, reiškia ne mažiau negu tai, kad turime likimą paimti į savo rankas, jei norime, jog [Europos] Sąjunga liktų gyva.“

Parengta pagal užsienio žiniasklaidos informaciją.



Susiję

Užsienio politika 16176502802125332
item