Leftistinės politikos kritikos kaina: Vokietijos vidaus žvalgybos vadovas išmestas iš darbo

Vokietijos vidaus žvalgybos vadovas H. G. Maassenas vakar oficialiai atleistas iš darbo. Toks sprendimas jo atžvilgiu priimtas po to, kai...

Vokietijos vidaus žvalgybos vadovas H. G. Maassenas vakar oficialiai atleistas iš darbo. Toks sprendimas jo atžvilgiu priimtas po to, kai buvo paviešinta, kad uždaro posėdžio metu jis sukritikavo „naivią ir leftistinę“ Vokietijos valdžios politiką.

Reaguodamas į tai, kad ši vidaus žvalgybos vadovo kritika buvo išviešinta ir žiniasklaidoje, Vokietijos vidaus reikalų ministras H. Seehoferis nuo H. G. Maasseno atsiribojo pabrėždamas, kad šie žodžiai lėmė, jog „pasitikėjimu grįsti santykiai“ tapo neįmanomi.

Tai nebuvo pirmas kartas, kuomet privačiuose susitikimuose išsakyta H. G. Maasseno kritika Vokietijos valdžios politikai pasiekė žiniasklaidą. 

Šį rugsėjį vykusiame Europos valstybių vidaus žvalgybos vadovų uždarame susirinkime H. G. Maassenas viešojoje erdvėje išplatintus mėgėjiškos kokybės vaizdo įrašus, kuriuose Vokietijos dešinieji nacionalistai vaizduojami kaip puolantys Chemnico miesto imigrantus, prilygino Rusijos propagandai ir suabejojo jų autentiškumu. 

Be to, to paties susitikimo metu Vokietijos vidaus žvalgybos vadovas sakė, kad yra nuolat atakuojamas Socialdemokratų partijos „radikalios kairės jėgų“.

Tą kartą, rugsėjį, H. G. Maassenas tebuvo įspėtas. Tačiau po pastarojo pasisakymo iki tol H. G. Maasseną viešai gynęs Vokietijos vidaus reikalų ministras H. Seehoferis patenkino socialdemokratų, valdančiosios koalicijos partnerių, reikalavimą H. G. Maasseną „išleisti“ į atsargą.

Parenga pagal užsienio žiniasklaidos informaciją.

Susiję

Pažangos ideologija 548042977931083968
item