Kviečiame į Vytauto Radžvilo knygos pristatymą Vilniuje gruodžio 1 dieną!

propatria.lt nuotrauka  Rytoj, šeštadienį, gruodžio 1 dieną, 11 valandą Vilniaus įgulos karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13) pirmąkar...

propatria.lt nuotrauka 
Rytoj, šeštadienį, gruodžio 1 dieną, 11 valandą Vilniaus įgulos karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13) pirmąkart po beveik metų pertraukos Vilniuje vėl pristatoma beveik visą Lietuvą apkeliavusi vieno Sąjūdžio kūrėjų, filosofo prof. Vytauto Radžvilo knyga „Kiek kartų gali atgimti tauta?“.

Renginyje kartu su autoriumi dalyvauja Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys Bronius Leonavičius ir VU TSPMI docentas Algimantas Jankauskas. Kviečiame dalyvauti! Knygą bus galima įsigyti su parašu ir leidyklos kainomis.

Kartu šiemet minime Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio trisdešimtmetį. Natūralu klausti, ką laimėjo Sąjūdis ir ko jam nepavyko pasiekti, kas lėmė tas sėkmes ir nesėkmes, galbūt svarbiausia, ką galime padaryti šiandien, kad priartintume Lietuvą prie Atgimimo laikotarpiu keltų idealų? Knygos pristatymui pasirinkta diskusija pavadinimu „Sąjūdžio 30-metį apmąstant“ kaip tik ir kelia šiuos klausimus, o atsakymų į juos ieškoti pasitelkiama prof. Radžvilo knyga. Diskusijoje dalyvauja Sąjūdžio iniciatyvinės grupės nariai Vytautas Radžvilas ir Bronius Leonavičius, VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Algimantas Jankauskas.

Kaip skelbia knygos anotacija, joje autorius, keldamas principinius tautos ir valstybės būklės ir išlikimo klausimus, pasitelkdamas turtingą istorinį ir pasaulio politikos kontekstą, kviečia pakilti virš kasdienių ne be pagrindo niekinamos politikos batalijų ir pažvelgti į savo šalį jos išlikimo perspektyvoje. Likimo aplinkybės ir valingas apsisprendimas lėmė V. Radžvilui būti ir vienu iš Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio kūrėjų, iniciatyvinės grupės narių. Kaip tautos charakteriui, taip ir knygos autoriui ši unikali istorinė patirtis paliko nenumaldomą teisingesnės, demokratiškesnės, iš tiesų laisva ir savarankiška galinčios vadintis valstybės ilgesį. Šiandieninės Lietuvos merdėjimas, autoriaus teigimu, maskuojamas mitu apie „sėkmės Lietuvą”, tačiau yra akivaizdus iš istorijoje nematytų emigracijos ir demografinio nuosmukio mastų. Laisva, politinio korektiškumo nesuvaržyta kalba V. Radžvilas klausia: ar dar gali atgimti tauta, ar nueisime į istorijos užmarštį?

Renginio metu bus galima leidėjo kainomis įsigyti profesoriaus Vytauto Radžvilo knygą su autoriaus parašu.


Susiję

Vytautas Radžvilas 6832963544636642902
item