Jurga Lago. „Vienintelė karta per Lietuvos istoriją, kuri nesugeba užauginti vaikų be Šakalienės?“

Pauliaus Zaborskio nuotrauka Juvelyrės Jurgos Lago kalba spalio 30 dieną prie Seimo vykusiame mitinge prieš masinį vaikų atiminėjimą Li...

Pauliaus Zaborskio nuotrauka
Juvelyrės Jurgos Lago kalba spalio 30 dieną prie Seimo vykusiame mitinge prieš masinį vaikų atiminėjimą Lietuvoje įteisinusį Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą. Teksto apačioje esančioje nuorodoje galite pažiūrėti kalbos vaizdo įrašą. 

Aš esu Jurga, dviejų vaikų mama. 

To visada užteko mūsų žemėje – mūsų mamos ir tėvai išaugino Lietuvą iki XXI amžiaus sveiką ir tokią stiprią, kad net būdama mažytė, ji išliko per visus karus, išgyveno sovietų genocidą ir pasitiko šiandieną. Ar tikrai mes esam vienintelė karta per Lietuvos istoriją, kuri nebe sugeba išauginti savo vaikų be Šakalienės pagalbos? Nebeturime to, ką visa žmonija turėjo tūkstančius metų ir mes, vargšai lietuviai, mylim savo vaikus mažiau? 

Atiduodami liūto dalį savo mokesčių valstybei, o savo gyvenimo - darbui, kad ją išlaikytume, mes tapome nebepatikimais tėvais? 

Mes, šiandieninė tėvų karta, auginanti vaikus Lietuvai, esame kitokie, nei kairėn krypstanti dalis Europos. Jie šiandien suka ten, iš kur mes jau grįžtam ir todėl esam pranašesni: mes dar matėm komunizmo siaubą! Mes matėm tą raudoną šmėklą, iššiepusią dantis į šeimą, nes šeima buvo blogio, buržuazijos lizdas - ten tėvai savo turtą perduodavo vaikams, ten kaupėsi privatus kapitalas iš kartos į kartą, ten buvo skiepijamas tikėjimas, ten buvo kalbama tėvų kalba, kol dar motina buvo Motina, ne proletarė darbininkė, kurią valstybė išvarydavo dirbti, kad galėtų vaikus auklėti pati - nuo lopšelio, savaitinio darželio, o tėvai virsdavo alkoholikais. 

Mes ateinam jau pamatę tą sistemą, jos norą lįsti gilyn į šeimas, jos ilgus nagus, sukištus giliai į sovietines komunalkes – be privatumo, be teisės į  gyvenimą. Kai kontrolė, vienas kito skundimas, baimė ir valstybės terorizmas pavertė mūsų šalį baimės namais. Todėl mus sunku apgauti - mes ne tokie naivūs ir pūkuoti, kaip daugelis šiandienos europiečių, mes dar užgrūdinti ir dar turim atmintį.  Nesvarbu, iš kurios pusės ateitų diktatūra, nesvarbu kokia uniforma apsivilusi, nesvarbu, kokiais gražiais žodžiais apie teises, laisves ir nesmurtą ji bandytų prisidengti - mes esam seni vilkai.

Man į Facebook`ą moterys rašė: „bet juk teismas", „bet juk Konstitucija“, „bet juk aš nemušu savo vaikų“.  Bet šiandien Kaune prie stalo valgys vakarienę viena lietuvių šeima, kuri galėjo paskęsti amžiname išskyrimo skausme ir Lietuvoj, šitame ežerų krašte, būtų dar vienu daugiau - motinos ašarų ežeru.    Ir joks teismas, jokia konstitucija, jokie pažadai ir net tėvų meilė ir vaikų klykimas nebūtų padėję, jei ne MES. Jei ne didelė minia lietuvių - kaimynų, draugų, nepažįstamųjų, kurių išsigando visa šakališka sistema. Nes jie jau apmokyti pastumti verkiančius tėvus (yra mokytojų liudijimai apie mūsų pedagogams mokyklose skaitomus kursus, mokančius skųsti tėvus „Vaikų teisėms“. Taip, be skrupulų - už dukters pavadinimą „čiauškute“, už sūnaus mėlynes, likusias po futbolo treniruočių).

Jie ateina ne padėti mūsų vaikams, nes sistema, negalinti padėti pati sau - negali padėti nė rudam lietuviškos žemės vabalui.

Ar yra nors vienas iš Jūsų, kuris savo darbe ar gyvenime neatsako už savo klaidas? Atsakome savo galva, finansais, o šiandien - ir savo gyvenimu - vaikais, bet ne valdininkai. Šitie neatsako už nieką, todėl jų klaidos, kaip ilgi šešėliai - didesnės už žmogų.

Jie tik nori daugiau, nes mes jiems leidžiam, nes mes JUOS prastai auklėjam, o ne savo vaikus. Taip, nes valdžią auklėja tauta. Kai nors vienas iš šitos šakalų gaujos atsakys už savo klaidas, aš patikėsiu, kad jis gali auklėti nors savo atžalas, o kol kas žmogus be atsakomybės turėtų būti pirmas netinkamų visom prasmėm sąrašuose.

Jurga Lago kalba mitinge prie Seimo (propatria.lt nuotrauka)


Sakysite - negalima mušti vaikų ir mesti juos į šulinius? Kiek iš jūsų įmetėte savo vaikus į šulinį? Nė vieno? Taip, nes taip daro nusikaltėliai, o nusikaltėliai yra mažuma visose valstybėse - koks 0,00001 %? Tai kodėl mes turime gyventi pagal mažumoms ir nusikaltėliams  pritaikytus įstatymus? 

Jeigu vaiko „kepštelėjimas“ prilygintas jo metimui į šulinį ir už tai išdraskoma šeima, tai automobilio parkavimas ne vietoje, turėtų užtraukti kalėjimą iki gyvos galvos? Adekvati bausmė, nes sukėlei pavojų kitų saugumui.

Nerūpi jiems mūsų vaikai, nerūpim ir mes.

Tik noriu pasakyti, kad taip, kaip susitvarko visame civilizuotame pasaulyje kitos tautos, pastatydamos į vietą sau tarnaujančius, priversdamos pirmiausia saugoti savo vaikus už mūsų sumokėtus mokesčius policiją, gaisrinę, gerai rūpintis medicinos sistemą, mokyklas ir darželius, o jau tada - galų gale - gali mus auklėti, kalbėti apie mūsų „tėvystės modernizavimą“. 

Prisiminkim, kad esam lietuviai, kad dar turim atmintį, kad ateinam iš ten, kur Europa, deja, bet vėl susiruošė - iš komunizmo. Būkim reiklūs, būkim vieningi. Būkim atsakingais tėvais ir motinom savo vaikams šiandien, kad užaugę jie galėtų pasirūpinti mumis - kad nusipelnytume jų meilės, kad nesakytų, jog buvom slunkiai, mėmės ir žioplos. 

Neapgynei manęs, tėti? Mama, verkei, bet neapgynei - užaugau niekieno, užaugau be tavo rankų, be tavęs, be Lietuvos. Esu niekas. 

Už mūsų Lietuvą. Be prievartos - už mūsų vaikų gyvenimą!



Susiję

Šeimos politika 1920398818729871733

Rašyti komentarą

28 komentarai

Anonimiškas rašė...

Ačiū .Ar tiesa, kad 25 d. rengiamas mitingas? Kodėl neskelbiama?Turime reikalauti ,mažų mažiausiai, įstatymo atšaukimo. Prisvilęs blynas visada išmetamas lauk, o šį kartą jis buvo iškeptas su didele doze ne cukraus, bet klastos...Šis klastingas šeimos užpuolimas, manau, išjudino visą tautą iš miegų: gal jau nuo šiolei aktyviau balsuosime per rinkimus, gal pasidomėsime prieš rinkimus "kuo kvėpuoja" pretendentai, gal reikalausime nuolatinių susitikimų su mūsų išrinktais Seimo nariais, gal reikalausime, kad būtų sukurtas mechanizmas, kad rinkėjai galėtų "atleisti" nuo pareigų netinkamai tarnaujantį seimųną(ę)?

Anonimiškas rašė...

Šaunuolė, tikra motina, tokių dėka išsilaikėme tūkstantmetį, kaip matome tokių yra, kas paleido šį įstatymą, yra neadekvatūs, arba labai manipuliuojami nesveikos aplinkos, pamažu ateina laikas antram Sąjūdžiui, nepasiduokime.

Anonimiškas rašė...

Nuostabūs žodžiai. Negi tauta šitiek išsigimė, kad nebesugeba pasirūpinti savimi ir savo vaikais?

Unknown rašė...

O kodėl mes "vienintelė karta kuri negalim užauginti vaikų be šakalienių"??? Ar yra tokių kurie prašėsi šakalienių??? Mes galbūt vienintelė karta kuri jau nelabai sugeba apsiginti nuo šakalienių gaujos??? Neatrodo taip?
Ir išvis - prie ko čia ta šakalienė? Būk tai jinai čia viskam vadovauja.Jinai ką, viena priėmė šitą įstatymą? Visa šutvė gi vienbalsiai užbalsavo. Ji tik siauraprotė dogmatikė,skendinti neišmanyme ir tamsoje ir vykdanti sorošo mafijos valią.

Unknown rašė...

Šakalienės pavardė čia pavartota labiau bendrine prasme, kaip aklo paklusnumo blogiui simbolis. Manau, kad būtent taip - kaip ragana vaikų grobikė Šakalienė įeis į istoriją.

Anonimiškas rašė...

Teisingai Unkrown, naujose pasakose bus naujas personažas, ateinanti nauja siaubo ragana, su savo pakalikais.

Anonimiškas rašė...

Tėvai gali kepsteleti, taip auklėjami. Mokytojas gali kepsteleti, nes jis irgi nori tik gero, kad tavo vaikas užaugtų gerų zmogumi. Darželyje auklėtoja irgi gali taip drausmingi. Atsitiktinis praeivis gali tavo vaikui nusukti ausį, ar kepsteleti, jei išgirs kaip jūsiškis keikiasi ar bando parukyti. Nejau to norit? O gal manot, kad tik jūs jūs galit savo vaiką taip sakant auklėti. Vaikas neprašė, kad ji gimdytumete. Jūs jo norejot. Bet tai nereiškia, kad jis jūsų nuosavybė. Jis yra atskira asmenybę ir jam skauda, kai kas nors ji žemina ir skriaudžiamas, kaip ir suaugusiam skauda, kai jis pavadinamas negražiai, ar jam kepsteleti, jei neturi skersgatvyje cigarečių. Jis asmenybę. Jis ne nuosavybė ir po keliasdešimt metų nuo gimimo susiras svetima žmogų, dėl kurio galės ir numirti. O ar numirtu dėl tų, kurie kepsteleti, kai jis buvo mažas. Jis jau bus nebe jūsų.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 19;38, ką čia išperėjai, tu aišku neturi vaikų, ir vaikai yra joks daiktas ar kokia nors nuosavybė, vaikai yra amžinas išlikimo dėsnis, ir kaip jos auginti yra begalinė problema, ir ne kiekvienas gali atrasti grūdą, kaip juos tiksliai auginti, o čia kuriuos pačius, reikia auklėti rodo kelią kaip reikia auklėti, istorija negailestinga, tokie ,,auklėtojai'' jau nukeliavo į istorijos šiukšlyną.

Sėlis rašė...

Ale koks šizofrenijos pliūpsnis. :D

Pikc rašė...

Bijau, čia blogiau, negu tik šizofrenija. ;)

Rasa rašė...

Šiaip problema Lietuvoje yra tame, kad psichopatai nėra izoliuojami nuo visuomenės, kaip būdavo tarybiniais laikais. Todėl psichopatai terorizuoja savo artimuosius, kaimynus ir artimuosius. Juk ir Matuko žudikas ir tėvas, įmetęs vaikus į šulinį buvo akivaizdūs psichopatai, kurių bijojo jų kaimynai ir artimieji, juk jau buvo žmonių, patyrusių jų smurtą ir agresiją iki tų nelaimių.
Dabar gi labai svarbu psichopatų teisės ir jų be jų pačių sutikimo net į psichuškę neguldo.
Tarybiniais laikais visi pavojingi psichai buvo izoliuojami nuo visuomenės, todėl nors buvo geriama daug daugiau nei dabar, smurtavimo prieš vaikus buvo gerokai mažiau.

Dabar tėvai negali net vaiko paauklėti diržu, bet sakykim jeigu vaiko klasėje yra koks klasiokas - terorizuojantis visą klasę ir trukdantis visiems mokytis, tai jokios vaikų teisės nei vieno piršto nepajudins, dėl visų toje klasėje esančių vaikų ir jų mokytojų psichologinio ir fizinio smurto, patiriamo iš vieno jų netramdomo klasioko.

Tiesiog psichus reikia tramdyti nuo vaikystės ir, prireikus izoliuoti nuo visuomenės, o ne skatinti juos agresijai ir smurtui, kliedint apie visokias jų integracijas į visuomenę, taip sukuriant visišką jų nebaudžiamumą.

Anonimiškas rašė...

Reiklaujame nedelsiant atšaukti šitą vaikus mušti draudžiantį įsakymą. Mūsų seneliai mušė mūsų tėvus, mūsų tėvai - mus. Mes mušame savo vaikus, kad šie užaugę muštų savuosius.
Kovokime už savo tradicijas!

šiaurės Lietuva rašė...

Eik tu durniau, ar tu skiri auklėjimą nuo mušimo,psihopatą ,narkomaną ,alhoholiką nuo tėvo kuriam skauda širdi kad jo vaikas blogai daro.

Ainis rašė...

Buvo toks fimas "šeštas pojūtis" su briusu wilisu.
Filmo idėja: žmogus numiršta, bet jis nežino kad mirė. O kiti žmonės tai žino ir kankinasi dėl jo mirties.
Taip pat vyksta ir su Anonimiškas 2018-11-19 23:12. Žmogus durnas, bet jis nežino kad durnas. O mes tai matome komentaruose ir kenčiam dėl jo durnumo.

Blogiausiai, kad nėra galimybės jam suteikti pagalbą.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 23:12, panašu, kad Jūs labai dar jaunas amžiumi arba jaunas protu.Abu šie dalykai pataisomi.Taigi, paklausykite ir pabandykite išgirsti: išmintingoji Tautos dalis sukilo prieš šį Seimo priimtą įstatymąne ne todėl, kad norėtų smurtauti prieš savo mylimus vaikus, bet, kad valstybės institucijos, besiremdamos šiuo netobulu įstatymu, NESMURTAUTŲ PRIEŠ ŠEIMAS IR PRIEŠ VAIKUS.O jei Jūs esate labai jaunas(a) ir neturite vaikų, tai gal nežinojote tokio paprasto, tik tėvams žinomo dalyko-TĖVŲ IR VAIKŲ MEILĖ ŠIOJE ŽEMĖJE YRA DIEVO DUOTYBĖ, UNIKALUS DALYKAS, DUOTAS DOVANAI, JEI ŽMOGUS JĄ(MEILĘ) PRIIMA.Ta meilė pati stipriausia šioje žemėje ir niekas jai neprilygsta...Todė ŠEIMA ir yra egzistencijos pamatas visai žmonijai. Ar ne todėl piktos jėgos taip gviešiasi sunaikinti būtent šeimą? Ar ne todėl Tauta stojo mūru , gindama šeimą? Atverkite, mielas žmogau ,ausis ir širdį Dievo meilės kalbai...

Anonimiškas rašė...

jos nuomone neidomi, nes jai patinka, kada apsiginti nesugebanti zmogu niekina kokie tai destytojai, o apginti ir teisingai auginti vaikus taip pat ne visi tevai gali, todel padek tokiems. pagal ja anksciau buvo gerai auklejami, kada vaikystej kente bausmes: ir namuose, ir internatuose, ir darzeliuose

Anonimiškas rašė...

pritariu, kad musimas skatina nemyleti zmoniu, todel uzauga nedoreliai, geriau ta isdykusi vaika apkabinkit, pagirkit, jis tikrai liks laimingesnis

Pikc rašė...

Aha - ir išmoks, kad gali daryti ką nori, nes nieko už tai nebus. :)
Įsitikinimas savo nebaudžiamumu (o jei dar pridėsime "visagalybę" - "teisę" skųsti savo tėvus valdžiai) yra tiesus kelias į to "nedorėlio" statusą. Ir dar vienas punktelis: toks prie nebaudžiamumo pripratęs vaikis sulaukia 18 - ir jau tada baudžiamas visu griežtumu. Bet kas pasikeitė? Jo galvoje tai TIKRAI nieko. Ir tada jis jaučiasi neteisingai nuskriaustas - ir piktas ant viso pasaulio, valstybės ir visuomenės. Kaip tai paveiks tokio individo elgesį, turbūt nereikia aiškinti?
Trumpai tariant, vertinant situaciją, reiktų nusivalyti liberastinio sentimentalumo snarglius ir įjungti smegenis, nes realybė skiriasi nuo ideologizuotų fantazijų. ;)

Pikc rašė...

Durnius durniui nelygu: va, jei žmogelis serga ir stengiasi gydytis, tai jis vertas užuojautos ir pagalbos - bet jei toks "aktyvus durnius", kaip tas "Anonimiškas 2018-11-19 23:12" su savo debilumu agresyviai lenda normaliems žmonėms į veidą, tai dėl tokių aš tikrai nekenčiu - aš tokius atmatas niekinu ir jais šlykščiuosi. Čia panašiai, kaip su kokiais pederastais: vienas dalykas, jei žmogelis kankinasi dėl kokios nors vaikystėje patirtos traumos pasekmių ir stengiasi su jomis kovoti - ir visai kas kita, kai koks iškrypėlis lenda į gatves savo "tiaisiū" reikalauti.

Pikc rašė...

Žemiau esantis komentaras rodo, kad liguistiems fanatikams NIEKO neišaiškinsite - jie dėl savo bukumo tiesiog neįgalūs suprasti. ;)

Anonimiškas rašė...

Nu turbut tinkamu laiku rodomas filmas-Tarp pilku debesu.As taip manau kad tuoj bus kaip tam filme,jai patys leisim kad taip nutiktu

šiaurės Lietuva rašė...

Gerbiamasis (oji) anonimiškas 08-32 labai gražiai ir teisingai parašėte. Tą proga prisiminiau vieną posakį apie protą ir metus: Su Amžiumi ateina Išmintis, bet kartais Amžius ateina vienas.

Anonimiškas rašė...

https://bukimevieningi.lt/2018/09/19/nebyli-tragedija-apie-kuria-niekas-nekalba/?fbclid=IwAR1PbUckm7J6VJWFzHTOOa9HAieF16udMNVSONq6Nyq4s-Tn-sFH1xxy1KY

Anonimiškas rašė...

tokios sutirštintos ir argumentavimo klaidų prifarširuotos kalbos seniai neteko skaityti. Mitingas už teisę mušti savo vaikus ir ant jų rėkti, nes mes lietuviai, mušėm ir rėkėm per amžius, ir mušėm iš meilės, todėl čia mūsų šventa teisė, į kurią niekas negali kėsintis? Mes čia tipo XXIa., norim būt Europa, bet urvinių įpročių atsisakyt - nea? Europa nėra geografija ar teisnė sąjunga, tai pirmiausia bendra vertybių sistema.
Šakalai dabar iš visų atiminėja vaikus už mėlynes iš treniruočių, kaip teigia ši visažinė ponia. Taip. Kas gali paneigti :-)

O kaip buvo iki šiol? Smurto prieš vaikus tendencija gąsdinanti.
http://vaikoteises.lt/media/file/Statisitika/smurtas2016.docx.pdf

Ir problema ne tik vaikai:
Policijos departamento duomenimis, pernai užregistruota beveik 48 tūkst. pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje, tačiau pradėta tik 11 tūkst. ikiteisminių tyrimų. Pasak specialistų, tokios didelės žirklės rodo, kad moterys pačios nesugeba išbristi iš šio užburto smurto rato ir nuolat atleidžia savo smurtautojams, nes tiki, kad iš tiesų yra nieko vertos.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gyvenimas/naujiena/sveikata/pirma-karta-pateikiama-smurto-seimose-statistika-nenoriu-su-juo-skirtis-noriu-kad-jis-manes-nemustu-1028-919120?copied

Motiejus rašė...

"Mitingas už teisę mušti savo vaikus ir ant jų rėkti" citata.
Prašome pateikti nuorodą į mitingo plakatus, "už teisę mušti savo vaikus" arba nuorodas į mitingo kalbų vaizdo įrašus kur deklaruojama "teisė mušti savo vaikus".
Antraip ponulis liks menkysta MELAGIU.

Pikc rašė...

Yra dvi kategorijos "progresyvų": demagogai (mažuma) ir debilai (absoliuti dauguma). Demagogai, norėdami "prastumti" kokią nors sau naudingą nesąmone, "užsuka" propagandinį "piaro malūnėlį", kurio malamą š... debilai nemąstydami (nes neturi kuo mąstyti) praryja ir, puolę isterijon (arba ekstazėn - priklausomai nuo aplinkybių), suskumba visa gerkle "retransliuoti", taip atlikdami "matiūgalnykų" vaidmenį.
Šiuo konkrečiu atveju demagogams naudinga buvo "prastumti" vaikų biznio įstatymą, tad pateikė jį kaip "Matuko įstatymą", pasinaudodami visiškai "ne į temą" atveju (ten buvo akivaizdus esamų įstatymų nevykdymo, o ne naujo įstatymo poreikio įrodymas). Debilai puolė isterijon - ir idiotizmas įgyvendintas. Bet, didžiai "vaikų biznierių" nuostabai, tėvai vaikų grobimą priėmė asmeniškai - ir demagogams pradėjo svilti padai. Tada jie vėl "užsuko malūnėlį": "taj jie če, žinokit, uš smurta!" Debilams - naujas isterijos priepuolis: jų liguista karščiuojanti vaizduotė jau piešia gaujas kirviais, beisbolo lazdomis, spygliuotomis vielomis ir "morningstarais" ginkluotų raudonomis nuo įsiūčio akimis tėvų, svajojančių jei ne apie savo vaikų nugalabinimą, tai bent jau suluošinimą.
Ir tada šita fauna atrėplioja "yžvalgū" dėstyti: "jūs, bjeuribes, acilikelei, urvinei, praktiškaj vaikžudžej, už lango dvimpyrmas amžius (esminis "argumentas"), Europa, škias, viska (čia jau išvis neatremiamas "argumentas") - o jūs če vaikus daužyt norit, karoče!" :)
Šitai faunai NIEKO neįrodysite, nes a) jie atsisako klausytis ir matyti bei b) jie neturi, su kuo argumentų apmąstyti. Bandyti su tokiais diskutuoti - tai praktiškai tas pats, kas su kokiu nors garsiakalbiu ginčytis. ;)

Anonimiškas rašė...

Kepsteleti? Nejuokinkit! Mes kai augom ir dirzo gaudavom ir kampe stovedavom.. ir vis dar gyvi.. ir jauciam baugia pagarba tevams.. Ko dabar visiskai nebera!! Tokios Šakalienės ugdo tik savavaliavima ir užsiima šeimos griovimu!! Visi užaugom beržines rykštes ragaudami ir užsigrūdinom, ir žinom kas tai yra pagarba!!

Pikc rašė...

Nu - o kai pyktelėjęs tėvas paimdavo kirvuką... :)
Ir šiaip jo - tėvai vaikus lupdavo, kad anie juos gerbtų, o ne bausdami už RIMTUS prasižengimu. Ir kampan mokytojai vien dėl tos pagarbos ugdymo statydavo, o ne už piktybišką trukdymą pamokai. Tikrai-tikrai. :)

item