Italija trečio vaiko susilaukusioms šeimoms siūlys dirbamos žemės

laisvavisuomene.lt Italijoje siūloma kiekvienai trečio vaiko susilaukusiai šeimai duoti dirbamos žemės sklypą. Šalies valdžia tikisi...


Italijoje siūloma kiekvienai trečio vaiko susilaukusiai šeimai duoti dirbamos žemės sklypą. Šalies valdžia tikisi, kad tai paskatintų italus kurti didesnes šeimas ir sustabdytų krentantį šalies gimstamumo lygį.

Šiuo metu Italijos gimstamumo lygis yra mažiausias Europoje. Praeitais metais šalyje užregistruotas rekordiškai mažas gimimų skaičius.

„Jų teigimu, italai turi mažai vaikų, ir reikia kažką daryti, kad ši tendencija pasikeistų“, – sako žemės ūkio ministras Gian Marco Centinaio. „Štai kodėl ministerija nori prisidėti, ypač skatindama kaimo vietoves, kur žmonės vis dar turi vaikų.“

Politika taip pat patogiai pertvarkys valstybinės žemės plotus, kuriuos brangu išlaikyti ir kitu atveju būtų sudėtinga parduoti.

Pagal naująją iniciatyvą, tėvai, kurie 2019–2021 metų laikotarpiu susilauks trečiojo vaiko, dvidešimčiai metų gautų dirbamos žemės. Šios šeimos taip pat galėtų imti paskolas iki 200 tūkst. eurų su nulinėmis palūkanomis, jei nuspręstų greta naujai gautos dirbamos žemės įsigyti savo pirmąjį būstą.

Remiantis Italijos dirbamos žemės kompanijų asociacijos duomenimis, šiuo metu valstybei priklauso pusė milijono hektarų dirbamos žemės, kuri verta beveik 10 mlrd. eurų.

Žemės už vaikus idėja galėtų pasinaudoti sutuoktinių poros. Politologų teigimu, tai įgyvendinti būtų nelengva, kadangi įstatymai civilinėms partnerystėms suteikia praktiškai tokias pačias teises kaip ir santuokoms. Taip pat teigiama, kad pasiūlymas niekaip nesprendžia jaunų italų problemų, kurie atideda tėvystę ir motinystę dėl nedarbo, valstybės išmokų ar galimybių suderinti darbą ir šeimos gyvenimą trūkumo.

Naująja iniciatyva norintys pasinaudoti užsieniečiai turėtų būti pragyvenę šalyje bent 10 metų.

Parengta pagal thelocal.it, mercatornet.com.

Susiję

Šeimos politika 384664647108958854

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,o ką mes duosime? Juk referendumas ,dėl žemės nepardavimo užsieniečiams ,nepavyko.

Audrius rašė...

Mintis gera. Tik kaip su miesto gyventojais? Beje, žemė dar ne viskas, reikia įrankių, rinkos, t. y. ką auginti, kur parduoti. Ne viskas taip paprasta, bet gyvenantiems kaime ir jau tueintiems įgūdžių labai gerai.

glorija rašė...

Kokios dar rinkos, įrankių... Kų čia kalbi? Bites balkone laikyti ir turguj sėdėti, manau, kiekvienas gali. Noro dirbti reikia. Iš kitos pusės - nu duoda tie italai :) Skverneliui toli iki jų :)

Audrius rašė...

Bites laikyti, aišku gali, bet iš kur medų rinks? Iš nuorukų po balkonais?

item