EK viceprezidentas: Europos parlamento rinkimai bus kova dėl Europos sielos

Fransas Timmermansas, Europos komisaras, besiruošiantis būti pagrindiniu kairiųjų partijų kandidatu į 2019-ųjų Europos Parlamentą, antrad...

Fransas Timmermansas, Europos komisaras, besiruošiantis būti pagrindiniu kairiųjų partijų kandidatu į 2019-ųjų Europos Parlamentą, antradienį pareiškė, kad kitų metų rinkimai bus kova dėl „pačios Europos sielos“.

Po to, kai jo kolega slovakas Marošas Šefčovičius atsiėmė savo kandidatūrą, dabartinis Europos Komisijos (EK) pirmasis viceprezidentas ir komisaras F. Timmermansas yra vienintelis pretendentas užimti Europos socialistų partijos lyderio postą

Briuselyje vykusios spaudos konferencijos metu Timmermansas pakartotinai nurodydamas į tai, ką jis vaizduoja, kaip nacionalistinių partijų keliamą grėsmę, teigė, kad kitų metų gegužę įvyksiantys rinkimai bus patys svarbiausi nuo pat Europos Parlamento pirmųjų tiesioginių rinkimų 1979-aisiais.

Bet, kaip pabrėžė komisaras, jo ideologinės krypties politinė stovykla taip pat nusipelno kritikos, nes žmonės už nacionalistines partijas balsuoja „iš nevilties ir mūsų jiems pateikiamų perspektyvų trūkumo“.

„Mes turime būti labai kritiški dėl to, ką padarėme praeityje, mes turime dirbti geriau ir sugalvoti planą ... kuris konkrečiais žingsniais nurodo, kaip galėtume sukurti teisingesnę visuomenę“, – aiškino EK pirmasis viceprezidentas.

Politico.eu rinkimų analitikai prognozuoja, jog Europos socialistų partijos kitais metais turėtų surinkti mažiau balsų nei Europos liaudies partijos narės. Nepaisant to, socialistų bloko lyderis F. Timmermansas aiškino esąs užtikrintas dėl to, kad kitais metais taps Europos Komisijos prezidentu.

„Aš žinau, kad daugelis žmonių sako, kad socialistai jau pralošė“, – aiškino komisaras – „Bet taip pat daugelis dalykų, kuriuos žmonės manė esant neįmanomais pirmadienį, yra neišvengiami antradienį, todėl nenurašykite mūsų.“

Parengta pagal politico.eu.

Susiję

Europa 4826773375170243011
item