Zarasuose prof. V. Radžvilas ragino sutelktai dirbti dėl Tautos atgimimo

Inesos Dumbravienės nuotr. Rugsėjo 28 dieną, viešojoje bibliotekoje pristatyta 2018-ųjų metų pradžioje išleista prof. Vytauto Radžv...

Inesos Dumbravienės nuotr.
Rugsėjo 28 dieną, viešojoje bibliotekoje pristatyta 2018-ųjų metų pradžioje išleista prof. Vytauto Radžvilo straipsnių rinktinė „Kiek kartų gali atgimti tauta?“. Į susitikimą su zarasiškiais autorius atvyko su savo mokiniu, politologu Dovilu Petkumi.

V. Radžvilas – filosofas, politinis komentatorius ir kritikas, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio kūrėjas, iniciatyvinės grupės narys, kuris dėl savo euroskeptiškų pažiūrų ne per seniausiai buvo išstumtas iš Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto.

„V. Radžvilo knyga –  pastarojo trisdešimtmečio politinė refleksija. Tai nėra filosofinis svarstymas, tai politinis pasiūlymas ką daryti ir kaip veikti, kad tauta vėl atgimtų", – kalbėjo politologas D. Petkus. Pasak knygos autoriaus, šiandien yra kuriama iliuzija apie „sėkmės Lietuvą“, tačiau jai aiškiai prieštarauja viena pagrindinių šalies problemų – emigracija ir demografinis nuosmukis. Per trisdešimt metų netekome vieno milijono gyventojų. Esame labiausiai nykstanti tauta Europoje. Ar mes pasiekėme visko, ko norėjome Lietuvos Sąjūdžio suvažiavimo metu? Knygoje autorius klausia, kaip gali atgimti tauta, ir iš viso, ar gali? Pateikti apmąstymai turi duoti suvokimą kas vyksta Lietuvoje ir ką mes galime keisti savo tėvynėje.

Susitikimo metu, svečiai pristatė neformalaus visuomeninio judėjimo „Tautos forumas“ idėją, prie kurio kvietė prisijungti tautos ateičiai neabejingus piliečius, pasiruošusius atsakingai ir sutelktai dirbti vardan Tos.

Į diskusiją noriai įsiliejo zarasiškiai, kurie drąsiai uždavinėjo aktualiausius nūdienos klausimus – apie artėjančius prezidento rinkimus, apie Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš ES, apie Europos Sąjungos likimą, apie Lietuvos tarptautinius santykius su kitomis šalims ir kt.

Parengė Inesa Dumbravienė.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija.

Susiję

Vytautas Radžvilas 4832899549538619844

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

O kas palaidojo tautą? Ar tik ne pats Radžvilas ją nurašė

Pikc rašė...

Čia kokių nors specifinių cheminių medžiagų įtaka taip pasireiškė ar balsai galvoj pakuždėjo, kad labai protingai atrodysite, tokią "yžvalgą" suraitę? ;)

item