Vytautas Radžvilas. Moj adres – [evro]sovetskij sojuz...

propatria.lt nuotrauka  Lietuvos Lenino komunistinės jaunimo sąjungos CK skyriaus vedėjas – nenuilstantis ideologinio-propagandinio fro...

propatria.lt nuotrauka 
Lietuvos Lenino komunistinės jaunimo sąjungos CK skyriaus vedėjas – nenuilstantis ideologinio-propagandinio fronto karys. Nepavargsta ir nė minutei neapleidžia įprasto idėjinio-auklėjamojo darbo [idejno-vospitatelnoj roboty] baro. Kaip ir įpratęs, daugiausia dėmesio skiria jaunimui. Dabar jau Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministru persivadinusio komjaunimo veikėjo galvoje gimsta viena už kitą absurdiškesnės, bet turinčios paliudyti aklą ištikimybę naujiems šeimininkams iniciatyvos, kuriomis užsimota kurti naują „europinį žmogų“ ir ideologiškai šviesti bei perauklėti lietuvius, o pirmiausia jaunąją jų kartą.

Paskutinioji iniciatyva akimirksniu prikelia atmintyje kadaise visur įkyriai skambėjusius propagandinės dainelės žodžius: „Moj adres nie dom i nie ulica. Moj adres – Sovetskij Sojuz“ („Mano adresas ne namai ir ne gatvė. Mano adresas  – Tarybų Sąjunga“). Ta dainelė turėjo nuolatos priminti ir įtikinėti, kad mūsų Tėvynė – ne Lietuva. Kas ta Lietuvėlė – kažkoks varganas užkampis, kuriame jaunam žmogui net nėra vietos padoriai išskleisti gyvenimo ir kūrybos sparnų. Tikroji tėvynė – neaprėpiamos „didžiosios tarybų šalies“ platybės.

Akivaizdu, kad ši mintis nepajudinamai įstrigo uolaus kolaboranto ir komjaunimo aktyvisto galvoje. Ja vadovaujasi ir šiandien. Mintyse pakeitus vos vieną dainelės žodį – „sovietskij“ į „evropejskij“ – iš karto tampo akvaizdu, kad tautos ir valstybės ideologinio naikintojo mąstymas ir siekiai nė kiek nepasikeitė. Jo inciatyvos tikslas yra tas pats kaip sovietmečiu – jau nuo darželio versti mūsų vaikus ir jaunimą mankurtais. Ištrinti iš jų sąmonės ir atminties Lietuvos, kaip tikrosios ir vienintelės Tėvynės, vaizdinį.

Šitaip ugdomi – neturintys istorinės atminties, tautinės savigarbos ir valstybinio išdidumo jausmo  – mankurtai yra tik beveidė ir pilka, tik sotesnio kąsnio ieškanti ir vien dėl jo  po pasaulį be tikslo ir prasmės klajojanti darbo jėga. Ji – Junckerio idealas. Tačiau ji – ir Putino svajonė. Juk save laikantis ,,plačiai mąstančiu europiečiu“ ir nežinantis, kas yra jo Tėvynė ir kur jos ieškoti, bastūnas Lietuvos niekada nepasiilgs, nebrangins ir juo labiau negins. Tėvynės neturintys žmonės lengvai pavergiami ir yra ypač lengvas ir todėl kiekvieno plėšrūno be galo geidžiamas grobis. Piktai „baltų nacionalizmą“ smerkiantis ir aršiai su juo kovojantis Rusijos prezidentas gerai žino ir puikiai supranta, ką daro. Jis norėtų „susigrąžinti“ Lietuvą be rimto pasipriešinimo, o geriausia – paimti ją be šūvio. Jam reikalinga iš anksto su okupacija susitaikiusi ar net pasiruošusi jį sveikinti Tėvynės neturinčių euromankurtų minia. Žinia, talkininkai, sąmoningai ar nesąmoningai ruošiantys moralinę, intelektualinę ir politinę dirvą Lietuvos „reintegracijai“ į Rytų erdvę, visada praverčia.

Todėl jis gali tik šypsotis ir trinti iš džiaugsmo rankas sužinojęs apie buvusio Maskvos tarno iniciatyvas, kuriomis tarsi spartinama ir gilinama „apie ES per mažai žinančios“ visuomenės eurointegracija ir europeizavimas. Jam paranku, kad Lietuvos jaunimas būtų nuosekliai ir kryptingai  ištautinamas ir išvalstybinamas diegiant „europines vertybes“ jau nuo mokyklos suolo. Juk šitaip ugdomi net nesuprantantys, kas iš tiesų yra sava valstybė ir ką reiškia ją turėti, ES provincijos gyventojai niekada nesugebės tvirtai pasipriešinti jokiam užpuolikui. Tam reikia mylėti Tėvynę ir turėti aukotis dėl jos įkvepiančią patriotinę dvasią. Jų neturintiems lietuviams galiausiai bus vis vien, kokios imperijos valdiniais būti. 

Todėl netiesa, kad integracijos į ES gilinimas savaime stiprina Lietuvos saugumą. Priešingai: juo karščiau ir sparčiau Lietuva veršis į ES „federaciją“, juo lengviau ir greičiau pateks į jos „sugrįžimo“ trokštančios ir vis nekantriau laukiančios Rusijos glėbį. Šiai „sugrįžimo“ kelionei Lietuvos jaunimą kaip tik ir ruošia užsienio reikalų ministro „europeizuojama“, Tėvynės sampratą griaunanti ir jos meilę bei patriotizmo dvasią vardant „plačiosios eurotarybinės tėvynės“ ir jos abstrakčių, tad niekam neįpareigojančių vertybių žudanti mokykla.


Susiję

Vytautas Radžvilas 7279003800125658484

Rašyti komentarą

33 komentarai

Anonimiškas rašė...

Radžvilas įsisiautėjo :)

Anonimiškas rašė...

...ir teisingai daro.

Anonimiškas rašė...

Tik tikras lietuvis kaip Radžvilas nekenčia savo tėvynainių ir skaldo tautą į tikrus lietuvius ir ne.
Putinas tam tikrai padėkos.

šiaurės Lietuva rašė...

Kur gi čia tas nekentimas?va kad tokių parsidavėlių , kurie ir prie SSSR ir prie ES lenda valdantiesiems į š,,, nekenčia tai tiesa . Aš irgi tokių nekenčiu. Nors pavardė čia neivardyta manau puikiai supratote apie kokį veikėja eina kalba.

Anonimiškas rašė...

Dar vienas puikus straipsnis is Radzvilo. Aciu!

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

''Juk save laikantis ,,plačiai mąstančiu europiečiu“ ir nežinantis, kas yra jo Tėvynė ir kur jos ieškoti, bastūnas Lietuvos niekada nepasiilgs, nebrangins ir juo labiau negins.''

Ir tokius vėjus rašo garbus mokslininkas ir Sąjūdžio veikėjas, puikiai žinantis, kokių aplinkybių priversti dauguma žmonių emigruoja iš Lietuvos. Pono Vytauto Radžvilo koncepcijoje vietomis pernelyg daug nenuoseklumo ir pykčio. O gal tiesiog nusivylimo, jog savu laiku nepavyko įsitvirtinti valdžioje?

Pikc rašė...

Visi spėjimai klaidingi - paprasčiausiai komentatorius nė velnio nesuprato straipsnio teksto. Gal dar porą-tris kartus perskaičius situacija pasikeistų? Nors kažin - labai panašu, kad čia vienas iš tų, kurie ne mąsto, bet "žino"... ;)

Vilgirdas rašė...

Įsisiautėjo.
Nenuoseklumas.
Pyktis.

Na, kurgi čia neįsisiautėsi, kai 28 metai Lietuva ir jos piliečių savigarba blėsta, kaip ryto rasa....
Kaipgi būsi nuoseklus, kai sėdintys valdžioje vagia, grobia ir kitiems “energingiems patriotams” vogti, grobti, o ir žeminti Žmones ir Tautą padeda bei skatina: KĄ BEPRIMINSI, APIE KĄ NEPRABILSI - jei ne į valdininko mašną, tai tu šiukšlė...
Na, tai kaipgi nepyksi, jei šimtai metų Lietuvoje pasipūtusių menkystų smirdančios giesmės galioja?

Anonimiškas rašė...

Vėl tą patį parašė, dar pamiršo pridurti, kad visi turim išeit į gatves ir neva valdžia susipras.

Anonimiškas rašė...

Netikėjau, kad tiek neigiamų komentarų, juk ne DELFIs. O V.Radžvilui pritariu ir patariu nesuvokiantiems perskaityti dar ir dar, kol supras apie rašoma, nes tai svarbu!

Anonimiškas rašė...

Pritariu anonimui. Atrodo, kad Radžvilas tampa trolis, kuris tiesiog nori dėmesio.

Anonimiškas rašė...

Pikc, tau Putinas irgi padėkos.

Anonimiškas rašė...

Na, Anonimiškas 11.11, tai sakai, prof v.Radžvilas trukdo Putinui pasistatyti savo pinčiukus ES struktūrose? Taip, visa tai yra žinoma. Ir dabar Kremlius mes milijardus į naujų Europos išdavikų ieškojimus, artėjant Europarlamento rinkimams? O tada - nauji Nordstreamai ir mėginimas pakabinti jau ne tik Lietuvą, Latviją ir Estiją, bet ir visą Europą ant Kremliaus dujų ir naftos kablio ir tuo pačiu kontroliuoti netgi euro kursą? Tai irgi niekam ne naujiena.

1Chingishan rašė...

taig siunčia tapinistai čia tuos trolius iš delfi rašinėt skirtingais vardais tą patį šūdą. pas tuos pridurkus viskas susiveda į 'putinas jums padėkos'- čia jei nepritari geyropos islamizacijai, pederasų siautėjimui, vaikų atiminėjimui, dvigubai pilietybei, abortams,#metoo ir t .t.t ir pan- tai už viską "putinas jums padėkos"- ir svarbiausia kad kartoja šitą mantrą be sustojimo- nors neikas net jie patys ja netiki- nes ji tiesiog juokinga. Aš tai tokius imbecilus tiesiog psichuškėse palaikyčiau po porą mėn ant medikamentų kartu su elektra, o po to iš šalies išsiūsčiau ir pilietybes atimčiau.

Anonimiškas rašė...

Dabar visa Europa perka dujas iš Rusijos, tai ką?

Sėlis rašė...

O man atrodo, kad čia vienas ir tas pats dėmesio ištroškęs vaivorykštinis atrūga tuos komentarus rašinėja. Nes braižas toks pat. Nebent jie visi kaip klonai, vienodo trumpo proto ir tą pačią “progresyvo” mokyklą praėję - ne diskutuoti, o tiesiog vemti beleką, kas tuščioj makaulėj blyksteli.

Anonimiškas rašė...

Dar vienas tikras lietuvis, savus išsiųsti iš šalies siūlo. Lygiai taip pat sovietai išvežė, tai dabar tautovatnikai savus veš.
Koks tu patriotas, jeigu savo tautiečius ištremt nori? Toks kaip ir Radžvilas.

Sėlis rašė...

Žiūriu, dar visai neseniai eurokomjaunuoliai lojo ant ruskyno apsiputoję, bet ėmus keistis vėjams, keičiasi ir nuobezdų skalijimai. Jau pucka po truputį ir “družbanas” tampa, “a kas če tokio”. Matote, kokia įdomi vieno smegenų vingio tolerantiška transformacija vyksta.

Sėlis rašė...

Anonimiškas 2018-10-07 14:14

Kosmopolitinis nuobezda nėra joks tautietis, tai betautis savo šaknų nemylintis padaras, kurio visiškai negaila. Tegul mauna kur nori į visas keturias puses, niekas nepasiges, o tik padėkos. Tokių kliedėtojų kaip Tamsta niekas nepasiilgs. Tautai reikalingi kuriantys žmonės, o ne naikinantys. Aišku, veltui barškinu klaviatūrą, adresatas ne iš tų, kurie įsisavintų į tą vieną neuroną kažką naudingo ir priešingo neokomunistinei ideologijai, nu bet gal...

Sėlis rašė...

Anonimiškas 2018-10-07 11:20

Tamstai jau rublių atriekė? Puckai labai naudingi kosmopolitiniai imbecilai - nepavyko sukurti internacionalizmo sovietmečiu, tai pavyks tolerastmečiu. O mankurtui tai jau vis vien, koks ponas, bile ėst paduoda, Tamstos atveju rublių. Tokius okupuoti tai kaip du pirštus apmyžti, nes mankurtas nesipriešins, į mišką neis, pogrindyje nekovos, rezistencijos nevykdys. Pucka Jus myli, anonimiškieji mankurtai.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Prieš tai anonimas sakė, kad Putinas nuties naują vamzdį ir tada sugrius pasaulis. Aš tik parodžiau, kad tas vamzdis ir dabar yra ir nieko tokio neįvyko.

Anonimiškas rašė...

Labai teisingas įžvalgus logiškas straipsnis, jei bus išauginta bedvasė betautė masė, ją labai lengvai galima nukanalizuot, jokio karo net nereikia.

Anonimiškas rašė...

Man regis, kad visus tautovatnikų komentarus kaip Pikc, smėlis ir 1čingačang rašo pats Radžvilas.

Audrius rašė...

Kokiu kluika reikia būti, kad tokias nesąmones rašinėti? Aš nei vienas iš jūsų paminėtų komentatorių, su kuriais dažnai sutinku, tik retai komentuoju. Ir ne p.Radžvilas. Beje ir vardo neslepiu.
O tas kvailas terminas "tautovatnikas", pusiau rusiškas...Manu jį vartojantys jau ir taip daug pasako apie save, nereikia ir komentuoti.

Pikc rašė...

Įdomi detalė: pagal šitą "1čingačang" galima spręsti, kad rašė "prie ruso" užaugęs asmuo, žiūrėjęs atitinkamus "multikus" (nes dabartinis žalias jaunimėlis tokių nėra matęs ir visokių iš sovietinės terpės atėjusių "čiungačiangų" tiesiog nežino). Taigi, šitą detalę pridėjus prie bendro komentarų tono, išvada vienareikšmiška - vatnykas. O juk neatskirsi nuo liberastiko. Kaip ir sakyta - proto ir dvasios broliai. QED. :)

Anonimiškas rašė...

Tai Radžvilas irgi rusas nes net straipsnį parašė apie "eurovatnikus", ir taip pats pasisiūlė išdarkyti lietuvių kalbą. Taip pat jis gimė Sovietų Sąjungoje, todėl ir mentalitetas jo kaip ruso.

Pikc jūs taip pat gimėt SS, nes žiūrėjote tuos pat filmukus, tai ką? Perskaičius jūsų komentarus atrodo, kad jūs dar juos iki dabar žiūrite.

1Chingishan rašė...

to Pikc-
siūlau mane tiesiog ratu apeit. jei tu čia rimtai- tai vatnikas pas tave suskilusiam inkile užstrigęs. parašyčiau stipriau bet kol kas susilaikau. plius aš čia ne diskutuot su tavim ateinu- o savo nuomonę parašyt- jei tau ji nepatinka- man tai giliai pohui. Vienintelis teisingai kovotojas patriotas atsirado- multikų teisingų prisižiūrėjęs. juokas ir tiek.

123 rašė...

Moj adres „evropejskij sojuz“ eurovatnikus veikia kaip trigeris. Šitiek negatyvių atsiliepimų prikliurzino.

Sėlis rašė...

1Chingishan 2018-10-07 21:57

Nesikarščiuokite, Pikc atsakinėjo į Anonimiškas 2018-10-07 17:28 kliedesius.

Unknown rašė...

Sveiki tėvynainiai,oi atsiprašau vsiem priviet,juk tikri lietuviai nesislėptu po anonimo kauke.Pritariu kiekvienam Vytauto žodžiui.Vytas Gailiūnas

item