URM: iškviestam Rusijos ambasadoriui pareikštas „griežtas protestas“

propatria.lt nuotr. Į Lietuvos Užsienio reikalų ministeriją (URM) vakar, spalio 8 dieną, iškviestas Rusijos ambasadorius Lietuvoje Alek...

propatria.lt nuotr.
Į Lietuvos Užsienio reikalų ministeriją (URM) vakar, spalio 8 dieną, iškviestas Rusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas. Užsienio reikalų viceministras Albinas Zananavičius iškviestajam ambasadoriui išreiškė „griežtą protestą“ dėl Rusijos užsienio reikalų ministerijos viešai paskelbto ir tikrovės neatitinkančio pareiškimo apie Lietuvos partizanų vadą Adolfą Ramanauską – Vanagą jo laidotuvių išvakarėse.

Kaip teigiama URM pranešime spaudai, susitikime Rusijos pusė paraginta susilaikyti nuo nepagrįstų teiginių viešinimo ir bandymų perrašinėti istoriją, remiantis okupacinės sovietinės valdžios represinių struktūrų sufabrikuotais kaltinimais.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos vertinimu, tokie Rusijos pusės pareiškimai yra ne kas kita, kaip eilinis bandymas diskredituoti Lietuvos partizanų pasipriešinimo judėjimą bei paneigti sovietinės okupacijos faktą apskritai.

Už Jono Noreikos – Generolo Vėtros atminimui skirtos lentos nukėlimą nuo Lietuvos mokslų akademijos pastato prieš dvi savaites agitavusio užsienio reikalų ministro L. Linkevičiaus vadovaujamos ministerijos pranešimas užbaigiamas taip: „Lietuva didžiuojasi tūkstančiais moterų ir vyrų, dalyvavusių antisovietiniame partizanų judėjime, ir reiškia aukščiausią pagarbą Adolfui Ramanauskui – Vanagui, šio judėjimo vadui ir simboliui.“

Susiję

Užsienio politika 3518931603315829976
item