Trumpo administracija svarsto galimybę lytį apibrėžti kaip tik vyrišką arba moterišką

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Donaldo Trumpo administracija siekia „susiaurinti“ lyties apibrėžimą ir sustabdyti translyčių asme...

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Donaldo Trumpo administracija siekia „susiaurinti“ lyties apibrėžimą ir sustabdyti translyčių asmenų teisinio „pripažinimo plėtrą“, praneša The New York Times.

JAV Sveikatos ir Paslaugų departamentas kartu su kitomis institucijomis iniciavo svarstymą dėl teisinio lyties apibrėžimo, papildant Title IX, federalinį pilietinių teisių įstatymą, kuris draudžia bet kokią diskriminaciją dėl lyties.

Šis teisinis pakeitimas lemtų, kad lytis būtų apibrėžiama kaip tik vyriška arba moteriška. Lytis būtų traktuojama kaip nekintanti ir nulemta prigimtinių biologinių požymių.

Toks įstatymo papildymas sustabdytų prezidento B. Obamos valdymo laikotarpiu itin akcentuotą ir nuo to laiko nuolat spartėjusią translyčių asmenų „teisių“ priėmimo politiką. 

JAV Sveikatos ir Paslaugų departamento atstovė spaudai atsisakė viešai plačiau pakomentuoti pasirodžiusią informaciją, tačiau nurodė, kad departamentas savo veikime vadovaujasi JAV teismo išaiškinimu. 

Remiantis 2016-ųjų metų Teksaso apygardos teismo sprendimu,  suformuotu aiškinant Pacientų apsaugos ir prieinamos priežiūros įstatymo turinį (įprastai vadinamas „Obamacare“), JAV įstatymai į diskriminacijos kategorijos draudimus diskriminacijos pagal vadinamąją „socialinę lytį“ (angl. gender) neįtraukia.

Translyčių „teisių“ aktyvistai šiuos Trumpo administracijos veiksmus vadina „pavojingais“ ir „itin agresyviais“. 

„Jie elgiasi taip, lyg mes neegzistuotume“, – taip D. Trumpo administracijos iniciatyvą įvertino genderizmo ideologiją politiškai įtvirtinti siekiančio „Nacionalino translyčių asmenų teisių centro“ direktorė Mara Keisling.
  
Parengta pagal užsienio žiniasklaidos informaciją.

Susiję

Šiaurės Amerika 463608556127319870
item