Šveicarijoje pritarta griežtoms bausmėms už „homofobiją“ ir „transfobiją“

laisvavisuomene.lt Šį mėnesį Šveicarijos Nacionalinė taryba pritarė „homofobijos“ ir „diskriminacijos“ kriminalizavimui. Šveicari...


Šį mėnesį Šveicarijos Nacionalinė taryba pritarė „homofobijos“ ir „diskriminacijos“ kriminalizavimui.

Šveicarijos žiniasklaida praneša, kad Nacionalinė taryba (vieni iš dviejų Šveicarijos parlamento rūmų) 118 narių balsavus už, 60 – prieš ir 5 susilaikius pritarė tarybos nario Mathiaso Reynardo iniciatyvai.

Šiuo metu šalies Baudžiamasis kodeksas draudžia „neapykantos kurstymą ar asmenų arba grupės asmenų diskriminavimą dėl „rasės, tautybės ar religijos“, už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki trejų metų. M. Reynardas siūlo į šį sąrašą įtraukti seksualinę orientaciją ir lyties tapatybę.

„Homofobija nėra nuomonė. Tai – nusikaltimas. Vienas iš penkių homoseksualų bando nusižudyti, pusė iš jų – nesulaukę dvidešimties. Ši pergalė [vert. past. – Nacionalinėje taryboje] siunčia stiprų signalą“, – pareiškė M. Reynardas. Pritarimą pasiūlymui taip pat švenčia tokios organizacijos kaip Pink Cross ir tinklalapis PinkNews.

Viename interviu heteroseksualus M. Reynardas sakė, kad veikti jį paskatino LGBT draugai, kurie be fizinių išpuolių patyrė „verbalinį“ homofobišką smurtą, bei atradimas, kad „Šveicarijos teismų praktika nebaudžia už neapykantos kalbą ar neapykantos LGBT+ asmenims kurstymą“.

Vis dėlto tarybos narys Yvesas Nideggeris pasiūlymą užginčijo. Jis perspėjo, kad kriminalizuojamos kategorijos yra „teisiškai problemiškos ir neapibrėžiamos“, ir verčia kelti klausimą, ar „pedofilija, biseksualumas, gerontofilija, nekrofilija, fetišizmas, zoofilija ir t. t. – kūrybiškumas šioje srityje yra neišsenkantis – taip pat yra seksualinės orientacijos, dėl kurių apsaugos taip pat reikia nuspręsti“.

Tam, kad pasiūlymas Šveicarijoje įsigaliotų, gruodžio mėnesį jam dar turi pritarti Kantonų taryba.

Nenuostabu, kad šios griežtos priemonės prieš vadinamąją neapykantos kalbą, kritikuojančią homoseksualumą ar translytiškumą, paruošia kelia vienalytėms santuokoms. Homoseksualios sąjungos šiuo metu Šveicarijoje teisiškai nepripažįstamos, bet M. Reynardas žada toliau imtis jų.

Šiuo metu tos pačios lyties asmenų santuokas pasaulyje pripažįsta 26 valstybės, tarp jų – 21 ES valstybė narė iš 28.


Susiję

Šeimos politika 2108951019007717530

Rašyti komentarą

11 komentarų

Pikc rašė...

Visiškai klaidinanti nuotrauka - rankos turi būti NORMALAUS žmogaus, o štai antrankiai - "kastruotos vaivorykštės" spalvų. ;)

Anonimiškas rašė...

Šveicarija jau skundžiasi smarkiai suaktyvėjusia Kremliaus agentų veikla. Ar tai nebus tų pačių veiklos padarinys? Juk ir pas mus, prisiminkime, kas buvo šio judėjimo „zavodila”? :( Taigi. Neabejoju, kad ir kitose Vakarų šalyse tas judėjimas su Kremliaus pagalba įgavo tokias formas. Juk būtent tai Kremlius Vakarų gyventojams ir į Vakarus besiveržusiems Vidurio ir Rytų europiečiams siekė įrodyti - kad viskas, kas vakarietiška, yra išsigimėliška. Todėl jų agentai buvo patys aktyviausi šio judėjimo propaguotojai, todėl siekė viską nenormaliai išpūsti. O Vakarų nulėpausiai nuolankiai pasidavė tam, naiviai tikėdami, jog tie tolerancijos makaronai ir yra laisvė ir tiesa.

Anonimiškas rašė...

Tikrai taip.

Anonimiškas rašė...

Na, pagaliau. Žinomą, kad jūs teisus. Teko matyti vieną veikėją iš Rusnės, keletą metų besivertusį prostitucija ,,Men's Factory'' ir vis bandžiusį Norvegijoje dirbusius lietuvius gąsdinti kažkokiu Aleksejumi. Be to, visai neseniai Vilniuje kažkoks provokatorius iš kažkurio Rusijos miesto bliovė, kad jį neva dėl orientacijos sumušę lietuviai - be to, buvo pasirūpinta ir liudininke - kokia ten jos pavardė? - tačiau policija tai kvalifikavo kaip viešosios tvarkos pažeidimą, nors liberastiniai Delfi ir 15min kelias dienas iki užkimimo rėkė apie kažkokias pseudofobijas. Beje, abu tinklalapiai atrodo vienodi savo ideologine struktūra, ir visai galimas dalykas, kad tiek vieno, tiek kito įkūrėjai, finansuotojai, šeimininkai ir prižiūrėtojai yra tie patys.i.

Vėl Rūsai Pola? rašė...

Nusišnekat. Šitas reiškinys nuo tautybės nepriklauso.Pačioje Rusijoje tie nuokrypos bando visais būdais reikštis ir reikalauti "teisių".Epidemija plinta visame pasaulyje ,vienur lėčiau ,kitur greičiau.

Anonimiškas rašė...

Lietuvos finansininkai kartu su VMI lengvai galėtų papildyti Lietuvos biužetą kokiu milijardu eurų: reikia gerai apmokestinti Sorošo struktūras ir visokius žydruosius fondus su jų satelitais. Ar yra tiksliai žinoma, kaip funkcionuoja šitie pinigų srautai ir kaip jie yra apmokestinami? Lietuvos mokesčių mokėtojai turi konstitucinę teisę žinoti ir privalo žinoti, kaip fumkcionuoja Lietuvos mokesčių sistema ir apie teisingus mokesčius visiems. Auksinė proga paopildyti Lietuvos gynybos (ir ne tik) biudžetus.

Pikc rašė...

Nebūtinai - nors tamsta esate teisus dėl iškrypėliškos ideologijos (čia nereiktų ideologijos painioti su klinikiniais atvejais) paplitimo, bet nereikia pamiršti, kad net rusai mato, jog vakarų debilumu griekas būtų nepasinaudoti propagandiniais tikslais. Net čia besireiškiantys keli veikėjai rodo, kad ši taktika netgi labai veiksminga. ;)

Pikc rašė...

Ditto. O dar veiksmingiau būtų kriminalizuoti antivalstybinių kontorų veiklą. ;)

Anonimiškas rašė...

Vis dėlto lietuvių propaganda galinga, kad iki tokio laipsnio geba išplauti lietuviško tipo mužikėlių "pikcų" smegenis (vienas pusrutulis, dešinysis, visai nefunkcionuoja).

Anonimiškas rašė...

Jau ir Šveicarijoje įsimetė metastazos.

Pikc rašė...

A, aišku - koloradinis liberastikų "proto ir dvasios brolis" atrėpliojo - galima buvo atspėti pagal tai, kaip rasiejos paminavojimas nabagėlį "suaktyvino". :)

item