Rusų Ortodoksų Bažnyčia nutraukė vienybę su Konstantinopolio patriarchatu

Rusų Ortodoksų Bažnyčia nutraukė Eucharistijos vienybę su Konstantinopolio patriarchatu. Sprendimas buvo priimtas spalio 15 d. Baltarusij...

Rusų Ortodoksų Bažnyčia nutraukė Eucharistijos vienybę su Konstantinopolio patriarchatu. Sprendimas buvo priimtas spalio 15 d. Baltarusijos sostinėje Minske vykusio Rusų Ortodoksų Bažnyčios Sinodo posėdžio metu.

„Šventojo Sinodo nariai su dideliu skausmu nusprendė, kad neįmanoma tęsti Eucharistijos vienybės su Konstantinopolio patriarchatu“, – sakoma Maskvos patriarchato portale paskelbtame pareiškime. Rusų Ortodoksų Bažnyčia kaltina Konstantinopolio patriarchatą „bendrystės siekimu su schizmatikais ir kitos vietinės Bažnyčios ekskomunikuotais asmenimis“,  „kėsinimusi į kitų kanoninę teritoriją“, „istorinių sprendimų ir įsipareigojimų išsižadėjimu“. 

Dėl viso to, pasak Rusų Ortodoksų Bažnyčios, nebeįmanoma tęsti Eucharistijos bendrystės su Konstantinopolio hierarchija, dvasininkais ir pasauliečiais. 

Rusų Ortodoksų Bažnyčios dvasininkams draudžiama koncelebruoti Eucharistiją kartu su Konstantinopolio patriarchato dvasininkais, o pasauliečiams – priimti iš jų sakramentus, dalyvauti jų vadovaujamose apeigose.

Vienybės nutraukimas – tai Rusų Ortodoksų Bažnyčios atsakas į Konstantinopolio patriarchato sprendimą suteikti autokefaliją Ortodoksų Bažnyčiai Ukrainoje.

Susiję

Religija 8402540873026087083
item