Prof. Pauliaus Subačiaus elgesys svarstomas etikos komisijoje

Vilniaus universiteto (VU) Centrinė akademinės etikos komisija (CAEK) svarsto universiteto Tarybos nario ir Filologijos fakulteto profeso...

Vilniaus universiteto (VU) Centrinė akademinės etikos komisija (CAEK) svarsto universiteto Tarybos nario ir Filologijos fakulteto profesoriaus Pauliaus Subačiaus elgesį dėl galimo akademinės etikos pažeidimo.

Filosofijos fakulteto profesorius, Mokslo ir teorinės filosofijos katedros vedėjas Albinas Plėšnys ir to paties fakulteto docentas, buvęs VU prorektorius Kęstutis Dubnikas į CAEK kreipėsi dėl prof. P. Subačiaus veiklos, žeminančios Vilniaus universiteto Tarybos nario vardą bei kitus akademinės bendruomenės narius.

Kreipimosi pareiškėjai prašo išnagrinėti, ar prof. P. Subačius, viešai reikšdamas pritarimą teiginiams, kad VU filosofijos magistro programos studentas Vytautas Vyšniauskas yra „šiukšlė“ ir „Karbauskio bybčiulpys“, nepažeidžia Akademinės etikos kodekse įtvirtintų akademinės bendruomenės narių tarpusavio santykius grindžiančių principų dėl bendruomenės narių diskriminavimo ir tokio diskriminavimo toleravimo bei bendruomenės narių žeminimo. Kreipimesi teigiama, kad dėl to, jog toks prof. P. Subačiaus elgesys pasklido ir viešojoje erdvėje, jis galėjo pakenkti universiteto dalykinei reputacijai.

Kreipimesi taip pat prašoma išnagrinėti, ar prof. P. Subačiaus viešojoje erdvėje surengtos patyčios iš to paties studento V. Vyšniausko mokslinio straipsnio „Logos“ žurnale bei Seime minint Sąjūdžio 30-metį pasakytos kalbos ir užgaulūs bei mokslinę kompetenciją menkinantys teiginiai ir komentarai žemina VU Tarybos nario ir profesoriaus garbingą vardą bei pažeidžia akademinę etiką dėl bendruomenės nario diskriminacijos ir jos toleravimo bei išreikšto bendruomenės nario gebėjimų, pažiūrų ar asmeninių savybių menkinimo.

Į CAEK kreipęsi akademikai teigia: „Filologas prof. P. Subačius, nebūdamas nei filosofijos bendrai, nei juolab analitinės filosofijos, kuriai priklauso komentuojamas straipsnis, žinovu ir ekspertu, neturi kompetencijos teigti, kad straipsnis tik tariamai mokslinis, kai tuo tarpu šios srities specialistas Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Filosofijos instituto direktorius docentas Jonas Dagys, įvertinęs straipsnį kaip kokybiškai tinkantį mokslinei periodikai, rekomendavo autoriui jį nusiųsti žurnalo „Logos“ redakcijai.“

Kreipimosi pabaigoje pateikiami pavyzdžiai iš ankstesnių prof. P. Subačiaus šaipymųsi iš studento V. Vyšniausko, kurie kartojasi dar nuo 2015 m., P. Subačiui vis žeminant studentą dėl pažiūrų, menkinant jo asmenines savybes bei gebėjimus.

„Todėl yra pagrindo manyti, kad tai ne vienkartinis pasikarščiavimas, o sistemingos patyčios V. Vyšniausko atžvilgiu, kurios naujausiomis savo formomis, nurodytomis šio kreipimosi ištirti prašomuose punktuose, stipriai peržengė ribą, derančią Vilniaus universiteto profesoriui bei Tarybos nariui“, – daroma išvada.

Kreipimosi pareiškėjai, nustačius akademinės etikos pažeidimą, prašo CAEK priimti sprendimą pagal CAEK nuostatų 31.5 punktą ir rekomenduoti universiteto rektoriui inicijuoti P. Subačiaus įgaliojimų VU Taryboje nutraukimą, atleisti jį iš pareigų arba įspėti dėl darbo pareigų pažeidimo.

P. Subačius ir anksčiau yra pagarsėjęs etikos požiūriu abejotinais sprendimais, kai viešojoje erdvėje 2010 m. pradėta kalbėti apie galimą korupciją, kada P. Subačius ėjo tuometinio švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus visuomeninio patarėjo pareigas ir turėjo įtakos sprendimams, kurių pagrindu buvo skirstomos milijoninės lėšos ir kurie buvo palankūs su P. Subačiumi ar jam artimais žmonėmis susijusiems konkursų dalyviams.



Susiję

Ugdymo politika 4618998167775065537

Rašyti komentarą

82 komentarai

Saliamonas rašė...

Iš užkietėjusio komunisto išverstaskūrio, kuris jau Sąjūdžio pakilimo laikais išdidžiai nešiodavo komjaunimo ženklelį, beviltiška tikėtis bet kokios etikos, įskaitant akademinę. Tokiems veikėjams tai yra "ne šio pasaulio dimensija".

Eilinis dėstytojas iš gatvės rašė...

Kažkas pagaliau išdrįso pajudinti nepajudinamąjį komjaunimo sekretorių?! Fantastika!!! Ačiū ir pagarba išdrįsusiems!!

Anonimiškas rašė...

Nieko tai nepakeis, Tautu Draugystes ordino profkej ten visi yra sovdepines isgamos, CAEK "priims" sprendima, kad tai "nepazeidzia etikos" ir tai tik "asmenine nuomone", kuri nesusijusi su profkes "vertybemis".

Vienintelis budas- kreiptis asmneinio civilinio ieskinio pagrindu del asmens orumo izeidimo ir pareikalauti 100.000 jevru kompensacijos.

Anonimiškas rašė...

nesuvokiama ir tai, kad šis veikėjas buvo vienas iš aršiausių universitetų griovėjų steponavičiaus komandoje. O kur dar jo vykdomi mėgėjiški projektai? Ir dar, ar ne jis pritarė Stambulo konvencijai? Tai per tokius veikėjus ir nyksta bei tuštėja Lietuva, tai jie griauna vertybinius valsybės pamatus.

MGB šešėlis :) rašė...

Dar reikėtų pasidomėti jo naryste Steponavičiaus fondo valdyboje.

Anonimiškas rašė...

Normalioje demokratinėje valstybėje toks "profesorius" eitų šieno ravėti, o ne traumuoti gabius ir pažangius studentus. Deja. Tiktai ne Lietuvoje. Šitoks "profesorius" nevertas net V. Vyšniausko šešėlio. Niekas jo nenubaus, nes VU rektorius yra lygiai tokio pat lygio.

Eilinis dėstytojas iš gatvės rašė...

Viskas priklauso nuo to, kas toje etikos komisijoje. Jeigu autisto pakalikai, tada ponui Sub. nieko nebus, o baimintis galima tik dėl tų dviejų Filosofijos fakulteto dėstytojų. O jei ten dori žmonės, tai jų laukia nelengvas pasirinkimas tarp baimės ir sąžinės.

Anonimiškas rašė...

Komjaunimo sekretorius nerimsta. Aktyvus visais laikais. Kitus vadina čiulpiais, bet juk pats toks buvo sovietinis čiulpys.

Anonimiškas rašė...

Ar ne per daug spardomas "pastipęs šuva" - komjaunimas. Subačius Steponavičiaus chebra, o Steponavičius - Adamkaus išpenėtas buldogas. Taigi, be Santaros - Šviesos "iliuminatų" jie nebūtų tokie mandri. Į visus ideologinius, ekonominius ir politinius visuomenės švietimo postus sukišti masoniško projekto klapčiukai. Apie tai galima pagristai ir daug kalbėti, bet jau ir taip "arkliui aišku".

SmikiZ rašė...

Kodėl nesuvokiama? Toj tuomet dar jaunų liberalų kompanijoj nemažai buvo pragmatinių eks-komsorgų. Berods dar A. Maceina savo laiku parašė straipsnį, kuriame įtikinamai pagrindė liberalizmo ir komunizmo artumą ir kone bendrumą (bent kai kuriais klausimais)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Autonomiškas rašė...

Komjaunimas pastipęs? Cha! Komjaunimas nemirtingas. Kas jam nepriklausė, tas ir dabar nedaug gali.

Pikc rašė...

Atsižvelgiant į linksevičiaus pavyzdį, kalbėti apie "pastipusį komjaunimą" - juodas humoras, sakyčiau. ;)

Anonimiškas rašė...

Aš, žmogus atsilikęs, kažkur su neandartaliečių gentimi Vilniaus miesto apylinkių šiukšlynuose, bandau susigaudyti. Ta kas tas Subačius? Kodėl tiek įtakos ir toks reikšmingas? Ne, aš ne etatinis provokatorius, šiaip, susivokti bandantis.

Anonimiškas rašė...

Komjaunimo paskirtis buvo ruošti kadrus ateičiai. Komjaunimas, partškolos, sovietų finansuoti antiamerikoniški pacifistai tiek pastipę, kiek pastipę jų ruošti kadrai. Galima paklausti apie tai kad ir Mogherini ar Merkel.

Pikc rašė...

Taikliai.

nemo rašė...

Šiaip čia kairuolių specialybė vaidinti nepaprastai įžeistus ir įsižeidusius, rėkti apie žodžio laisvę tada, kai patys nori kam rėžti, ir įsitikinimų laisvės pažeidimą, kai jiems rėžiama atgal, reikalaujant sankcijų.

na, Subačius mano, kad Vyšniauskas nusišneka. Vyšniauskas mano, kad Subačius ir, šiaip, tūkstančiai kitų "briedą pjauna", kaip kad liudija jo kalba seime, jei jos vertinimą persakysime mažiau mandagiais žodžiais. Tai įsiskaudino ir seimo pirmininkas ir kiti. Bet kadangi ProPatria buvo už Vyšniauską, tai gynė jo teisę rėžti ir įskaudinti.

O šiaip, jei pažiūrėsim akademinį pasaulį - ne kaip mokslinę produkciją, o kaip mokslininkų santykius, nuo filosofų iki fizikų, tai rėkimas, mandagiai arba ne, kad kitas nieko neišmano yra paprasčiausia kasdienybė. Tai atsišaudyti reikia, bet sankcijų ir bausmių reikalavimas dėl to, kad kitas nemaloniu būdu išreiškė nemalonią nuomonę... verčiau to atsisakytumėte. Užsižaisite ir to kaina bus tokia pat, dėl kurios jūs kritikuojate kairuolius.

Pikc rašė...

Skaitant šitą komentarą, įspūdis toks: arba jo autorius a) nė velnio neskaitė nei Vyšniausko pasisakymo, nei to Subačiaus vogravimų, arba b) yra kiauras liberastas, kuriam "ideologiškai nepatogių" faktų konstatavimas yra "įžeidimas" (ir apskritai, tiesios kaipo tokios nėra - tėra tik skirtingos nuomonės), o agresyvūs padugnių "lieviakų" sklaidymaisi yra tiesiog "nuomonės reiškimas". Kitais atvejais šis komentaras - tiesiog neadekvatus.
P.S. Atkreipkite dėmesį į išvedžiojimą: "jeigu Subačiaus pasisakymą perskaitysime mandagiais žodžiais, o Vyšniausko kalbą "persakysime mažiau mandagiais žodžiais", tai pamatysime, kad jie vienas nuo kito nesiskiria". Maždaug, jeigu padugnė A apspjovė inteligentą B, tai nesiskaito - nes juk jeigu padugnė A būtų nespjovęs, o inteligentas B būtų spjovęs, tai tada jau jis būtų blogietis, iš ko darome išvadą, kad jie abu vienodi. Jei taip nemanote - tai tik dėl to, kad jūs šališkai palaikote tą inteligentą B. ;)

Evangelikas Reformatas rašė...

Klastingas tas Subačius, ir suktas ...

Hm rašė...

Šiaip tai tas profesoriumi (kai kada ir akademiku) vadinamas ponas yra pavojingas tik tiek, kiek sugeba prisisiurbti prie galios šaltinio. Dabar jį maitinantis galios šaltinis yra, na... visi žinom kas. Vienas šviestukų specialistas, mėgstantis anekdotus iš vadybos vadovėlių. Jei tik minėtas galios šaltinis būtų išjungtas (atstatydinimo būdu, pavyzdžiui), minėtasis „profesorius“ vėl atvirstų į tai, kas jis iš tikrųjų yra – į komišką nabagą.

nemo rašė...

Pikc, skaičiau tą Vyšniausko tekstą ir dar pakomentavau. Mano išvada - kaip politinis - retorinis pareiškimas tai ok. O jei vertinti kaip istorinę analizę, tada ne ok, pilnas nutylėtų prielaidų ir kontekstualizavimo klaidų. Šiaip manau, kad ir pats Vyšniauskas su tuo privačiai sutiktų:)

O kalbant apie šiuos komentarus, tai esu skaitęs šį bei tą iš Subačiaus. Na, nežinau jis simpatiškas, antipatiškas kaip žmogus, gal kas asmeniškai jį pažįsta ir nemalonumų turėjo. Tačiau redukuoti visą jo išsilavinimą, akademinį darbą į komjaunimo ženkliuką prieš 30 metų...............? Tarsi tų 30 metų kaip ir nebūtų, tarsi tokio ar panašaus ženkliuko turėjimas kartą, visiems laikams apspręstų Subačių ar kitą žmogų.......? Čia gi pačio žemiausio lygio susidorojimas su žmogumi, kuris nieko bendro neturi su akademiniu sąžiningumu ar kompetencija. Kuo tai skiriasi su čia ProPatria minėtu Trumpo skirtu teisėju, kurį moteris apkaltino, kad jis ją prieš 36 metus, būdamas 17 metų, negražiai pagrabinėjo? Netgi jei tai būtų tiesa? Nesvarbu ar žmogus yra mano sąjungininkas, ar mano priešininkas, abiem atvejais pasisakysiu prieš veidmainių minkštagalvių jį apibrėžti visiems laikams pagal viena jo gyvenimo epizodą ar procesą. Nes, kaip parašyta Evangelijoje, kas be nuodėmes, tas meskite į ją akmenį. Evangelijoje metusių neatsirado. O Propatrijoje, tai netrūksta.

Saliamonas rašė...

"Tačiau redukuoti visą jo išsilavinimą, akademinį darbą į komjaunimo ženkliuką prieš 30 metų...............? Nes, kaip parašyta Evangelijoje, kas be nuodėmes, tas meskite į ją akmenį. Evangelijoje metusių neatsirado"

Teiginiai būtų teisingi, jeigu ne kontekstas, o kontekstas yra toks: universiteto profesorius, pedagogas, VU tarybos - aukščiausios universiteto valdymo organo - narys iš esmės viešai vieną iš studentų vadina necenzūriniais nešvankiais žodžiais, VIEŠAI išsityčioja iš jam į sūnus tinkančio, į gyvenimą tik besikabinančio studento darbą. Ko nors vadinimas "bybčiulpiu" nėra normali kritika, tai prasilenkia su etika, o turint omenyje Subačiaus užimamas pareigas ir statusą - ir su sveiku protu. Lygiai taip pat su sveiku protu ir etika prasilenkia VU tarybos nario ir profesoriaus viešas išsiišsityčiojimas iš studento darbo Facebook'e, juolab kad prieš tai tas darbas praėjo visas formalias vertinimo universitete procedūras.
taigi, turint omenyje visą šitą kontekstą, komjaunimo ženklelis nebėra "viena momentas gyvenime" - tai yra simptomas besitesiančios žmogaus menkystės, išdavikiško pataikavimo ir prisitaikymo prie valdančiojo režimo bet kuria kaina siekiant naudos sau, perlipant per bet kokias moralines ar etines normas.Neįsivaizduoju pvz. profesoriaus Radžvilo ką nors viešai vadinant "bybčiulpiu" ar viešai facebooke išsidergiant iš jam į sūnus tinkančio studento darbo, lygiai taip pat kaip neįsivaizduoju jo 1989 m. segint komjaunimo ženklelio - kadangi ir tada ir dabar Radžvilas turi dorovinį stuburą ir elementarų padorumą, kai tuo tarpus ponas S. jo neturėjo ir neturi dabar.
Todėl nereikia šitų skystų reliatyvistinių paverkšlenimų apie "neteisimą" ir "vieną momentą" - yra toks dalykas kaip tiesa.

Unknown rašė...

Dėl Nemo iš esmės atspėjai, Pikc. Nenoriu čia per daug veltis į ginčus dėl Subačiaus vertinimo (šlykštus tipas ir tiek), bet Nemo pozicija - vaidinti, jog turi tą poziciją, nors iš tikrųjų jis nė velnio niekada nieko neturi ir visiems visada seikėja po lygiai, nes nežino, kuri pusė tikroji. Kiauras liberastas, tiksliai. Aš vis dar puoselėjau viltį dėl jo, kai jis čia pasirodė iš bernardinų, ir tylėjau. Šiaip žmogus išsilavinęs, eruditas, bet kas iš to, kad to išsilavinimo nepanaudoja geriems dalykams.

Išdrįsk galų gale, Nemo, pasirinkti tiesą. Būčiau ir toliau tylėjusi, bet pradėjai čia drumsti vandenį.

Anonimiškas rašė...

Dievaži, Saliamone, šiuo konentaru nusipelnėte savo vardo. Pagarba

Anonimiškas rašė...

Tikra tiesa: jam būdinga perdėtai vertinti save ir žeminti kitus. Gaila, kad VU tarp lituanistų klesti intelektualus chamizmas.

Pikc rašė...

Saliamonas taikliai visus taškus ant "i" sudėliojo - BET man keista, kad APSKRITAI reikėjo tą daryti: gi akivaizdu, kad čia kritikos objektas yra to frukto Subačiaus ELGESYS, o ne narystė komsomole. Vėlgi, įspūdis toks, kad arba a) "nemo" nė velnio nesuprato, apie ką kalbama, arba b) tiesiog apsimeta nesupratęs ir demagoginiais tikslais bando išvedinėti sąmokslo teorijas apie "piktybiškus Pro Patria akmenų mėtytojus", užsipuolusius vargšą niekuo dėtą žmogelį tik dėl kažkada dėvėto raudono ženklelio. Pirmu (a) atveju reiktų pradėti atidžiau skaityti ir stengtis suprasti tekstus, o antru (b) - nustoti užsiiminėjus pigia demagogija, nes čia ne ta auditorija, kuri tokių "fokusų" nepastebėtų. ;)

Pikc rašė...

Negaliu su tamsta sutikti - kur Jūs ten to nepraustasnukio kriuksėjime intelektualumą įžvelgėte? :)

Nemo rašė...

Kur yra paminėtas čiulpys? Yra kažkur dokumentuotas? Galima nuorodų ?

Pikc rašė...

P.S. Išdėstyti savo asmeninę, niekuo nepagrįstą nuomonę ("Vyšniausko tekstas yra šioks-toks-ir-anoks") - ir pareikšti, kad "ir pats Vyšniauskas su tuo PRIVAČIAI sutiktų" (t.y. "viešai jis to nepripažins (matyt, bijo, nedrįsta), bet šiaip tai pats žino, kad aš teisus") irgi yra pigios demagogijos pavyzdys. ;)
Palyginimui, kad jau VISAI aišku būtų - kaip tamstelei patiktų toks teiginys: "tas "nemo" tiesiog jaučia silpnybę bukam liberastiniam chamizmui - privačiai, jei nebijotų, ir pats tą pripažintų". ;)

Pikc rašė...

"kai jis čia pasirodė iš bernardinų" - a, "liberalkrikščionis"... Na, tai daug ką paaiškina. ;)

Anonimiškas rašė...

Jei žmogus jaunystėje priklausė hitlerjugendui, tai čia irgi tik nereikšminga biografijos detalė?

Pikc rašė...

Taip, nereikšminga. Pirma, hitlerjugendui priklausė ne jaunystėje, o vaikystėje. Antra, tai buvo iš esmės visuotinė organizacija - panašiai, kaip pas sovietus pionieriai. Trečia, hitlerjugendas nebuvo nusikalstama organizacija. Ketvirta, svarbu ne kokiose organizacijose žmogus kada nors yra buvęs (popiežius Benediktas XVI, beje, irgi buvo hitlerjugende vaikystėje), o ką jis ten veikė ir kaip tai atsiliepia jo dabartinei mąstysenai ir veiklai. Leisiu sau tamstai priminti, kad nemažai Sąjūdžio aktyvistų kažkada buvo komunistai (ir kurį laiką netgi jais liko būdami Sąjūdyje). Ir ką?
O štai visokiems linksevičiams ir subačiams, akivaizdu, narystė komsomole nepraėjo be pėdsakų - o gal net ir nesibaigė (bent jau mentalinėje plotmėje).

Pikc rašė...

O, naujas ėjimas, nepavykus demagoginiams viražams: "če nesiskaito!", "nieko če nebuvo!" - "jūs vysy melagei!". :)
Buvo, tamstele, buvo - tai, kad tas fruktelis, triukšmui pakilus, suskubo tą savo įrašą ištrinti, fakto nekeičia. ;)
Beje, spėju, kas nors vis tiek bus spėjęs "print screen" padaryti. ;)

nemo rašė...

Pries parasydamas savo pirma komentara as bandziau patikrinti ir atrasti: taip visada darau. Ir neradau. Todel parasiau savo komentara apie komjaunuolio zenkla, o ne apie ciulpius. O kad parasyciau apie ciulpius, tai man reikia tikru ir patikimu ziniu. Ir ne is treciu lupu, nes jau ne karta patikrinus kas rasoma ProPatria is treciu lupu nugirdus - nusivyliau. Nepatikimai raso.

nemo rašė...

Unknown, pasakysiu kaip ir nuosirdziai: mielai pasirinkciau tiesa. Beda tik ta, kad nei erudicija, nei logika neleidzia pasirinkti tai, ka kai kurie cia vadina "tiesa". O tas jusu susireiksmines mesijanizmas "as tiesos puseje tu purvinas melagi" man nusispjaut: butumete jus kosmopolitas, butumete nacionalistas, butumete konservatorius, butumete liberalas. Taip pat ir bernardinuose: vienodai komentavauy tiek pries progresistus, tiek pries tradicionalistus, nes, mano akyse, abieju pasauleziura nera pakankama, nors nesakau, kad neturi ko duoti.

Kas liecia propatria specifika: yra elementu, kuriuos pasiimu, yra is kuriu juokiuosi. Gal su metais pasikeis, nes, kaip zinia, pazinimas auga kaupimo budu. Kaip zinia ne fundamentalistams, kurie savo dali pazinimo (dar klausimas ar ta dalis kompetetinga) pavadina tiesa ir melynuoja is pykcio, kai kas suabejoja, kad gal ji ir ne visa.

Trumpai tariant, melynuokite, nei pirma, nei paskutine. Cia jusu kelias. Mano kitas.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Nemo rašė...

Pikc, pakartoju, man nesvarbu ar Vyšniauskas Subačių, ar Subačius Vyšniauską kaip pavadino: jei rašysiu komentarą apie tai, tikrinsiu ir vieną ir antrą. Tikrinsiu liberalą ir konservatorių, patriotą ir kosmopolitą, draugą ir oponentą.

Anonimiškas rašė...

Tai kas pasakoma, ne visada būna užrašoma ar įrašoma. Jei neįrašyta, dar nereiškia, kad nebuvo pasakyta. Norint patikrinti, reikia apklausti tai girdėjusius.

Unknown rašė...

Ką padės bet koks tikrinimas ar apklausa, jei žmogus neturi jokių tiesos atpažinimo kriterijų? Jis "turi akis, bet nemato", "turi ausis, bet negirdi". Jo "nei erudicija, nei logika neleidzia pasirinkti tai, ka kai kurie cia vadina "tiesa". Jam visiškai nesvarbu, kas jūs būtumėte - konservatorius, liberalas, kosmopolitas ar nacionalistas - jis kaups faktus apie jus "kaupimo būdu" ir niekada jūsų neatpažins. Nes jis yra moralinis daltonikas.

Pikc rašė...

Pastarasis teiginys tiesiogiai prieštarauja ankstesnių išvedžiojimų turiniui. ;)

Pikc rašė...

Šiuo atveju buvo parašyta - snukiaknygėje. Kiek prisimenu, tas subačius tą įrašą "palaikino".

Nemo rašė...

Unknown, be abejo mano pavojus likti analizeje be pasirinkimo. Tai nera puikiausias dalykas. Taciau aš vis tik renkuosi tai, nei būti savo tiesoje, kuria reikia deti į kabutes, užstrigusiu ir kitus smaugti pasiruošusiu fundamentalistu, kuriu yra visose ideologinėse pozicijose. TodeT man su Jumis ir nepakeliui.

Pikc rašė...

Situacija paprasta:
1. Subačius apsiš...
2. "nemo" pabandė visokiomis demagogijomis jį "išvartyti".
3. "nemo" susimovė.
4. "nemo" įsižeidęs pareiškė: "aš taj objektyvus erudytas, a jūs vysy esat fūndamentalystaj, smaugentys kytamynčius, vat!"
O dabar - desertas:
Tekstas straipsnyje:
"Filosofijos fakulteto profesorius, Mokslo ir teorinės filosofijos katedros vedėjas Albinas Plėšnys ir to paties fakulteto docentas, buvęs VU prorektorius Kęstutis Dubnikas į CAEK kreipėsi dėl prof. P. Subačiaus veiklos, žeminančios Vilniaus universiteto Tarybos nario vardą bei kitus akademinės bendruomenės narius."
"nemo" versija: "če Pro Patrijos fūndamentalystaj bando akmenim nekaltą žmogū ūžmėtyt!"
"Objektyvusis", škias. :D
Kaip sako, noch Fragen? ;)

Nemo rašė...

Pikc, paskaityk apie ką rasiau. Aš nesu Subačiaus fanas ir nesakau, kad jis neprasižengė. Mano komentaras buvo tikslus ir kontekstualizuotas ČIA: nusistebėjau, kad kažkas žmogu apibūdina pagal 30 metu senumo žymę ir tiek, tarsi nieko daugiau ir nebūtų. As nenagrinėjau profesoriaus priekaištų, kuris tokiu kvailų ir nevartojo.

Pikc rašė...

Šiaip jau, dėl "tikslaus ir kontekstualizuoto" komentaro Saliamonas pakankamai tiksliai atsakė, bet kadangi, panašu, "prisibelsti" nepavyko (gal buvo "piar dauk raidžiū"?), pabandysiu paaiškinti su mažiau žodžių: tas Subačius apibūdinamas pagal DABARTINĮ ELGESĮ (kuriam, tikėtina, narystė komsomole turėjo įtakos - kaip ir Linksevičiaus atveju), ir smerkiamas jis būtent dėl to ELGESIO - NE dėl narystės komsomole kaipo tokios. Dabar aiškiau?
Na, o kalbant apie kvailumą ir kontekstą - kvailai atrodo bandymai "išsukti" Subačių demagoginiais postringavimais iš serijos "jūs, bjeuribės fanatikaj, varkša žmogų tik dėl "30 metū senumo žymės ir tiek, tarsi nieko daugiau ir nebūtų" (dzin, kad visas straipsnis ir komentarai apie tai, kad tas "daugiau" BUVO - ir kaip tik TAI yra problema) akmenim užmetyt beigi pasmaukt norit!". O dabar įdėkime šitą demagogiją į realų kontekstą - t.y. atsižvelkime į FAKTĄ kad šioje "fanatikū-linčiuotojū, smaugenčiū vien už narystę komsomole" aplinkoje labai gerbiami KOMUNISTAI Genzelis ir Ozolas... Vis dar nesijaučiate apsikvailinęs? ;)
Žinot, homunizmo adeptais aš šlykščiuosi ir juos niekinu - bet mano požiūris į veikėjus, kurie savo ideologinį angažuotumą bando maskuoti pareiškimais iš serijos "aš taj če objektyvei viska matau, jūs šiokie-tokie-ir-anokie!", ne kažkiek skiriasi. ;)

Nemo rašė...

Aš turiu savo metodą, kuris man daug kartų padėjo būti tikslesniam ir aptikti kitų netikslumą.bet, būtent, fundamentalistui ir siaurakakčiui abejojimas juo, tikrinimas, neskubėjimas pritarti, žavėtis ir aikčioti dėl jo pilnos " tiesos" atrodo netoleruotina teisingumo ir tiesos išdavystė. Tokie mulkeliai, kaip unknown tyčiojasi is mano "kaupimo" paprasčiausiai todėl, kad niekad neskaitė ir nesuprato kokio Šv. Augustino ir šimtų kitų, kurie kaupė, keitė, augo visą gyvenimą. Taip, mano erudicija man neleidžia rimtai žiūrėti i tokias smulkmes, kurios taškosi su tokiu neleistinu lengvabūdiškumu apie Tiesą is didžiosios raidės. Būtent tokie ir lieka komjaunuoliai visam gyvenimui. Su savo i Tiesą nepanašia tiesa.

Pikc rašė...

O, koks įdomus pasažas! O juk kalba buvo apie labai konkretų "nemo" nusišnekėjimą (na, gerai - vis dėlto, turėtų būti daugiskaita) labai konkrečia tema ir labai konkrečioje situacijoje. Taigi, buvo "nemo" bandymas užsiimti demagogija, jis žlugo, atsakyti kaip ir nėra ką. Kas lieka? Teisingai - "užkabinti" ir įtraukti "silpną grandį" (dzin, kad "ne iš tos operos" - bet konkrečiu klausimu "reikalingoje" pusėje stovi). "Unknown" čia yra tiesiog idealus taikinys - belieka dar ką nors apie "dvasingumą", "teisibę" beigi "rasiejos dūchovnus skriepus" paprovokuoti - o po to pergalingai pareikšti: matote, KAS TOKIE tą vargšelį niekuo dėtą Subačių akmenimis užmėtyti beigi pasmaugti taikosi???!!! :D

nemo rašė...

Isivaizduokime, kad Saliamonas pries 30 metu buvo "mentas". Nu siaip, baige mentura, tapo mentu, tevas buvo mentas, tai ir jis pabuvo. Paskui nustojo buti mentu - na, gal isejo pinigu uzdirbimeti ir tapo informatikos specialistus, kuris siandien skraidzioja i Honkonga, gal i seminarija ir tapo kunigu, kuris siandien anoniminius alkocholikus bando is duobes traukti. Per ta trisdesimt metu nuveike kruva darbu. Bet stai, patenka i viesa erdve. Tarkime is tiesu kokia nesamone padaro ir pagristai gali pasieptas.

OIr stai, tada islenda koks kitas saliamonas, kuris issilieja apie menta, mentura, kysininkus, ir taip toliau. Tada unknwnu ir pikcu banda jam ploja katuciu ir sako, kaip fainai parasei. Tada nemo ir nusistebi ar tikrai cia dar reikia mentura atsiminti. Tai zmogus gal jau ir informatikas, gal kunigas, mazai prasmes ji apibrezineti pagal senas zymes.

O tada jam aiskinama, kad jis saliamona nori bet kokia kaina issukti, kad jis net garbina saliamona, kad gedytusi ir stotu i Tiesos puse, kitaip tariant, suklyktu: saliamone, mente tu! :)

Ir tada butu dziugiai ir pagarbiai priimtas i buri, kaip saunus ir nuovokus vyrukas:)

Sėlis rašė...

Jau tiek aiškino ir pabrėžė, kad ne komjaunime čia esmė.

Unknown rašė...

Liberastikų bėda ta, kad jie perkėlinėja kuolelius iš vienos vietos į kitą, ir tą naująją vietą laiko tikriausia, kol neatsiranda nauja patogi vieta. Tikrojo atskaitos taško jie niekada neturėjo ir neturės.

nemo rašė...

Sėli, tai čia mes ir sutariame. Mano galva visai narystė komjaunime prieš 30 metų visai neesmė. Pažiūrėjau plius datas ir eilinį kartą nusivyliau komentatoriais: galvojau, kad Subačius vyresnis ir tikrai kokį vaidmenį svarbesnį bus užėmęs komjaunime. Pasirodo, kad jis 1968 gimimo. Lietuvos nepriklausomybė jį ištiko einant 20 metus. Ir jau iki to laiko spėjo pabūti tarp Vilniaus universiteto studentų sąjūdininkų. Nuo 1992 (nuo 24 metų amžiaus) dėsto VU, o 1996 (28 metų amžiaus) apsigynė daktaro laipsnį iš "Tautinio išsivadavimo kultūros sampratos".

Tai kada jis tuo komjaunuoliu šiaip rimčiau spėjo pabūti? Pažiūrėti gal ką parašęs komjaunuoliško, tai neradau. Bandžiau pažiūrėti ką kiti rašo, tai radau maždaug taip - "universitete Subačius nešiojo komjaunuolio ženkliuką, nors nebuvo privaloma"...

Taigi, išeina maždaug taip - įstojęs i universitetą dar nesusitupėjęs aštuoniolikametis Subačius dar atsinešė ženkliuką, nežinau, gal sudalyvavo renginiuose. Kai buvo maždaug 19 metų, užsikrėtė sąjūdžio dvasia ir tapo sąjūdžio aktyvistu. Tada komjaunimo ženkliuką matyt ir nusiėmė. Savo pirmąjį mokslinį darbą skyrė būtent tautinio išsavadavijo temai.

Pasakysiu atvirai - pažiūrėjęs šitas datas jaučiu tik pasibjaurėjimą kokiems filosofijos daktarams Šopauskams ir šiaip rėksniams komentaruose, kurie paima ir nurašo visą žmogaus gyvenimo istorija, pažiūras ir šiaip vertę dėl to, kad tas buvęs "aktyviu komjaunuoliu".

Kada? 1989 metais? Kuriam laikui - 2/3 metams, kai šiaip visa sistema daugumą spaliukais ir pionieriais buvo padariusi. Kad ir tas pats Šopauskas, gimęs 1971 metais. Tie trys metai gimimo vėliau už Subačių ko gero jp nuo komjaunimo išgelbėjo? Ar išgelbėjo nuo spaliuko ir pionieriaus? Norėčiau sužinoti. Ir jei buvo pionierius, tai nusispjaut, kad buvo 14 metų, klad ir aktyvus? Nuo šiol jis tiesiog uolus pionierius, apsimetųlis ir persimetėlis, joks patriotas? (o jei pridėsime, kad 1997 Lomonosovo universitetą Maskvoje baigė....26 metai tai jau ne 14 ir ne 18....)

Nejaučiat jūs, komjaunimo ženkliukų kabintojai, kokiomis niekingomis kategorijomis mąstote?

nemo rašė...

Taip, augimo pažinime bėda yra ta, kad paūgęjęs turi įsigyti naujus rūbus, nes į senus nebetelpi. Persikelti į naują vietą, nes senoji nebetinka. Tas nėra nei lengva, nei patogu. Bet sąžiningiau ir oriau už fundamentalisto buką nepajudinamumą ir neperkalbamumą. Subačius buvo kompjaunuolis, tačiau daktaro laispnį gavo už tautinės kultūros tyrimą. Jis paaugo. O tu? Jau nuo pat pradžių viską žinai, teisingai žinai ir turi visą kompetenciją? Tokie liliputai kaip pats/pati ir suniekinate Tiesos garbę ir didybę. Dėl tokių kaip jūs niekas jos ir nebegerbia.

Pikc rašė...

Sėli, yra kategorija veikėjų, kurie negirdi, nemato, nesiklauso ir nemąsto - nes gi jie "žino TEISIBE!". Na, o jeigu tikrovė prieštarauja įsitikinimams - tuo blogiau tikrovei! Akivaizdu, kad šis "subačiaus užtarėjas" yra klasikinis tokių veikėjų faunos atstovo pavyzdys. Tokiems aiškink neaiškinęs. :)

Pikc rašė...

Jargau, dar tam liberastui nusišnekinėti neatsibodo? Jau apsikvailino "per visus galus" - bet vis dar negana. Ryškiai plokštelė užsikirto. Va, ką reiškia fanatizmas. :)

Unknown rašė...

Aš nesekiau diskusijos nuo pradžios, bet esminis dalykas, dėl kurio čia (dabar) ginčijamės, yra tiesos nustatymo kriterijai. Kietakaktis Nemo niekaip nesugeba suvokti, jog norint atpažinti reiškinį, reikia turėti KRITERIJŲ, tam tikrą principą, kuriuo vadovaudamiesi ir judame pirmyn - persikeliame iš senos į naują vietą. Tai, kuo žmogus paprastai vadovaujasi, kuo nustato fakto ar reiškinio tikrumą, yra patirtis, o galutinis ir aukščiausias kriterijus yra Tiesa, t.y. pats Dievas, kurį Nemo vadina "fundamentalisto buku nepajudinamumu ir neperkalbamumu". Liberastams Dievas yra kintama sąvoka (t.y. pritaikoma jų poreikiams), tikintiesiems - nekintama (t.y. jie stengiasi prisitaikyti prie Dievo) - tai esminis skirtumas, įsidėmėk, Nemo!
O kieno pusėje Subačius yra dabar, ką jis ten "laikina", tai ir pasako, kieno pusėje jis yra.

Anonimiškas rašė...

Minėtas asmuo buvo mokyklos sekretorius ir vėliau fakulteto sekretorius. Taigi tai nėra eilinis, neišvengiamas ženkliuko dėvėjimas. Klasės pionierių būrio vadu buvo galima tapti ir netyčia, kai mokytoja liepė; bet mokyklos ir tuo labiau fakulteto sekretoriumi tai jau ne.

nemo rašė...

Pikc, esi kvailas kaip bato aulas ir tiek. Nors bato aulas netinkama kaip metafora, nes dar esi ir minkštagalvis.

Unkknown, suprask - kaip ir kitais atvejais, kuriais čia komentavau, man asmeniškai mažai ar visai nesvarbu kas tas Subačius ir ką jis galvoja. Nesusijęs aš su juo. Aš tik bjauriuosi pačiu principu: prieš 30 metų žmogus buvo kažkuo - ir tai daroma jį ne vien žyminčia, bet pasmerkiančia žyme kad ir ką bedarytų po to.

Lygiai taip pat aš pasisakyčiau prieš komjaunuolio etikete tau ar kokiam minkštagalviam Pikc, jei būtumėte pabuvę tais aktyviais komjaunuoliais prieš trisdešimt metų, keliems metams. Nes tiesiog manau, kad, pavyzdžiui, paskutinieji dešimt metų jūsų svarbių pasirinkimų ir darbų, jei tokių yra, yra svarbiau už jūsų jaunystės pažūras, kai jūsų išsilavimas ir branda buvo, kad ir kaip gerai aštuoniolikamečiai apie save manytų, menki, palyginus su dešimtmečių darbų vėliau.

Kaip rašiau, čia, ProPatria tekstuose ir komentaruose kartais jūs esate tiesiog paranojiški padalinti kažką į savus/priešus, liberastus ir geruosius patriotus. Kai toks kaip aš netelpu į šitas varganas schemas, kas atsitinka? Saviškiu pavadinti neišeina, tai tada priešas liberastas reliatyvistas. Nors tai tikrai nėra mano pažiūros. Bet suprantu, kad kitaip kokiam Pikc ir neišeina manęs pavadinti, nes jis operuoja tik keliom varganom kategorijom ir kitaip jam neišeina. Arba savas, pagarba, arba liberastas, kuris turi užsičiaupti. Vargšiukai:)

nemo rašė...

O kalbant apie Dievą ir Tiesą, tai paskaityk doktrininių debatų analizę nuo 2 iki 6 amžiaus po Kristaus. Turėtų išblaivyti ir padėti suprasti apie ką kalbu.

Unknown rašė...

Taip ir sakyk, kad Kristaus nepažįsti, nes vadovaujiesi savo nuomone, o ne bent jau tuo menku Dievo pažinimo ištekliu, kurį turi. Melskis į Šv. Dvasią, kad apšviestų tavo nelaimingą galvą ir kad mažiau rodytum panieką visiems čia atėjęs, jei jau esi krikščionis. Nusibodai.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
W rašė...

Nemo,

Sutinku su Tamsta dėl labai daugelio dalykų, ypač bendrų ProPatria tendencijų ir ydų vertinimo.

Dėl Subačiaus - esmė ne ta, kad jis buvo komjaunuolis. Daug kas buvo. Anokia čia tragedija. Bėda ta, kad jis pats pirmas kala prie kryžiaus visus, kas yra turėję komunistinės praeities, net jei dėl to gailèjosi, net jei prisipažino klydę - jis vis tiek be atodairos laiko tokius žmones komunistais iki mirties, ir niekas jo vertinimo pakeisti negali.

Užtenka pasižiūrėti, kaip jis vertina Justiną Marcinkevičių - kaskart lyg iš naujo sprogstantis pagiežos ir neapykantos pūlinys, visiškai nekatalikiškas smerkimas ir apkalbinėjimas, kažkokių neaiškių nuogirdų iš studijų laikų tiražavimas tarsi tai būtų patikrinta tiesa.

Subačius pats dažnai mėgsta klijuoti etiketes, ypač visus, kas jam nepritaria, lyginti su Stalinu, Mao ar kitais garsiais kraugėriśkais komunistais, net studentus žemina lipdydamas visokias komunistines etiketes.

Ir visa tai jis daro pats niekada neathailavęs už tai, kad įskundinėjo einančius į bažnyčią ir buvo aktyvus komjaunuolis.

Todėl jis ir yra taip prastai vertinamas pastoviai primenant jo komunistinę praeitį - nes jis visiems primena visų komunistines praeitis ir visus smerkia, pats būdamas dar blogesnis. Ar tai padoru, protinga, adekvatu? Subačius tik gauna tai, kuo pats visus vaiśina. Tai pati adekvačiausia reakcija į jo nesikeičiantį elgesį, jo begalinę puikybę ir visišką kaltės jausmo ir savirefleksijos nebuvimą. Savaime jo praeities klaidos niekam nebūtų įdomios, jeigu jis jų išdidžiai nekartotų šiandien nė kiek nesusimąstydamas.

Saliamonas rašė...

"Paskui nustojo buti mentu - na, gal isejo pinigu uzdirbimeti ir tapo informatikos specialistus, kuris siandien skraidzioja i Honkonga, gal i seminarija ir tapo kunigu, kuris siandien anoniminius alkocholikus bando is duobes traukti. Per ta trisdesimt metu nuveike kruva darbu"

Štai čia darote labai grubią klaidą, t.y. parenkate Subačiaus atveju visiškai
netinkančią analogiją. Dėl savo protą užtemdžiusios puikybės ar angažuotumo nematote ar nenorite matyti, jog per trisdešimt metų, naudojant jūsų paties analogiją, Subačius visiškai nenustojo būti "mentu" - atvirkščiai, senosios ydingo, žemo elgesio ir mąstymo struktūros išliko - tiesiog išmaniai prisitaikė prie naujos aplinkos ir naujų sąlygų, Čia ir yra visas šlykštumas, čia ir yra visa menkystė.
Kodėl ponas Subačius palaikino, t.y. viešai pritarė sakiniui, kur necenzūriniais žodžiais plūstamas Vyšniauskas? Kodėl ponas Subačius nepasivargino facebooke viešai išsityčioti iš bakalauro lygio (22-23 m?) jaunuolio pirmojo darbo? Visi šie veiksmai buvo atlikti po žymiosios Vyšnaiusko kalbos Seime, kur kaip žinia, jis stipriai kritikavo visą per 30 m. Lietuvoje sukurtą ir įsivyravusią politinę ir ekonominę sistemą - neoliberalizmą, sistemą, kurią kūrė mūsų "sisteminės partijos" (TS-LKD, socdemai ir kiti), sistemą, kuri iki šiol itin naudinga taip vadinamam Lietuvos elitui - stambiojo verslo koncernams, bankams, juos aptarnaujantiems "sisteminiams" politikams. Būtent po šios viešos savo kalbos ir DĖL šios kalbos Vyšniauskas tapo viešu Subačiaus taikiniu - tai akivaizdu visiems, pats Subačius prieš išsityčiodamas iš Vyšniausko facebooke referavo į šio "išsišokėlio nesąmones pasakytas Seime", t.y. patvirtino savo motyvus. Kitaip tariant, su tuo pačiu šlykščiu komjaunuolišku įkarščiu, su ta pačia šuniška-prisitaikėliška ištikimybe esamai sistemai, su tuo pačiu troškimu bet kuria kaina "įtikti šeimininkui vardan gardaus kasnio" ponas Subačius bandė sumenkinti Vyšniauską - nusileisdamas iki padugnių lygio leksikos, jo statusui prideramą padorumą ir tiesiog sveiką protą. Metai prabėgo, šeimininkas pasikeitė, Maskvą ir šviesią komunizmo statytojų ateitį pakeitė iš pradžių "tautinis atgimimas", o paskutiniu metu - neoliberalizmas su savo "progresu, žmogaus teisėmis ir t.t.", tačiau vienas dalykas išliko - šliužiškas prisitaikėliškumas ir siekis įtikti šeimininkui bet kuria kaina/gera uoslė iš kurios pusės pučia vėjas. trumpai kalbant garbės nebuvimas. Tai mato visi, kurie žiūri atmerktomis akimis ir klauso ausimis. Man kaip save tapatinančiam su VU yra gėda, kad tokios personos VALDO universitetą, t.y. užima postus aukščiausiame organe - gėda ir liūdna.
O tamsta, nemo, užimate amžino stebėtojo poziciją - ši pozicija patogi, kadangi amžinas analizavimas paralyžiuoja valią, leidžia atsiriboti nuo sprendimų ir, svarbiausia, leidžia neprisiimti atsakomybė. Patogu, tačiau nesupykite, nevyriška. Neturėtume nei partizanų, paaukojusių savo gyvybę, nei laisvės gynėjų-disidentų, nei tokių kaip pal. Matulaitis - visi jie buvo "kietakakčiai fundamentalistai", turėję aiškius Tiesos, garbės, gėrio ir blogio kriterijus.
P.S. prieš trisdešimt metų gulėjau vystykluose, tačiau žinau, kad "mentas" - Rusijos kriminalinio pasaulio žargonas, ar iš ten sėmėtės savo erudicijos?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Kaip suprantu, tai vienas iš tų didžiavyrių, kurs kartu su viena tokia Loreta užsimoję perlaužti stuburą lietuvių kalbai? O dar stengiasi panaikinti VLKK, ir pučia jaunimui į akis „pažangią” miglą apie tai, jog nereikia trukdyti lietuvių kalbai žargonėti, hibridizuotis ir galiausiai ištirpti Europos kalbų jūroje?..

Unknown rašė...

Nesupratau, kas čia per "ProPatria tendencijos ir ydos"? Nemo čia ardėsi paprasčiausiai neįstengdamas nugalėti savo išdidumo, nes yra įpratęs, kad jį visi liaupsintų dėl jo "didžios išminties", ir laiko tai savaime suprantamu dalyku. O ir aš čia dar visai neapgalvotai ir nepagrįstai pakursčiau jo puikybę. Nemo trūks plyš nori įrodyti, kad jis yra teisus, ir ne bet kokį vieną kartą, o VISADA. Propatria bent jau dabar laikosi ten, kur reikia laikytis padoriam ir aktualiam tinklalapiui.

Unknown rašė...

Nežinojau apie Subačiaus darbus, bet dažnai nuo jų ir žmogaus nusiteikimo sklinda atitinkama dvasia, ir kas jas skiria, tas nujaučia, koks tai asmuo. Kaip sakoma, nieko nėra paslėpta, kas nebus atidengta.

Je suis bybčiulpys et šiukšlė rašė...

Na štai, kaip ir buvo galima tikėtis, Subačius išteisintas. „Bybčiulpiais“ studentus vadinti, pasirodo, galima.

Įdomu, kas dabar bus Plėšniui ir Dubnikui?..

Pikc rašė...

Galima tik tuo atveju, jei studentas yra "ideologiškai neteisingų" pažiūrų - o štai jeigu būtų "europietiškos seksualinės orientacijos", tada jau jokiu būdu nebūtų galima, net jeigu tai tik fakto konstatavimas, o ne siekimas įžeisti.

Anonimiškas rašė...

bus įdomu, kai homjaunuoliai ir musulmonai pradės į kalėjimus kišti vieni kitus.

Anonimiškas rašė...

galima užklausti serverio administratorius, ir įrašas atsiras. Tai, kad tas įrašas ištrintas iš paskyros, dar nereiškia, kad jis ištrintas iš serverio.

Anonimiškas rašė...

Palaukite, va ką radau Wikipedia apie P.Subačių: ,,Lietuvių katalikų mokslo akademijos Centro valdybos vicepirmininkas.'' - ar tikrai?

Pikc rašė...

Kodėl ne, jei gerai moka? Komunizmas, homunizmas, krikščionybė, islamas - koks skirtumas, jei apsimoka? Taigi jau ne vienas "liberalkatalikas" čia buvo atrėpliojęs - nebeturėtų stebinti. :)

Pikc rašė...

Nepradės - homjaunuoliams mosliai yra "mažuma", tad "šventa karvė", todėl kad ir ką anie darytų, homjaunuoliams kalta bus "diskriminuojanti racistinė supremacistinė ksenofobinė islamofobinė dauguma" - t.y. vietiniai žmonės, tad moslių į kalėjimą tiesiog nebus už ką kišti. Kuo rimtesnis nusikaltimas, tuo, reiškia, didesnė priespauda ir diskriminavimas iš vietinių pusės buvo. :)
Na, o mosliai homsomolo irgi į cypę nekiš - kol kas tie liguisti debilai yra labai naudingi, o kai jų nebereiks, mosliai ir be kalėjimų puikiausiai sugebės susitvarkyti. ;)

Hm rašė...

Tikrai, tikrai. Dėl to kai kada ir pravardžiuojamas „akademiku“. Girdėtumėt ironiją balse, su kuria tą žodį taria tikrosios akademijos nariai.

Anonimiškas rašė...

Taikliai. Ir man knietėjo tokia mintimi pasidalinti.

nemo rašė...

Pagalvojau: jei Subačius išverstaskūris kompjaunuolis visam gyvenimui, nes tokiu pabuvo maždaug nuo 16 iki 19 metų amžiaus, prieš trisdešimt metų, tai nuo šiol Saliamoną ir Pikc vadinsiu "prišiktakelniais", nes tokie buvo maždaug nuo 0 iki 3 metų amžiaus (gal ilgiau?), nežinau prieš kiek metų, galimai irgi dešimtis.

Na, prišiktakelniai:)

Smagu idiotiškomis etiketėmis pasiklijuoti ar ne? Tik aš tai darau sarkastiškai ir ironiškai, o jūs nuoširdžiai ir teisuoliškai:) Todėl, "idiotiškumo" kvalifikacija tinka ne vien jūsų teplionėms (kaip ir mano, kai rašiau specialiai perlenkdamas vardan retorinio skambumo ), bet ir pačiam mąstymo būdui:) Ir čia ne sarkazmas, čia išvada:)

Prišiktakelniai:)

nemo rašė...

Mielas W,

aš nežinau kaip elgiasi Subačius ir visai neneigiu galimybės, kad jis gali blogai elgtis ir kalbėti. Pakartoju, mano pastaba buvo kontekstualizuota ir skirta porai komentatorių dėl poros komentarų, kuriuose buvo pareikšta, kad Subačius = nulis, nes prieš trisdešimt metų, visai kitose sąlygose, kažkiek pabuvo komjaunuoliu.

Aš tvirtinu, kad kvaila išmesti tokį argumentą vertinant ir sprendžiant tai, kas vyksta dabar: ir Subačiaus ir kitų atveju. Nieko daugiau. Paprasčiausiai argumentai turi būti kiti ir kitokie. Tokie tik teršia ir niekam nepadeda.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
nemo rašė...

Prišiktkelni, į kelnes gal daryt nustojai, bet į komentarus tai dar ne:)

Tomas rašė...

Nemo, iš tiesų tikriausiai pats esi buvęs kolaborantas, todėl taip ir isterijuoji - neatsakai į argumentus, tik ad hominem putojiesi, gėda pelėda. Kolaborantas.

Pikc rašė...

Jau nekalbant apie bandymus savo bukos makaulės turinį virtualiai perkelti į kitų žmonių kelnes. ;)

item