Olandijos moksleiviams – masiška islamiškoji indoktrinacija

Su islamu susijusių organizacijų veiklą Olandijos mokyklose ištyrusi „Klap uit de school“ viešai publikuotoje ataskaitoje  praneša , kad ...

Su islamu susijusių organizacijų veiklą Olandijos mokyklose ištyrusi „Klap uit de school“ viešai publikuotoje ataskaitoje praneša, kad kiekvieną savaitę keletas olandų moksleivių klasių yra verčiamos eiti į mečetes.

Ataskaitoje teigiama, jog vizitų mečetėse metu vaikai net verčiami melstis musulmonams priimtina tvarka. Tai užfiksuota ir viešai publikuojamose nuotraukose bei video medžiagoje.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad olandų moksleiviai lankosi ir tose mečetėse, kurios dažnai kviečiasi netikinčiuosius „šunimis“ vadinančius ir prisidėti prie džihado kviečiančius salafitų pamokslininkus

Taip pat moksleiviai lankosi ir tose mečetėse, kurios kontroliuojamos Turkijos vyriausybės organizacijos „Diyanet“ ir Turkijos prezidento R. T. Erdogano yra vadinamos „mūsų kareivinėmis“.

Vizitų mečetėse metu olandų vaikams imamas nurodo klauptis ant kelių ir melstis, kas, kaip pabrėžia „Klap uit de school“, „yra ne nekaltas ritualas, bet musulmonų pergalės strategijos dalis“.

Ataskaita paviešinusi organizacija teigia siekianti Olandijos mokyklas apsaugoti nuo islamiškosios indoktrinacijos ir vaikų tėvams priminti jų teises neleisti savo vaikams lankytis tokio tipo mokyklinėse „ekskursijose“.

Susiję

Ugdymo politika 3359121171693017826
item