Mindaugas Šerna. Labanoro žygis: refleksijos ir pamąstymai

J. Jasiūno nuotr. Teko dalyvauti Labanoro žygyje. Kilo minčių ir norisi pasisakyti. Galbūt tas mano pasisakymas skambės kiek utopiškai ...

J. Jasiūno nuotr.
Teko dalyvauti Labanoro žygyje. Kilo minčių ir norisi pasisakyti. Galbūt tas mano pasisakymas skambės kiek utopiškai ir tam tikriems dalykams galbūt mes dar nepasiruošę, bent jau padrąsinkim save ir kitus ir drįskim pasisakyti, kalbėkim.

Esu dėkingas „Gyvas miškas“ kolektyvui už iniciatyvą ir nuožmų darbą, kuris ima virsti į pilietinį judėjimą, kuris, labai viliuosi, palies ir priežastis, šaknis, dėl ko mums, Lietuvai, taip nutiko ir nutinka ir miško idėja, kuri palietė daug lietuvių, kaip ir prieš 30 metų, virs mąstančių žmonių sujudimu, kuris ims gelbėti mūsų Lietuvėlę.

Jei kam pakvips konspiracijos teorijomis ar „vatnikais“, neįsižeisiu ir per daug tam reikšmės nesuteiksiu, kaip ir tam, ką išsakiau. Galiu ir klysti, bet aiškiai žinau savo motyvą, kodėl šį video, kad ir koks jis, paleidžiu į eterį.

Mano manymu, gyvename jokiais naujais laikais, o nuolatiniame pasikartojime, kaip užstrigusioj plokštelėj, ir kol nepasimokysim, daina nesuskambės. Pamokos, kurių neišmokom prieš 30, 70, 90 metų, grįžta ir kartojasi.

Visai neseniai, prieš kokį 70 metų, dešimtys tūkstančių jaunimo, daugiausia kaimo, inteligentijos atstovų išėjo į miškus ir tapo miško broliais – partizanais. Jų buvo per 30 000, o jiems talkino daugiau kaip 100 000 žmonių. Visi kiti arba buvo neutralūs ir lengvai stebėjo, kaip okupantas naikina mūsų brolius partizanus ir veža į Sibirą sąžiningus ir dorus žmones, arba tapo okupantui nuolankiais ir ėjo išvien su jų „pažanga“. Todėl iš lietuvių tapo prisitaikėliais ir išdavikais, tautos išgamomis, kurie skundė partizanus, nes tikėjo okupanto tiesa, kad šie „banditai“ ir trukdo pažangai, todėl šnipinėdavo ir išduodavo visus, kurie gelbėdavo miško broliams, ir pačius partizanus.

Po ilgos kovos, kuri truko 10 metų, daugiausia dėka šnipų, partizanai buvo išžudyti ir pasipriešinimas sunaikintas. Daug mūsų brolių ir seserų žuvo arba buvo išvežti į Sibirą.

Šiandien mes turim analogišką situaciją, kai galim stebėti, kas vyksta, jei kas nors ima kovoti už teisingumą. Pirmiausia prasideda patyčios. Tuo pirmiausia užsiima televizija ir radijas su įvairaus plauko „influenceriais“, kurie, naudodamiesi savo populiarumu, nuteikinėja savo gerbėjus prieš tuos, kurie daro kitaip, nei reikia šeimininkui, ir trukdo tariamai pažangai. Tuos labai populiaru pavadinti „vatnikais“ arba rusų agentais.

Įsivaizduokit, net žmonės, kurie kovoja už Lietuvos gamtą yra vadinami Rusijos agentais. Tokių agentų Labanoro girioje 2018 10 13 buvo susirinkę per 1500. Su lietuviškom vėliavom, vyčiais, lietuviškom dainom ir lietuviškom širdim.

Kas tai per sapnas?

Susiję

Mindaugas Šerna 3183312765704218051

Rašyti komentarą

13 komentarų

Anonimiškas rašė...

Kaip staiga suvešėjo medžių gynėjai atėjus į valdžią ne konservams. Matyt laimingas atsitiktinumas. Anksčiau jų nesimatė, nors miškai buvo kertami plynai ir švedai jau senokai šeimininkavo. Valio drąsuoliams! Pasivaikščiokite po miškus kuo toliau nuo Vilniaus, išsikraukite, nes daugiau nesugebate suvokti. Ten galite išsilieti. Keletas drąsuolių krito didvyrių mirtimi Kaune ir Šiauliuose ar kituose miestuose, kur nėra konservų merų. Matyt sutapimas. Duok Dieve, kad tai būtų kažko rimtesnio užuomazga, bet greičiausiai čia iniciatyvos iš Štabo, kaip jį vadina Tapinas.

Anonimiškas rašė...

Labai jau sureikšminote kažkokią takoskyrą tarp valstiečių ir konservų. Manau, kad tai greičiau parodomieji pasistumdymai. Na, dabar prie lovio itin ankšta - reikia kiek pasistumdyti. Dėl esminių Lietuvos valstybei dalykų jokios takoskyros neįžvelgiu. Valstiečiai kaip visuma nėra antileftistai, tad iš principo galėtų sudaryti frakciją konservų partijoje.

Anonimiškas rašė...

Puikus straipsnis, kažkoks anonimas baisiai nekenčia konservų, bet šlovina valstiečius, tik ten jokie valstiečiai,o likusios komunistinės buožės, kad vadinasi dar žali, tai dėl fantazijos kvailiams mulkinti, kaip žalias gali kirst žalią mišką?, protu sunkiai suvokti.

Pikc rašė...

Nia nia - če rusū agentaj! Jei netikit, paklauskit visokių tapinų ir pan. besmegenės faunos garbinamų "kašpirovskių" - anys gi "visa teisibe" žino ir visus atsakymus į visus klausimus turi. Tikrai-tikrai! ;)
Vat, dar kol "wannabe Putino draugelį" Junkerį garbinantys konservatnykai buvo valdžioj, tai tie agentaj, bjeuribes, nedrįso galvos kelt - o dabar visai nuo pavadžio pasileido! Seubas! :)
P.S. "Anonimiškas 2018-10-17 22:03" komentaras - labai taiklus.

Pikc rašė...

Kiek anie - konservatoriai, krikščionys, demokratai ir už Tėvynę, anų "verslo partneriai" - socialiniai ir demokratai, tiek šitie - valstiečiai ir žalieji. ;)

Anonimiškas rašė...

Vyrai, prie reikalo. Geras pasisakymas, padrąsinantis.. Aš irgi laukiu, kad atbustų tikrieji lietuviai. Užteks viską matuot vien pinigais. Čia mūsų miškas. Hau.

Andrius Kulikauskas rašė...

Gyvenu Eičiūnų kaime, džiaugiuosi mūsų krašto miškais, ir manau, kad reikėtų apriboti jų kirtimą ir eksportą. Man nepatinka, kad švedai perka mūsų medieną, tuo tarpu savo miškus gina. Vertinkime savo miškus.

Anonimiškas rašė...

Dėl takoskyros sureikšminimo. Nepataikėte. Tiesiog akcentavau tuos pastumtuosius (konservus, kuriuos kažkada garbinau) prie lovio ir jokiu būdu nepalaikau tų, kurie juos pastūmėjo (lieberalkaimiečius), nes jie varo tą pačią vagą (pvz. dvigubos pilietybės atveju) su kai kuriais nukrypimais. Bet matyt tie nukrypimai šeimininkui netrukdo. Be to šeimininkui yra naudinga palaikyti šiokią tokią konkurenciją. Tas pats šeimininkas taip pat toleruoja pasivaikščiojimus po miškus. Galiu eiti lažybų, kad iš tų vaikščiotojų kokie 80 proc. yra iš konservatorių bendruomenės ir jie jokiu būdu nebūtų vaikščioję prie Kubiliaus. Mūsų viešojoje erdvėje atsitiktinumų nebūna. Labai norėtųsi tikėti, kad miško gynėjų organizatoriai yra nuoširdūs. Iš kitos pusės visiems skauda, kai kertamas miškas. Pikc įsivaizduoja, kad jaučia visus niuansus, bet pasitaiko, kad užsirauna.

Anonimiškas rašė...

Dar truputį. Kai tuos vaikščiotojus kviečia ar kviestų Radžvilas rimtesniam pasivaikščiojimui, tai jų niekur nesimato. Žino, kad nesaugu. O kai eina pjautynės dėl urėdijų reformos, tai jie atsiranda. Tiesa, neturiu nuomonės dėl urėdijų reformos, bet manau, kad kažkas ją turi.

Anonimiškas rašė...

Džiaugiuosi Mingaudo straipsniu. Būtų naudinga iš pagrindų pajudinti Klaipėdos kraštą. Ar aš praleidau progą, ar Klaipėdoje jau buvo prof. V. Radžvilo knygos KIEK KARTŲ GALI ATGIMTI TAUTA pristatymas? Jei dar nebuvo, tai ekstremaliai būtina. Be to leidėjai gali dar pasiūlyti ir knygą IŠARDYMAS, tad būtų pats laikas (jei dar ne per vėlu) šviestis ir šviestį.

tanas rašė...

iš dalies pritarčiau komentarui, kad "staiga suvešėjo medžių gynėjai atėjus į valdžią ne konservams". Bet paradoksalu, kad būtent koncervatoriška taktika prieš juos naudojama, kaip kad straipsnio autorius rašo " žmonės, kurie kovoja už Lietuvos gamtą yra vadinami Rusijos agentais". Šiaip ar taip judėjimai yra gerai, svarbu kad jie netaptų uždarais "burbulais" verdančiais savose sultyse ir savose "tiesose"(kas aktualu tiek Tapino chebrai, tiek iš dalies ir PP)

Anonimiškas rašė...

Kartais nebūtina logika vykdant protkrušystę. Čia apie Tapiną.

Mindaugas Šerna rašė...

Klaipėdoje jau viešėjo V. Radžvilas su knyga. Jei bus poreikis, pakartosim.

item