Algimantas Rusteika. Patyčios – vienintelis jų argumentas

kaunoforumas.wordpress.com Norit apdergti žmonių teisę viešai reikšti savo pažiūras ir konstitucinę susirinkimų laisvę? Jokių problemų,...

kaunoforumas.wordpress.com

Norit apdergti žmonių teisę viešai reikšti savo pažiūras ir konstitucinę susirinkimų laisvę? Jokių problemų, Lietuvos įstatymai tam sudaro visas sąlygas.

Pagal susirinkimų įstatymą negali būti išduoti leidimai keliems mitingams tuo pačiu metu ir toje pačioje vietoje. Tačiau tame pačiame įstatyme nustatyta, kad jeigu susirenka ne daugiau kaip 15 žmonių, ši nuostata negalioja.

Ir galima visada surasti 14 naudingų idiotų, kurie surengs savo susirinkimą kur tik nori ir kada tik nori, tačiau visada ir būtinai – toje vietoje, kur vyksta nepageidaujamas valdžiai piliečių mitingas su tikslu jį sužlugdyti ar sukelti neramumus.

Na, o jei jų ateina ir daugiau, tai tie policininkams suvaidina prisijungusius iš šalies praeivius, žiūrovus ar šiaip palaikytojus, kurių nereikia skaičiuoti. Svarbu, kad tuo momentu, kada ateini, būtų 14. Ir viskas – darai, ką nori.

Ir šitiek nusmuktakelnių su barzdžiukėmis bei daugiaspalve ir mitiūčių su silpnapročių šypsenomis visada atsiranda. Rėkauji, dainuoji garsiai ir pašaipiai mitinguojantiesiems brangias dainas, šaipaisi, žvengi, skanduoji kokias tik nori nesamones. Smagumėlis!

O ypač būna fain, kada pavyksta savo provokacija išvesti iš kantrybės kokį nors garbaus amžiaus, tinkantį tau į tėvus ir senelius žmogų, kuris dar neįprato prie politkorektiškos laisvės viešai tyčiotis iš to, kas jam brangiausia pasaulyje. Tada jį užgriūva visa pasityčiojimų lavina, sudrausmintas smuktakelnis ima cypti ir policija puola vargšelio ginti, saugoti ir jam padėti.

Tačiau tokia „įstatyminė“ komedija laisvai ir nepriklausomai galioja, kaip ir viskas Lietuvoje, tik į vienus vartus. Tol, kol iš pasenusių, dar gyvų Lietuvos partizanų ar Sąjūdžio veteranų tyčiojasi leftistai, neoliberalai ir konservatnikų jaunimėlis – tol viskas teisinga ir teisėta.

Tačiau per kokias nors pupuliukų pasididžiavimo eitynes su daugiaspalvėmis niekas nei 14-kai, nei 4-ms, nei dviems piliečiams tuo pačiu metu ir toje pačioje vietoje eitynių surengti neleis. Ir visus, pabandžiusius nors pusbalsiu sudainuoti kokią dainušką, nuveš kur reikia ir išrašys eurų, o jei kas ne taip – ir guzų.

Ir teisingai – viskas taip ir turi būti. O jei kam atrodytų kitaip – tam LRT bematant viską išsamiai paaiškins forume, kur iš vienos pusės dalyvaus 1 (vienas) atstovas, kuriam bus leista pasisakyti 50 – 60 sekundžių, nuolat pertraukiant provokaciniais ir pašaipiais klausimėliais, o iš kitos – 6 ar 8 ponai, kurie kalbės kiek tik norės, pritariamai linksint laidos vedėjui.

Na, o dėl Panoramos – kaip visada. Parodys tuos per pusvalandį suorganizuotų keliolika sisteminių nusmuktakelnių su vaivorykštine paklode kaip „kontramitingą“, kurių pašaipoms skirs tiek pat dėmesio, kiek žmonėms, atėjusiems su savo skausmu dėl Tėvynės ateities, kurie rengėsi mitingui mėnesius ir suvažiavo iš visos šalies.

Ir taip bus lygiai atspindėtos visos nuomonės, na tiksliai kaip ir parašyta Nacionalinio transliuotojo įstatyme, dėl kurio nesilaikymo čia reiškiat pretenzijas. Tai ko jūs dar norit? Pareikalavot ir važiuokit sau namo, nepavėluokit, tėvuk, į autobusą. O jei nepatiko – galėsit ir vėl reikalauti, kiek tik sveikata leis.

Ir jau tikrai niekam, jokiam deputatui, teisingumo ministeriui ar poniai iš Daukanto a. nešaus į galvą beprotiška mintis, jog reikia pakeisti susirinkimų įstatymo nuostatą ir JOKIAIS ATVEJAIS neleisti dviejų susirinkimų toje pačioje vietoje ir tokiu pat metu, nes tai yra užprogramuotas visuomenės konfliktas.

Nors tai bemat būtų padaryta, jei nepatenkintieji Lietuvos pardavėjais imtų rinktis būreliais po 14 į provaldiškus renginius padainuoti Maironio ar partizanų dainų. O gal būtų verta?

Kauno forumo vÄ—liava

Susiję

Įžvalgos 336788668378286121
item