Vilniaus universitetas tapo LGBT propagandos įkaitu

propatria.lt nuotrauka Bene gausiausiai turistų lankomame Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto M. K. Sarbievijaus kiemelyje paka...

propatria.lt nuotrauka
Bene gausiausiai turistų lankomame Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto M. K. Sarbievijaus kiemelyje pakabintos dvi LGBT „vaivorykštės“ vėliavos. Socialiniame tinkle „Facebook“ apie tai pranešta iš oficialios Filologijos fakulteto paskyros.

Filologijos fakultetas prie LGBT vėliavų kabinimo akcijos prisijungė sekdamas jau anksčiau vėliavą pasikabinusiu Vilniaus universiteto Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto pavyzdžiu.

Oficialiame Ekonomikos fakulteto tinklapyje skelbta, kad fakultetas jungiasi prie režisieriaus Romo Zabarausko inicijuotos akcijos. Rašoma, kad „ši pilietinė akcija gimė kaip atsakas į sistemingai pasikartojančius identiškus padegimus.“ Reaguojant į minėtus padegimus, fakulteto vardu skelbiama: „Esame lygių teisių šalininkų pusėje, netoleruojame diskriminacijos ir manome, kad neapykantos nusikaltimams vietos Lietuvoje nėra.“

Žiniasklaidoje jau skelbta, kad įtariamieji dėl minėtų padegimų sugauti, o Vilniaus apskrities policijos vadas Saulius Gagas patvirtino, kad butuose, kurių laiptinėse durys buvo padeginėjamos, buvo verčiamasi prostitucija, su kuria padegimai ir susiję, tačiau policija teigia, kad tai nesusiję su neapykantos nusikaltimais.

Kaip taikliai pastebėta socialiniuose tinkluose, kai nusikaltimai nėra politizuojami LGBT bendruomenės atstovų ir tiriami bendrąja tvarka, padegimai ir kiti žalos atvejai tiriami ilgus metus. Neprivilegijuotos visuomenės grupės negali sulaukti teisingumo, tačiau įsikišus LGBT aktyvistams metamos tokios pajėgos, kad kaltieji randami greičiau nei per mėnesį. Tai verčia kelti ir teisingumo, užtikrinant vienodą valstybės elgesį su savo piliečiais, klausimą.

„Vilniaus mieste, Žirmūnų gatvėje yra toks 9 aukštų daugiabutis namas, pažymėtas 93 numeriu. Namas niekuo neišsiskiria iš kitų tiek forma, tiek turiniu, tiek gyventojų sudėtimi. Tačiau jį labai ryškiai iš kitų daugiabučių išskiria visa eilė, daugiau nei keliolika padegimų, kai buvo padeginėjamos gyventojų durys, kilimėliai, grindys, šiukšlės. Pirmas, pats didžiausias ir itin tragiškas padegimas buvo įvykdytas 2007 metais, kada, padegus vieno buto duris, įsiplieskęs gaisras nusinešė 6 žmonių gyvybes, keliasdešimt buvo sužeisti ar apnuodyti dūmais, padaryti dideli materialiniai nuostoliai. Galimas piromanas sulaikytas TIK 2014 metais. Iki to laiko buvo įvykdyta dar visa eilė (skaičiuojama iki 20) smulkių padegimų, padegant vėlgi duris, kilimėlius, grindis ir t.t. Sulaikius piromaną padeginėjimai liovėsi“, - rašo vilnietis Darius Jonas savo Facebook paskyroje ir priduria, kad „objektyviai žiūrint, labai nuostabu, kad policija per trumpiausius terminus išaiškina nusikaltimą. Vienok liūdna ir apmaudu, kai plika akimi matai pagrindinius veiksnius ir motyvus, kai dėl nesudėtingo, nepadariusio didelių materialinių nuostolių ir nepareikalavusio aukų nusikaltimo šokdinami ir šokdinasi aukščiausio rango politikai, metamos didelės policijos pajėgos ir pajungiama visa šalies medija.“

Taigi LGBT bendruomenė ne tik nepatyrė neapykantos nusikaltimų, bet dar ir sulaukė privilegijuoto nusikaltimų tyrimo metant išskirtinius resursus ir skubos tvarka. Tačiau solidarumo akcijos prieš nepatvirtintus „neapykantos nusikaltimus“ niekas nestabdo. Filologijos fakultete po to, kai buvo sučiupti padegimų įtariamieji ir policijos paskelbta, kad tai niekaip nesusiję su neapykanta ar homoseksualais apskritai, užuot nukabinus LGBT vėliavą, buvo pakabinta dar viena tokia vėliava kitoje kiemelio pusėje.

Prieš pasikabinant vėliavą, Filologijos fakulteto socialiniame tinkle interneto lankytojams buvo surengta apklausa: „Šiandien klausiame visos mūsų bendruomenės nuomonės – ar prisijungiame prie šios iniciatyvos?“

Prie apklausos buvo skelbiama: „Mūsų Fakultetas yra atviras ir demokratiškas. Esame už lygias teises, lygias galimybes ir netoleruojame diskriminacijos bet kokiu aspektu.“ Apklausoje būta dviejų pasirinkimų – entuziastingo pritarimo „Žinoma!“, kuris surinko 88%, ir neaiškaus atsakymo „Nesu tikra(s)“, kuris surinko 12% iš 202 balsavusiųjų. Nors tai nebūtinai būtų turėję didesnės įtakos apklausos rezultatams, griežtai nepritariantiems galimybės sudalyvauti apklausoje neatsirado.

Nors policija ir neigia viešai įpiršti bandomą nusikaltimo priežastį kaip neapykantą LGBT bendruomenei, propagandinė LGBT vėliavų akcija, paremta pritemptais nusikaltimais ir solidarumu tariamoms jų aukoms, ir toliau tęsiama Vilniaus universitete.

Dėl visuomenės daugumai nepriimtinų vertybių sklaidos sunerimę į universitetą kreipęsi asmenys iš viešosios komunikacijos vadovo Ervino Spūdžio sulaukė atsakymo, kad „universitete matomos vėliavos pakabintos ne „administracijos nurodymu“, bet pačių bendruomenės narių iniciatyva. Tokiu būdu reiškiamas solidarumas su neseniai Vilniuje įvykusių neapykantos nusikaltimų aukomis“.

Vilniaus universitetas pastaraisiais metais pagarsėjo kai kurių akademinės bendruomenės narių itin aktyviomis pastangomis be bendruomenės daugumos pritarimo universiteto vardu remti LGBT judėjimą. Šių metų balandžio 17 d. Vilniaus universiteto Senatas atmetė Rektoriaus teiktą steigėjų siūlymą suteikti universiteto vardą ir juridiškai įsteigti asociaciją „Vilniaus universiteto LGBT+ grupė“. 2016 m. birželį universiteto Studentų atstovybė neatsiklaususi studentų išreiškė paramą LGBT eitynėms „Baltic Pride“. Šiai paramai tąkart iš jau vasaros atostogoms besiskirstančių studentų bandė priešintis 400 studentų.


Susiję

Pažangos ideologija 3424645219692190856

Rašyti komentarą

32 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,prisigyvenome. Tpfu.

Audrius rašė...

Okupacija. Besmegenių studentų.... :((

Anonimiškas rašė...

Jezuitai, universiteto steigėjai, kapuose turbūt vartosi.

tanas rašė...

kažkodėl atrodo, kad kokias kitas mažiau neutralias (tarkim Žalgirio ar LRyto komandų) vėliavas nuimtų greitai VU klerkai ir nepadėtų nė apklausos

Pikc rašė...

Įdomu, tuose fakultetuose NORMALIŲ, iškrypėliško neobolševizmo neiškruštais smegenimis, žmonių dar liko? Negi visi iki debilumo užzombinti?
P.S. Policijos teigimu, tas pederastas "režisorius" su toje laiptinėje vykusia prostitucija nesusijęs - o štai "vė-ū" homsomolo aktyvistai akivaizdžiai laikosi priešingos nuomonės. :D

1Chingishan rašė...

gerai kad parašė propatria ir reikia reikalauti baudžiamosios atsakomybės ir metimo iš darbo už homoseksualų propaganda. bei kreiptis į Seimą su reikalaivimu stabdyti bet kokius finansavimus kol dirbs ten iškrypeius palaikantys ir jiems popoganda padedantys varyti išgamos. Bei duoti nurodymus policijai nukabinėti tas vėliavas, bei jei nėra tokio įstatymo jį priimti- kad negalima pedero-propoganda vėliavų ar kitomis priemonėmis.

Skaitytojas rašė...

Tai nebe tas universitetas, kurį kitados baigiau.

Hm rašė...

Ne administracijos nurodymu? Sancta simplicitas. Įdomu kaip kitaip galima ką nors pakabinti pro dekanato langą?

Anonimiškas rašė...

Dėmesio, Vilniaus savivaldybė nori užgrobti, ir paskui, aišku, išspekuliuoti Vilniaus Edukologinio universiteto rūmus - šito jokiu būdu negalima leisti. Dabar aišku, kodėl buvo nuverstas ankstesnis universiteto rektorius. Turi būti aktyvi visuomenės reakcija - protestai ir peticijos.

Anonimiškas rašė...

Ar GĖJAI jau tapo norma? O kaip apie ŽMOGIŠKUOSIUS RESURSUS, o apie ŠVEDIJĄ? Ar nevertėtų sudaryti lengvai patriotinį Pro Patria žodynėlį, kuriame turėtume lietuviškus, gerai skambančius ir visų skaitytojų mėgiamus atitikmenis žodžiams "GĖJUS", abrakadabriniam "Žmogiškieji resursai", o Švediją tiesiog vadintume Žuvėdija? Ar jūs žinote žodžių kurie tiesiog rėžia ausį, tai pakeiskime juos ! Ar prisimenate vieną komentarą : "O dabar - tų lozungų vertimas į normalių žmonių kalbą: "žmogaus teisės" - iškrypėlių, nelegalų ir pan. "mažumų" privilegijos bei normalių žmonių persekiojimas; "demokratija" - vienos liberastinės ideologijos diktatūra; "lyčių ir rasių lygybė" - genderizmas, rasių maišymas, prieš baltuosius nukreiptas rasizmas; "nevaržoma spauda" - liberastinė propaganda "meinstryme"; "žodžio laisvė" - laisvė skleisti liberastinę propagandą, nes kitaip - "heit spyyyč!!!"; "religijos laisvė" - laisvė tyčiotis iš krikščionybės; "laisva prekyba" - laukinis kapitalizmas". Kodėl vartojame JŲ žodžius? Pradėkime bent Pro Patria kalbėti MŪSŲ kalba. Su tokiu potencialu kurį čia turime, galime nuversti kalnus! Ar ne viskas prasidėjo nuo Žodžio?

1Chingishan rašė...

aš visada naudoju žodį pederastas o ne GAY- nes gay tai jų kalba "good as you"- niekada smirdintis pederastas nebus 'good as you"
be to ir teismą Lietuvoje jie pralošė dėl žodžio "pederastas" naudojimo- taip kad galit ramiai naudot ir niekas apart iškrypelių užvaldyto facebook- jums neturi teisės blogo žodžio pasakyt.

Hm rašė...

Tai gal ir Radžvilas atleistas ne „administracijos nurodymu“, o „pačios bendruomenės iniciatyva“? Ir, žinoma, „pačiai bendruomenei“ buvo taip įgrisusios lituanistinės katedros, kad ėmė vieną kartą ir „pačios bendruomenės iniciatyva“ jas panaikino, administracijai nespėjus nė mirktelėti. Kaip čia Stervinas Šūdys nesugalvojo iš karto taip ir pasakyti?

SmikiZ rašė...

Šiuolaikiniai jėzuitai patys šitą ideologiją platina (ne visi, bet labai įtakingi ir stumiami). Deja.

Anonimiškas rašė...

Privilegijuota ar ne, bet jų dėka tai iškilo į žiniasklaidą ir buvo greitai išsiaiškinti padegimo kaltininkai. Kiek pamenu 2007 m. informacijos sklaidos apie padegimus nebuvo, kaip ir nebuvo didelės bendruomenės, kurie žiniasklaidos pagalba būtų garsiai rėkę ir bandę išsiaiškinti žudiką, dėl to ir prireikė laukti iki 2014 m. Tai didelės pagyros ir aplodismentai LGBT benduomenei ir jiems palaikantiems asmenims, kad jie sugebėjo iškelti problemą į viešumą, nes nusikaltėliai laisvai gatve neturi vaikščiot.

Antra, common, propatria, straipsnyje keliama daug asociajų ir spekuliacijų, daugiau faktų, mažiau spekuliacijų. Jeigu universitetas pasakė poziciją kad su vėliavom kovoja prieš neapykantos nusikaltimus (susiję su šitais padegimais ar ne), tai tegu. Jų tokia pozicija. Nusikaltimų netoleravimas yra gerai ir dėl to tikrai neskauda. Mažiau pykčio, nusikaltimų, daugiau meilės ir draugiškumo... ne veltui tiek daug savižudžių toje Lietuvoje, o mes juk norime, kad visiems čia būtų geriau gyventi...

Anonimiškas rašė...

O kokiam kontekste naudojate tą žodį? Pederastijoje? Kai šnekate apie Senovės Graikijos socialinius ir romantinius santykius tarp vyro ir jauno berniuko, kurie buvo labai gajų toje visuomenėje?

1 rašė...

>2018-09-20 14:24
Jūs duodate suprast, kad didžiausi neapykantos nusikaltimų šaltiniai yra Vilniaus Universitete ekonomikos ir verslo administravimo fakultete ir filologijos fakultete...?

Pikc rašė...

Ką tas nabagėlis gali "duoti suprasti", jeigu jis pats nė velnio nieko nesupranta - bukai atrajoja liberastinę propagandą, ir tiek.
Pirmas įspūdis, skaitant tokius pezalus - "čia turbūt sarkazmas - juk negali žmogus būti TOKS bukas!", bet paskui supranti - gali, dar ir kaip gali. :)

Skaitytojas rašė...

Ką šiame kontekste reiškia „common“? Gal norėjote pasakyti „come on“? Kaip rodo praktika, liberalų ir gramatika netradicinė :)

Eilinis dėstytojas iš gatvės rašė...

Universitetą tikrai žaloja įsivėlimas į šį politkorekcijos farsą. Tai keičia pačią jo atmosferą, išniekina jo dvasią. Kaip gali jame rimtai mokytis rimtus mokslus, kai už lango, jo kieme, vaidinamos tos komedijos? Pati atmosfera nebe ta. Tokioje vietoje gali tik pseudomokslus pseudomokytis. Kas vis dažniau ir daroma.

Ir apskritai, kai kur nors vyksta komedija, visada geriau būti jos žiūrovu nei aktoriumi.

Anonimiškas rašė...

Regis, Pedagoginis neturėjo tokio uolaus viešųjų ryšių atstovo kaip Ervinas Spūdys. Tas būtų iš karto pasakęs, kad universitetas likviduotas ir pastatai išparduodami „pačios bendruomenės iniciatyva“.

Anonimiškas rašė...

Vėliavos iškėlimas virš pastato reiškia jo užėmimą, arba kapituliaciją. Ką reiškia LGBT vėliavos VU? Madingas ideologinis spalvinis "lozungas"? Ar žinia kad minėtuose fakultetuose dominuoja seksualinės mažumos? Dabar sutikus tų fakultetų lankytojus magės labinti juos seksualiai toliarantiškai. Tai yra sutikus vaikiną, nusišypsoti ir palinkėti - "eik tu", - pridedant gėjų mėgstamas erogenines vietas, o merginas siūsti ta pačia fiziologine kryptimi, kuria reklamuojamas Vilniaus miestas...

Pikc rašė...

Kad čia net ne komedija, o farsas su gausiais grotesko elementais. Be to, jei tai būtų kokia nors privati kontora, būtų vienas dalykas - dabar gi iškrypėlių kloakos reputacija kergiama seniausiam Lietuvoje valstybiniam universitetui.

Kaip rengti apklausas rašė...

„Ar pritariate, kad ne administracijos nurodymu, o pačios bendruomenės iniciatyva Filologijos fakulteto dekanate būtų pakabinta vaivorykštės vėliava?“ Galimi atsakymai: A. Žinoma! B. Jo, kodėl gi ne? C. Nu gal, ką aš žinau. D. Nesu tikra(s), bet tiek to, kabinam.

Pikc rašė...

Galima ir dar objektyvesnę - kad būtų aiškūs "Taip" ir "Ne" variantai:
"Ar neprieštaraujate pederastų skuduro iškabinimui?"
A. "Taip, neprieštarauju."
B. "Ne, neprieštarauju."

Anonimiškas rašė...

Kiek girdėjau, tai jie prisipažįsta, kad juos velnias drenčina ir verčia tas šešiaspalves kabinti kaip pasityčiojimą iš besilankančio popiežiaus. Galimai per susitikimus su visuomene ir jaunimu bus daugiau provokacijų ir analinių performansų.

Anonimiškas rašė...

Jei jūs, gerbiamasis, sulyginote rases ir lytis su seksualiniais iškrypimais, tai jums su galva yra labai (LABAI) blogai. Rasė ir lytis yra įgimti dalykai, o seksualiniai iškrypimai yra išmokti (kaip prostitucija, kanibalizmas, narkotikų vartojimas ar savo balso per rinkimus atidavimas liberalams).

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Tai jau viešas išsityčiojimas iš Vilniaus unversiteto - negali būti, kad Lietuvos BK nėra straipsnio už iškrypėlių propagandą.

1Chingishan rašė...

pažeidžia bent du straipnius, (nes ta vėliava ne šiaip vėliava o simbolis politinių reikalavimų, bei po tuos kiemus gali vaikščioti ir nepilnamečiai) LR Konstitucijos 25-ą str. ("Laisvė reikšti įsitikinimus, gauti ir skleisti informaciją negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu, jei tai būtina apsaugoti žmogaus sveikatai, garbei ir orumui, privačiam gyvenimui, DOROVEI ar ginti konstitucinei santvarkai.") bei Lietuvos Respublikos nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo 4 str. 16 dalį, nes skleidžia propagandą "kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata". Tik kad nei mentūra nei prokuratūra nagalai nereaguoja nei į VU kieme pakabintas veėliavas, nei ant namo sienų kur tas degradas tipo režisierius kabinėja pro balkoną, nei kur miesto centre buvo iškabinę iškrypeliai. Aišku kad čia reiktų politinės valios, moralaus politiko ar visuomenės reikalavimo vykdyt įstatymus- ir čia per puse valandos būtų viskas nukabinta ir šitų smirdinčių skudurų kabintojai atsidurtų KPZ pradžiai ir daugiau nebereikėtų čia skleist mums solidarumų su išgamomis.

Unknown rašė...

"MES EUROPIEČIAI!!!"
Puse Lietuvos plauna unitazus Europoje, o kita puse po mokslu prisijungs. Lieka tik ant langu kabinti savo proto išsilavinimo lygi. Na, nieko, rūsai griš ir jus išlaisvins ir išgydys europiečiai.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item