Švedijos parlamento rinkimuose - pažeidimai ir išpuoliai prieš Švedijos demokratus

propatria.lt nuotrauka  Švedijoje vyksta rinkimai. Renkamas ne tik parlamentas, bet ir apskričių bei savivaldybių tarybos. Lietuvos žin...

propatria.lt nuotrauka 
Švedijoje vyksta rinkimai. Renkamas ne tik parlamentas, bet ir apskričių bei savivaldybių tarybos. Lietuvos žiniasklaida likus kelioms dienoms iki rinkimų pranešė, kad Švedijos Demokratų (SD) partijos teigimu, jų lyderis Jimmis Åkessonas gavo laišką su grasinimu nužudyti. Švedijos žiniasklaida paviešino laišką, kurį „puošė“ Islamo valstybės vėliava. Pagrasinta nužudyti nupjaunant galvą, jeigu iki savaitės pabaigos politikas nepasitrauks iš politinės veiklos. Taip pat grasinta susidoroti su SD pirmininko 14-mečiu sūnumi. Dėl šio grasinimo pradėtas Švedijos saugumo tarnybos tyrimas.

Švedijos balsavimas vyksta kitaip nei Lietuvoje. Kiekviena partija turi atskirą biuletenį, kuris skiriasi spalva, priklausomai nuo rinkimų. Geltonas – parlamento, mėlynas – apskričių, baltas – savivaldybių tarybų rinkimams.

Šiandien Švedijos visuomeninė televizija (SVT) praneša apie pažeidimus rinkiminėse apylinkėse. SVT duomenimis, vienoje iš Geteborgo rinkiminių apylinkių, 2 valandas nebuvo SD biuletenių. Kai televizijos atstovai pradėjo domėtis apie dingusius biuletenius, gautas atsakymas, kad galbūt įsivėlė klaida. SD atstovas žadėjo „nuodugniai išsiaiškinti įvykio aplinkybes“.

Facebook grupėje Stå Upp För Sverige (Stand up for Sweden), kuri vienija apie 180000 narių, plinta žmonių kaltinimai, kad biuletenių nėra ir dešimtyse kitų apylinkių, kuriose jie balsavo.

Svarbu paminėti, kad tuomet reikia imti tuščią biuletenį ir ant jo užrašyti partijos, už kurią balsuojama, pavadinimą.

Dienos metu, vykstant balsavimui, šalia rinkiminės apylinkės užpulta nėščia SD partijos narė, atėjusi balsuoti kartu su kolegomis. Nukentėjusioji Švedijos laikraščiui atpasakojo įvykius „užpuolikai grasino nužudyti mane ir mano kolegas, apšaukė mane kekše, rasiste, apspjovė“. Užpuolikai taip pat bandė atimti politikės kolegų balsavimo biuletenius. Policija pradėjo dviejų įtariamų jaunuolių paiešką, tačiau ji nedavė rezultatų.

Lundo mieste Moderatų partijai priklausanti narė taip pat apšaukta fašiste ir kekše. Politikės teigimu „užpuolikas šaukė, jog visa Švedija manęs nekenčia“.


Susiję

Pasaulis 6412355048616196871

Rašyti komentarą

16 komentarų

Pikc rašė...

Žuvėdijoj neobolševikai įsisiautėjo. Nieko naujo ir nieko keisto. Padugnės kitaip nemoka.
Na, o sprendžiant pagal rinkimų rezultatus, raudonųjų utėlių apnikti žuvėdai pradeda muistytis, nes jaučia, kad "kažkas čia ne taip", bet iki tikro prabudimo dar toloka, nes priešingu atveju raudonųjų net smarvės valdžioje neliktų.

Anonimiškas rašė...

Švedai nemėgsta skubos, bet nematyti to, kas akivaizdu - čia jau iš serijos ,,Jei ant dramblio narvo pamatysi užrašą ,,Begemotas'' - netikėk savo akimis''. Gal Šiaurės Lyga kiek pastūmės viską į priekį. švedijos patriotinės jėgos pasirodys neblogai, bet kažin ar gaus absoliučią daugumą, kad galėtų vieni formuoti vyriausybę. Tiesa, balsus vistiek suskaičiuos tik rytoj. O pažeidimų nėra tiek, kad būtų anulioti rinkimų rezultatai. Matysim.

Anonimiškas rašė...

Kol kas bolševikai ryškiai pirmauja, o SD gali likti treti (bet dar tik apie trečdalį balsų suskaičiavo)

Anonimiškas rašė...

SD dabar antri, treti - Moderate. Ar Moderate - patriotinės Švedijos jėgos? Jei taip - raudonųjų dainelė sudainuota.

Anonimiškas rašė...

joo, švedų komunistėliai taip lengvai valdžios neatiduos.

robotas rašė...

Kur matėt demokratiškus kairiuosius? Jie tik iš tribūnos vograuja apie demokratiją. O kairieji visada neša tik diktatūrą. Europa pražiopsojo jų įsigalėjimą. Jie daug kur įsitvirtino. Iškrapštyk dabar juos, kad nori.

Anonimiškas rašė...

Matkaip, beveik 18 proc. balsavusiųjų supranta Švedijos esamos padėties rimtumą, o kitiems, kaip matau, gera esama. Tikiuosi, kad šiek tiek tolimesnėje ateityje demokratams pasiseks vargais negalais (dėl „kairiųjų demokratų“ ir „dešiniųjų“ trukdymo) gauti daugiau vietų ir būdami valdžioje jie iškuops visą „tradicinių partijų“ pridirbtą mėšlą Švedijoje.

Anonimiškas rašė...

deja SD nieko nelaimėjo. gavo per mažai balsų , kad darytų įtaką. tuoj sisteminės partijos sudarys vaivorykštinę koaliciją ir imigracijos politikoj niekas nesikeis. toliau leis atvykt svečiams iš trečių šalių, pagreitintai suteikinės pilietybes, duos pašalpas, o tie atsidėkodami balsuos už kairiuosius. rinkėjų elektorato etninė sudėtis keisis aborigenų švedų nenaudai. liūdni popieriai.

Anonimiškas rašė...

O aš pabūsiu optimistu, SD, jei ne jie, tai kita panaši partija, juo labiau nuošluostys nosis ir „raudonai-žaliems“, ir „dešiniesiems“, jei tik daugiau bus tų atbėgėlių. Vis tiek dalis švedų atsipeikės, jei jau atsipeikėjo balsavę už SD. Likusios partijos tokiu atveju susikompromituos, kai kurių savo rinkėjų akyse, jei dirbs kartu. Pasirodys, kad jie visi to paties molio be jokių pažiūrų skirtumų. Pagyvensim, pamatysim.

Anonimiškas rašė...

Moderatai - tai tie patys liberalai, kaip kitos likusios partijos, palaikančios imigrantų kraustymąsi į Švediją. Jiems juk „ne lygis“ dirbti kartu su demokratais. Greičiau eis su socdemais ir kitais obuoliauti, neduokdie, kad „ne tie“ įeitų į koalicijos sudėtį.

Anonimiškas rašė...

O juokingiausia, kad Lietuvoje visai nėra dešiniosios pakraipos partijos, todėl far-right lietuviukams tenka domėtis kitomis valstybėmis, kaip Švedija.

Anonimiškas rašė...

Yra tų dešiniųjų partijų Lietuvoje, tik kol kas jos mažai girdimos platesnei visuomenei. Manau, kad išmuš ir jų valanda Lietuvoje, tada galės jų „simpatikai“ tokie kaip tamsta prikrauti į kelnes...

Anonimiškas rašė...

Tame ir juokinga, nes labai ironiška, kai nacionalizmas ir svetimos valstybės partijų lygis stipresnis už savos valstybės partijas.

Anonimiškas rašė...

Tiesiog padėtis Lietuvoje ir Švedijoje yra iš esmės skirtinga dėl imigrantų, kitų problemų. Todėl ir skiriasi nacionalizmo bei partijų lygis jose.

Anonimiškas rašė...

18 procentu uz SD yra labai prasti rezultatai. Matomai Svedijoje niekas nesikeis dar kelis metus, kas greiciausiai yra per ilgai. Svedija sunaikinta politkorektiskumo nuodu.

Pikc rašė...

Kas TIKRAI juokinga - tai, kad viskas, kas ne raudonai-žydrai liberastiška, vadinama "far-right" ar net "tiesiai-šviesiai" "fošystaj", "racystaj" beigi "neonacej". Man, spėjusiam "paragauti" sovietinio bolševizmo, šita tendencija yra TOKIA "déjà vu, déjà lu, déjà entendu"... Skaitydamas "meinstryminę" Lietuvos ir Vakarų (!) purvasklaidą bei "progresyvistų" komentarus, akivaizdžiai matau "pravda", "komsomolskaja pravda", "kommunist", "krasnaja zvezda" ir pan. brudo bei "komsomolo aktyvo" reinkarnacijas - praktiškai be jokių modifikacijų. O dar juokingiau, kad šita marksistiniu naftalinu pradvisusi neobolševikinė fauna save labai šiuolaikiškais beigi šiaip visais atžvilgiais "progresyviais" laiko. ;)

item