Jungtinėje Karalystėje iš šeimų atimama rekordiškai daug vaikų

laisvavisuomene.lt Valstybės iš šeimos atimti vaikai yra vienas baisiausių mamos ar tėčio košmarų. Deja, dabar tai nutinka tūkstančia...


Valstybės iš šeimos atimti vaikai yra vienas baisiausių mamos ar tėčio košmarų. Deja, dabar tai nutinka tūkstančiams Jungtinės Karalystės tėvų kasmet – ir ne visuomet dėl geros priežasties.

UK Sun rašoma, kad 2017 m. iš tėvų atimtų vaikų JK padaugėjo 34 proc. – nuo 7 550 iki 10 130. O jeigu atsižvelgtume į su tėvų leidimu paimtus vaikus, skaičius išaugtų iki 32 810 vaikų.

Visi, skaitantys britišką žiniasklaidą ar moterų žurnalus, yra girdėję istorijų apie vaikus, kurie buvo paimti iš šeimų, nes socialiniai darbuotojai neteisingai apkaltino tėvus smurtavimu. Viena geriausiai žinomų istorijų yra apie Jill Goss, iš kurios buvo atimta 10 savaičių amžiaus dukra Alyssa.

Pastebėjusi, kad Alyssos ranka ištinusi, Jill mergaitę nuvežė į ligoninę. Gydytojai rado mažų įskilimų, kuriuos, jų teigimu, galėjo sukelti vitamino D trūkumas, nuo kurio kūdikis jau buvo gydomas. Tačiau Jill vis tiek buvo suimta. Nors kaltinimai mamai buvo atmesti, Alyssa buvo atimta ir atiduota įvaikinti. Kai Jill vėl pastojo, ji išvyko į Ispaniją, nes socialiniai darbuotojai grasino iš jos atimti ir būsimą kūdikį.

Taip pat yra istorijų, apie vaikus, kuriuos atėmė iš tėvų, nes turėjo viršsvorio ar nesivalė dantų, ar tariamai netgi dėl to, kad esant progai nebuvo nusivesti ledų. Nuskambėjo ir istorija apie tėvus, kurie prarado savo sūnus todėl, kad mama jauniausiąjį nuvežė į ligoninę, nes buvo patinusi jo galva. Du gydytojai manė, kad tai – įtrūkimas, vienas – kad lūžis. Tėvai nebuvo apkaltinti ar nubausti dėl jokio nusikaltimo, bet abu berniukai buvo atimti ir atiduoti įvaikinti.

Net kai kurie teisėjai mano, kad socialiniai darbuotojai per greitai atima vaikus iš šeimų. Praėjusį birželį teisėjas seras Andrew McFarlane‘as sakė, kad teismai mato per daug atvejų, kurie nebuvo pakankamai rimti, kad vaikai būtų atimti iš tėvų.

„Galima pagrįstai teigti, kad pasiekėme etapą, kai yra lengva gauti teisinę apsaugą, tuo tarpu dėl finansinio klimato šeimų galimybės gauti specialistų pagalbą yra pastebimai sumažėjusios“, – sakė teisėjas.

Tačiau vaikus prarasti rizikuoja ne tik nepasiturinčios šeimos. Jill Goss yra kirpėja, o šeima, iš kurios paimti du sūnūs – inžinierius ir finansininkė. Vaikų atėmimas iš šeimos gali nutikti bet kuriam tėvui šalyje ir dėl to turėtų sunerimti visi.


Susiję

Šeimos politika 8904946959562339069

Rašyti komentarą

8 komentarai

Pikc rašė...

Kuo daugiau valstybinės institucijos gali kištis į šeimos gyvenimą ir kuo nesaugiau šeima jaučiasi, tuo visuomenė yra lengviau valdoma.

1Chingishan rašė...

įteisino sodoma santuokas tai dabar ir vaikus atiminėja nes rinkoj jų per mažai ir pederastams trūksta mėsytės. lygiai tas pats ir pas mus. nors valdžioje valstiečiai, tikrą valdžią LT savo rankose turi iškrypę tolerastai- tai tas pats vaikų atiminėjimas ir vyksta.

Pikc rašė...

Manyčiau, tuo "nors valdžioje valstiečiai" GEROKAI per gerai tuos "valstiečius" vertinate - ten fauna greitai suuodė, "iš kur vėjas (tiksliau, eurorubliai) pučia" ir kad pažadai lieka pažadais, o biznis yra biznis. ;)

1Chingishan rašė...

ten faunos dalis kuri su skvernyy ir šakalienėm atėjo iškarto tokie buvo. karbauskis dar vis juos stabdo ir neduoda įsisiautėt- todėl dar nepraeina stambulo sutartys ar pedero-parnerystės.

Anonimiškas rašė...

kažin ar iš musulmonų atiminėja. tai liečia tik krikščionis autochtonus.

Pikc rašė...

Na, Karbauskis jau irgi rodo "persiorientavimo" požymius - pvz. keliagubos pilietybės klausimu.

Pikc rašė...

Klausimas, kaip suprantu, retorinis? :)

1Chingishan rašė...

čia kaip ir kitas klausimas. moralės gynimo klausimu jis arodo gerai.

item