ISIS nužudymų nuotraukas paviešinusiai M. Le Pen – psichiatrinė ekspertizė

Prancūzijos „Nacionalinio fronto“ partijos pirmininkė ir vadinamosios „alternatyviosios dešinės“ judėjimo šalyje lyderė Marine Le Pen s...

Prancūzijos „Nacionalinio fronto“ partijos pirmininkė ir vadinamosios „alternatyviosios dešinės“ judėjimo šalyje lyderė Marine Le Pen sulaukė teismo reikalavimo atlikti psichiatrinę ekspertizę dėl to, kad ji 2015 metais socialiniuose tinkluose buvo paviešinusi „Islamo valstybės“ įvykdytų nužudymų nuotraukas.

Šias nuotraukas M. Le Pen paviešino, kai vienos Prancūzijos televizijos žurnalistas „Islamo valstybę“ prilygino Le Pen atstovaujamai Prancūzijos „kraštutinei dešinei“.

„Maniau, kad esu mačiusi visko, bet – ne! Dėl viešo #Daesh įvykdytų baisumų pasmerkimo Twitterio žinutėse „teisingumas“ siunčia mane atlikti psichiatrinės ekspertizės! Kaip toli jie nueis?“, – reaguodama į Prancūzijos teismo sprendimą rašė Le Pen.

Remiantis pačios Le Pen paviešinto teismo dokumento kopija, teisėjas, skirdamas psichiatrinę ekspertizę, teigia siekiantis nustatyti, ar M. Le Pen neserga kokia nors protine liga, kuri būtų galėjusi paveikti jos galimybę suprasti, ką ji darė publikuodama „Islamo valstybės“ vykdytų nužudymų nuotraukas.

M. Le Pen patvirtino nežadanti atlikti šio testo: „Norėčiau pamatyti, kaip teisėjas bandytų ir priverstų mane tai padarytų“ – sakė ji.

Parengta pagal užsienio žiniasklaidą.




Susiję

Europa 241594934052217932

Rašyti komentarą

1 komentaras

Alfred Naujocks rašė...

Atsiranda minčių policija. Video minima ir ponia Le Pen ir šis atvejis

https://www.youtube.com/watch?v=gLUwvd7R34c

item