E. Macronas: reikia bausti trečiojo pasaulio imigrantų neįsileidžiančias ES šalis

tiesos.lt Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, kad norėtų bausti tas ES šalis nares, kurios yra, jo teigimu, pernel...


Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, kad norėtų bausti tas ES šalis nares, kurios yra, jo teigimu, pernelyg nacionalistinės ir nenori priimti imigrantų iš trečiojo pasaulio šalių. Be kita ko, E. Macronas pripažino neprieštarausiantis, jei būtų nuspręsta tokioms šalims atšaukti ekonominę pagalbą ir  jas pašalinti iš Šengeno zonos.

„Europa nėra meniu à la carte, tai politinis projektas“, – taip sakė E. Macronas ES viršūnių susitikime Zalcburge.

Prancūzijos prezidento nuomone, Višegrado šalys: Lenkija, Čekija, Slovakija ir Vengrija yra labai patenkintos ES, kai kalbama apie paramą, bet „jos nenori namuose priimti nė vieno migranto, nė vieno pabėgėlio“.

Vengrija neseniai pranešė, kad nemano perleisti savo sienų kontrolės „Frontex“, ES sienos saugotojams, – už tai, kaip teigia Macronas, irgi turėtų būti baudžiama.

„Šalys, kurios nenori turėti nei daugiau „Frontex“, nei solidarumo [dėl pabėgėlių], turės palikti Šengeną. Šalys, kurios nenori turėti daugiau Europos, neturės daugiau priėjimo prie Struktūrinių fondų“, – kalbėjo Prancūzijos prezidentas.

Tačiau bausti šalis, kurios atsisako ES sienų ir pakrančių apsaugos tarnybos „Frontex“, gali būti sunku, nes ši grupė yra net didesnė nei ta, kuri nenori priimti imigrantų. Susitikimo Zalcburge metu Austrijos federalinis kancleris Sebastianas Kurzas paaiškino, kad pietų Europos šalys, tokios kaip Italija ir Graikija, neigiamai nusiteikusios dėl savo sienų kontrolės perdavimo į „Frontex“ rankas, nes tada bus dar sunkiau išsiųsti imigrantus.

E. Macronas taip pat pareiškė, kad kitų metų Europos Parlamento rinkimai bus istoriniai – jie ir nulems, ar ES pasuks multikultūriniu, globalistiniu, kairuoliškai liberaliu keliu, ar nacionalistiniu.

Susiję

Emmanuel Macron 5165177198156863451
item