Danijoje populiarėja už griežtesnę imigracijos politiką pasisakanti partija

tiesos.lt Sparčiai auganti ir piliečių pasitikėjimą įgyjanti naujoji Danijos partija tampa iššūkiu ir svarbiausiu galvos skausmu Dani...


Sparčiai auganti ir piliečių pasitikėjimą įgyjanti naujoji Danijos partija tampa iššūkiu ir svarbiausiu galvos skausmu Danijos liaudies partijai stumdama ją iš dešinės – jau dabar gaudami 4,6 procento palaikymo.

Aiškiai apibrėžtos dešiniosios orientacijos ir griežtesnės imigracijos politikos partija kelia iššūkį Danijos liaudies partijai (Folkeparti). Naujoji piliečių partija, taip vadinasi naujoji partija, neseniai atliktoje visuomenės apklausoje gavo 4,6 procentus palaikančių balsų, rašo Jyllandsposten.

Kaip rodo Norstat nuomonės tyrimas, dabar Naujoji piliečių partija gauna didesnį palaikymą nei Konservatyvioji liaudies partija (Konservativa Folkeparti) ir Liberalų aljansas (Liberal Alliance) kartu sudėjus.

Pagrindinis jų priešininkas, Danijos liaudies partija (Dansk Folkeparti) šiame tyrime gavo 17 procentų balsų.

Naujoji piliečių partija įsikūrė tik 2015 m. rudenį ir prisistato kaip tautiškai konservatyvi partija. Vadovaujami savo populiariosios lyderės Pernilės Vermund (Pernille Vermund), Naujieji piliečiai nukreipė savo griežtą kritiką į Danijos liaudies partiją, kuri kaltinama ekonominiu kairuoliškumu ir silpnumu imigracijos klausimu.

Danijos vyriausybė praneš rinkimų į Danijos parlamentą Stortingeną datą, kuri bus ne vėliau nei 2019 m. birželio 17 d. Daugelis ekspertų mano, kad rinkimai vyks kovą ar balandį.

Naujoji piliečių partija neseniai suformulavo ir savo rinkimų programą – joje imigracijos politika užima pagrindinę dalį.

Partija norėtų visiškai sustabdyti prieglobsčio instituto veikimą, ji pasisako ir už tai, kad nusikaltimus įvykdę imigrantai būtų išsiunčiami iš šalies po pirmojo teismo. Be to, norima įvesti ir reikalavimą, kad užsieniečiai galėtų patys save išlaikyti.

Vos tik susikūrusi, partija ir jos vadovė Pernilė Vermund įsivėlė į žodžių mūšį su Danų liaudies partijos ES parlamentaru Mortenu Meseršmidtu (Morten Messerschmidt), kuris teigė, kad ši akiplėšiška partija turi nerealistišką požiūrį į tai, kas apskritai gali būti pasiekta.

Meseršmidtas tarp kitko teigė, kad dauguma Danijos rinkėjų visiškai sustabdyti imigraciją iš trečiojo pasaulio šalių.

„Tokia politika, kuri vykdoma dabar, problemų neišsprendžia. Geriau nebus. Mūsų tikslas yra pakeisti proceso vystymosi kryptį. Kol ne per vėlu,“ – tąkart pabrėžė Pernilė Vermund.

Susiję

Europa 8556613988976387189
item