Minime pirmojo LR Prezidento Antano Smetonos 144-ąsias gimimo metines

www.alkas.lt Rugpjūčio 10 d. sukanka 144 metai nuo pirmojo Lietuvos Respublikos Prezidento Antano Smetonos gimtadienio.  Ta proga...


Rugpjūčio 10 d. sukanka 144 metai nuo pirmojo Lietuvos Respublikos Prezidento Antano Smetonos gimtadienio. 

Ta proga Lietuvos Sąjūdžio Kauno tarybos Prezidento Antano Smetonos klubas ir Nukentėjusių sovietų armijoje labdaros ir paramos fondas „Atmintis“ kvietė kauniečius ir vilniečius pagerbti pirmojo Lietuvos Prezidento atminimą.

Kaune, Lietuvos Respublikos istorinės prezidentūros kiemelyje, buvo padėtos gėlės bei uždegtos žvakutės prie Prezidento Antano Smetonos paminklo. Vilniuje prie Tilto gatvės namo Nr.1, pažymėto memorialine lenta, skirta A. Smetonai, buvo padėtos gėlės ir uždegtos žvakutės.

Rugpjūčio 11 d., šeštadienį, 14 val. Užugirio kaime, Ukmergės r., Prezidento Antano Smetonos dvare, vyks kasmetinė šventė „Smetoninės“, skirta paminėti pirmojo Lietuvos prezidento gimtadienį.

Čia galima bus pamatyti šventiškai smetonišku stiliumi pasipuošusias ponias ir ponus, tarpukario laikų karininkus bei paklausyti to meto muzikos.

„Smetoninės“ vyks Prezidento Antano Smetonos dvare, kur pats Prezidentas iškilmingai atidarys šventę ir tars sveikinimo žodį. Prezidento dvaro sodyboje visų lauks mugė, švietėjiški pasakojimai, parodos ir muzika.

Šventinio koncerto programoje „Reveransas XX a. pradžios dainininkui, tarpukario Lietuvos estrados (šlagerių) pradininkui Danieliui Dolskiui“ skambės Egidijaus Sipavičiaus ir Kauno bigbendo atliekamos Danieliaus Dolskio repertuaro dainos. Susirinkusius šokdins kūrybinis kolektyvas „Alytaus Miestelėnai“.

Šventėje galėsite:

• Dalyvauti elegantiškiausios dvaro ponios, gražiausios barzdos ir stilingiausios šeimos rinkimuose ir laimėti malonius apdovanojimus;
• Nukeliauti į praeitį ir nusifotografuoti tarpukario fotoateljė;
• Dalyvauti ekskursijose po Prezidento Antano Smetonos dvarą ir sužinoti įdomių ir intriguojančių faktų apie Prezidentą ir jo šeimą;
• Įsigyti skanėstų ir suvenyrų amatininkų prekybos turgelyje;
• Dalyvauti  Vytauto Didžiojo Karo muziejaus edukacijoje „Karinė paslaptis“;
• Pabendrauti su ANBO lakūnais, „MIŠKO BROLIAIS“ bei pasigrožėti jų turima technika ir dalyvauti „Jūrų skautų“ mokymuose.

Bilieto kaina 6 Eur (studentamas ir moksleiviams 3 Eur, šeimai – 15 Eur).

Už bilietus surinktos lėšos bus skirtos Prezidento Antano Smetonos paminklo pastatymui prie Užugirio mokyklos-muziejaus.

Smetonines-2018-plakatas-1

Susiję

Įvykiai 7144650900247780822
item