Jonathon Van Maren. Genderizmo aktyvistai reikalauja uždrausti sveiką protą

LGBT aktyvistai vėl ir vėl tikina, kad tie, kuriems leidimas biologiniams vyrams naudotis privačiomis moterų erdvėmis kelia susirūpinimą,...

LGBT aktyvistai vėl ir vėl tikina, kad tie, kuriems leidimas biologiniams vyrams naudotis privačiomis moterų erdvėmis kelia susirūpinimą, yra paprasčiausi transfobai, reikalingi perauklėjimo. Nepaisant daugybės pavyzdžių, kai moterimis besidedantys biologiniai vyrai pasinaudojo savo tapatybe tam, kad patektų į moterų tualetus, šie atvejai yra visuomet ignoruojami arba atmetami kaip bailių pasitelkiamos išimtys. Tačiau tiesa ta, kad genderizmo aktyvistai reikalauja, jog mūsų visuomenėje būtų pilnai realizuotos prielaidos apie kintančią lytį, o šios prielaidos – įskaitant idėją, kad bet kuris asmuo gali nepaisydamas realybės tapatintis su tuo, su kuo pasirenka – turi realių pasekmių visuomenės funkcionavimui.

Neseniai apie vieną tokį pavyzdį pranešė Daily Mail. Jungtinėje Karalystėje biologinis vyras, remdamasis savo tapatybe, reikalavo būti siunčiamas į moterų kalėjimą (nors jam nebuvo atlikta lyties keitimo operacija). Tai buvo viena iš galimybių, kadangi pagal naują reguliavimą iš pareigūnų reikalaujama tikėti, kad moterys taip pat gali turėti penius. Taigi, kalinys buvo patalpintas į moterų kalėjimą, kur jis (kaip įtariama) netrukus seksualiai užpuolė keturias kalines.

Kaip pastebi Daily Mail, „Manoma, kad pirmasis išpuolis įvyko pirmosiomis dienomis, kai kalinys atvyko į kalėjimą. Ilgiau nei du metus kaip moteris gyvenęs kalinys užpuolimo metu pastebėtas akivaizdžiai susijaudinęs. Auka – kita kalinė – sakė, kad užpuolimo metu matė kalinio sustandėjusį penį“.

Iš pat pradžių buvo ženklų, kad translytis kalinys bus problematiškas: su juo užrakintos moterys tvirtino, kad jis laidė gašlius komentarus, bučiavo vienos kalinės kaklą. Kalinio vizitas moterų kalėjime staiga nutrūko, ir translytis kalinys perkeltas į B kategorijos vyrų kalėjimą. Daily Mail teigimu, šis incidentas karaliaus debatuose apie tai, ar vyrai, kurie teigia esą moterys, turėtų būti siunčiami į moterų kalėjimus.

Jei nebūtų nukentėję tikri žmonės, šios istorijos klausytume kaip pokšto. Kokia visuomenė leidžia vyrą, kurio vyriški lytiniai organai pilnai funkcionuoja, į moterų kalėjimą remdamasi jokiais įrodymais nepagrįstais tvirtinimais, kad jis yra moteris? Kokia visuomenė yra taip įbauginta dešimtmečio senumo ideologijos apie kintančią lytį vykdytojų, kad iškilmingai priima tvirtinimus, jog „moterys taip pat gali turėti penius“? Kaip gali būti, kad niekas nenuspėjo, jog moterų kalėjime uždarytas kalinys elgsis būtent taip, kuo dabar yra kaltinamas?

Visa tai yra taip absurdiška ir kvaila, tačiau bet kas, kas išdrįsta įvardinti tai, kas akivaizdu, iškart žiniasklaidoje išvadinamas transfobu ir užpuolamas socialinių tinklų gaujų, ginkluotų grotažyme #LoveWins (liet. Meilė laimi). Siekdami nukreipti dėmesį nuo realių ir labai kenksmingų pasekmių, ryškėjančių įgyvendinant jų ideologiją, genderizmo aktyvistai tuos, kurie susirūpinę dėl biologinių vyrų privačiuose moterų kalėjimuose, apkaltins fanatizmu, kaltu dėl translyčių savižudybių.

Mūsų visuomenė yra procese į sveiko proto uždraudimą. Viliamasi, kad tikėsime, jog vyrai gali pastoti, moterys – turėti penius, vyrai – maitinti krūtimi. Iš mūsų tikimasi, kad leisime asmenims, kurie visu tuo iš tikrųjų tiki, eiti į mokyklas ir šios painiavos mokyti mūsų vaikus. Kai žmonės neišvengiamai nukenčia, viliamasi, kad tikėsime, jog tai neturi nieko bendro su beprotybe, kurią įgyvendiname. Tikimasi, kad išliksime nebylūs. Galiausiai, vykstant dideliems socialiniams pokyčiams visuomet būna atsitiktinių aukų. Ir, kaip įprasta, aukomis tampa moterys ir vaikai.

Susiję

Jonathon Van Maren 7208274383697173750
item