Italijos katalikai vis labiau remia „Lygos“ partiją

Pastaruoju metu tampa aišku, kad migrantų klausimu tarp Italijos katalikų susidarė dvi didelės grupės: tie, kurie pritaria Bažnyčios hier...

Pastaruoju metu tampa aišku, kad migrantų klausimu tarp Italijos katalikų susidarė dvi didelės grupės: tie, kurie pritaria Bažnyčios hierarchų pozicijai, ir tie, kurie jai nepritaria.

Popiežius Pranciškus nuo pat pontifikato pradžios 2013 metais akcentuodamas kai kurių katalikų „ksenofobiškumą“ reiškė pritarimą vadinamajai „atvirųjų durų“ politikai. 2015-aisiais, Europos migrantų krizės piko metu, popiežius eksplicitiškai visus žemyno katalikus kvietė atidaryti duris pabėgėliams.

Visgi, dabar ši pozicija darosi vis nepopuliaresnė, o tarp Italijos katalikų vis labiau populiarėja griežtas nepritarimas „atvirų durų“ migracijos politikai.

Šį pasidalijimą lengviausiai galime pamatyti politinių nuomonių apklausose, ypač tose, kuriose klausiama ir apie nuo pat valdymo pradžios kovą prieš nelegalią migraciją akcentavusį vidaus reikalų ministrą Matteo Salvini.

M. Salvini Lygos partijos palaikymas kovo mėnesį buvo ~ 17 procentų, o liepos viduryje jau siekė ~ 30 procentų. Italijoje tik Penkių žvaigždučių judėjimas, Lygos valdančiosios koalicijos partneris, tegali pasigirti panašiais reitingais.

Jei Italijos katalikai migrantų klausimu laikytųsi popiežiaus Pranciškaus nuostatų, būtų galima tikėtis, kad tarp jų M. Salvini būtų nepopuliarus. Bet realiai, kaip rodo naujausia liepos mėn. Ipsos apklausa, yra priešingai. Tarp katalikų, kurie Šv. Mišiose dalyvauja bent kartą per savaitę – apie trečdalio visų italų – palaikymas dabartiniam vidaus reikalų ministrui padvigubėjo: nuo 15,7 proc. kovą iki 31,8 proc. liepą. 

Parengta pagal politico.eu informaciją.

Susiję

Pasaulis 4139346376912001658

Rašyti komentarą

4 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Na mes visi žinome kas būna užlipus ant grėblio, bet liberastai bandė įrodyti, kad nieko nebus, užlipo ir atsitiko kas ir turėjo atsitikti bum per kvailą makufelį, o dabar sėdi žiuri ir kaipgis kaipgis taip nutiko.

Pikc rašė...

Nea - toks scenarijus rodytų, kad smegenys pas juos bent iš dalies veikia. Bet juk taip nėra ir būti negali - kitaip jie tiesiog negalėtų būti liberastais. Taigi, jie tiesiog neigia, kad apskritai kas nors nutiko ir, supurtę tas dvi ląsteles tuščioje kaukolės ertmėje, drąsiai kelia koją ant grėblio vėl, garsiai šaukdami, kad ant jo nelipantys yra visokie "istaj" beigi "-fuobaj". :)

Anonimiškas rašė...

Su faktais nepasiginčysi:))))

item